e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Pizza time!!!

Πίτσα, γιατί έχει ποδόσφαιρο και θα μαζευτούμε για κερκίδα, γιατί δεν έφτασε το μεσημεριανό να φάμε και το βράδυ, γιατί την πεθύμησαν τα παιδιά, γιατί βαρέθηκαν τα τοστάκια και έμειναν κάτι ζαμπονότυρα και πρέπει να κάνουμε εκκαθάριση ψυγείου να πάρουμε φρέσκα, γιατί…γιατί…. έτσι βρε αδερφέ!

Είχαμε όρεξη να μπούμε στην κουζίνα…αφού!!

Συνήθως παίρνω από το σ/μ ότι δεν πιάνει η ζαμπονομηχανή και είναι και πιο οικονομικά. Κάθε φορά που το θυμάμαι, παίρνω και τυριά τριμμένα ημίσκληρα. Τα βάζω στην κατάψυξη και έχω πάντα υλικά. Όσο για το ζυμάρι, μπορείτε να κάνετε τη διπλή δόση και να το βάλετε κι αυτό στην κατάψυξη μέσα σε σακούλα τροφίμων καλά κλεισμένο. Το βγάζετε, ξεπαγώνει, το πλάθετε λίγο να «ζωντανέψει» και έτοιμη η βάση σας

Για μια λαμαρίνα του φούρνου θα χρειαστούμε:

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 600γρ αλεύρι σκληρό,
  • 1 κ σ λάδι,
  • 1 κ.σ αλάτι,
  • 1 φακ μαγια
  • 1 1/3 φλ περίπου χλιαρό προς κρύο νερό,
  • μια πρέζα ζάχαρη

Από άλλα υλικά, ότι τραβάει η όρεξή μας

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε μια ελαφριά σάλτσα είτε με φρέσκια ντομάτα, είτε με χυμό ντομάτας αυτον που είναι στο μπουκάλι και είναι ό,τι πιο κοντινό στη φρέσκια, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, ελάχιστο λάδι και ότι μυρωδικό έχουμε (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό) πιπεριές χρωματιστές, λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες κλπ
  2. Για το ζυμάρι ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τη μαγιά με τη ζάχαρη, μια χούφτα αλεύρι και λίγο από το χλιαρό νερό και κάνουμε έναν πηχτό χυλό.
  3. Σκεπάζουμε με μιά πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος ή και μεσα στο σβηστό φουρνο να κάνει φουσκάλες (συνήθως σε κάνα τέταρτο αν δεν έχετε κάψει τη μαγιά). Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τμηματικά το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο νερό, ζυμώνουμε δυνατά για κάνα τέταρτο έως ότου έχουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια.
  4. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε καμμιά ωρίτσα να ξεκουραστούμε κι εμείς και η ζύμη. Στο μισάωρο ανάβουμε το φούρνο στους 220β πάνω-κάτω αντιστάσεις
  5. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με τα χέρια το ζυμάρι φροντίζοντας οι άκριες να είναι πιο παχιές από το κέντρο. Εδώ έχει ένα βαθμό δυσκολίας, να τα λέμε κι αυτά.
  6. Ξανασκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να “ανεβεί”. Μόλις αφρατέψει, πατάμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη (σαν την λαγάνα) σε όλη την επιφάνεια εκτός από το γύρω γύρω
  7. Βάζουμε λίγη σάλτσα, ίσα να κάνουμε επάλειψη Στρώνουμε τα 2/3 από τα τυριά μας και σκορπάμε, ζαμπον, μανιτάρια, πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια, σουτζούκι, λουκάνικα, το κοτόπουλο που πιθανόν να περίσσεψε μαδημένο.Είπαμε, το θέμα είναι τι μας αρέσει και τι έχουμε στο ψυγείο, και σκορπάμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω
  8. Βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου, το σταυρώνουμε και χαμηλώνουμε στους 180β. Στα 20 λεπτά κουνάμε το ταψί να δούμε αν έχει ξεκολλήσει από το αντικολλητικό και ελέγχουμε αν έχει πάρει ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα  από κάτω Βγάζουμε τις μπύρες από το ψυγείο και απολαμβάνουμε!!!

Comment here