e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Kουλουρακια μήλου – κανέλας

Μήλου… συνέχεια!

Αυτή τη φορά δίνουν γεύση και μυρωδιά σε αφράτα και σχετικά μαλακά κουλουράκια για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι μας. Με λίγη σχετικά ζάχαρη και με λάδι που μπορούν να καταναλωθούν και κατά τις ημέρες νηστείας. Χειμώνας έρχεται. «Χουχούλιασμα», ζεστό τσάι, «σερφάρισμα» στο ίντερνετ και μυρωδάτα κουλουράκια.

Ας σηκώσουμε μανίκια!

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού πουρέ μήλου (στο μούλτι  με τα καρύδια )
  • 3-4 κουταλάκια κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 600-700 γρ. φαρίνα όσο για να μη κολλάει στα χέρια…
  • Μια χούφτα καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μούλτι ένα μεγάλο μήλο ή 2 μεσαία μαζί με τα καρύδια και τα κάνουμε πουρέ.
  2. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τον πολτό μήλου-καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να λιώσει κι άλλο η ζάχαρη
  4. Ρίχνουμε την κανέλα, το αλάτι και  σταδιακά το αλεύρι
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στο αέρα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά και 20 λεπτά αν τα θέλουμε τραγανά

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!