Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_geuseis_spitikes_lazania-me-kotopoulo-spanaki-kai-grabiera

Σπανάκι για να γίνεται δυνατοί, γραβιέρα για να νιώσετε ηδονή στον ουρανίσκο, κοτόπουλο για να γλιστράει το φαγάκι και τα λαζανάκια μας για να κάνετε το πιο νόστιμο φαγητό! Ετοιμάστε το!!

Υλικά
12 φύλλα λαζάνια
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα ολόκληρη σκόρδο
500 γραμμ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
800 γραμμ. (2 συσκευασίες των 400 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα
50 γραμμ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
600 γραμμ. ζεστό φρέσκο γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες
Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει, το μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του. Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄- 10΄ σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε.

Για την κρέμα:
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ψηθεί για 3΄, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει. Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και αλατίζουμε κατά βούληση. Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος ρίχνουμε μία κουτάλα μαγειρεμένο κοτόπουλο, να κάνει στρώση.

Τοποθετούμε επάνω 1 στρώση λαζάνια (6 κομμάτια). Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα. Απλώνουμε με την ανάποδη της κουτάλας. Από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι σε μία στρώση, απλωτά. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια (6 κομμάτια), μία κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 45΄-50΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Μπάμπης Βώρος: Νέο τραγούδι και Music Video «Παθολογική Aγάπη»

Ο Μπάμπης Βώρος κατάγεται από την Κεφαλονιά και την Λευκάδα. Σπούδασε μουσικολογία στο Τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στην Άρτα. Πλέον ζει μόνιμα μόνιμα στην Αθήνα και έχει στο ενεργητικό του επαγγελματικές

Γιώργος Σαμπάνης: Αποθεώθηκε από το κοινό της Αθήνας στις 2 sold out συναυλίες στο Θέατρο Πέτρας! (video/pics)

Ο Γιώργος Σαμπάνης χάρισε δύο μαγικές νύχτες στο κοινό της Αθήνας, που τον αποθέωσε κυριολεκτικά το βράδυ της Δευτέρας και της Τρίτης στο κατάμεστο θέατρο Πέτρας! Ο αγαπημένος

«Μαγικά Φιλιά» – Το νέο τραγούδι της Χριστίνας Κολέτσα μόλις κυκλοφόρησε και ακούγεται δυνατά!

Η αγαπημένη τραγουδίστρια που μετράει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της μας στέλνει «Μαγικά Φιλιά» μέσα από το νέο της single, ένα τραγούδι με πολύ ιδιαίτερα vibes, slow beat και μελωδίες που