e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Ρολλά με ταχίνι – Για τη νηστεία και…όχι μόνο!

Η σημερινή συνταγή μας κατατάσσεται στα υγιεινά, αλλά νόστιμα

Και σας το λέω εγώ που, όπως θα έχετε καταλάβει πλέον, δεν είμαστε και οι πιο εύκολοι στο φαγητό σ΄αυτήν την οικογένεια.

Αυτές πάντως τις τσακίσαμε!!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι γοχ,
  • 1 φακ μαγιά,
  • 250 ml χλιαρό νερό,
  • 2 κ σ ζάχαρη,
  • 1 κ γλ αλάτι,
  • 1 κ σ ξύδι,
  • 3 κ σ ελαιόλαδο,
  • 1 κ σ κανέλα

Για τη γέμιση 

  • 200 γρ ταχίνι της αρεσκείας σας (εδώ έχω με πορτοκάλι)
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη ,
  • 1 κ γλ κανέλα
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» σκεπασμένη για μισή ώρα
  2. Κατόπιν ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο 2 εκ. πάχος, 10 εκ. πλάτος και περίπου όσο το μάκρος της λαδόκολλας (έτσι για να το κάνετε εικόνα)
  3. Πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει με την κανέλα και απλώνουμε (με το πίσω μέρος του κουταλιού που βουτάμε σε νερό γιατί κολλάει) το ταχίνι
  4. Ρολάρουμε σε μπαστούνι με τη βοήθεια της λαδόκολλας και με σπάγκο που δένουμε το κρέας ή ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ρολά 2 εκ. πάχος περίπου
  5. Τα βάζουμε αραιά σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου να «ανέβουν»
  6. Ανάβουμε το φούρνο στους 170-180 αέρα για 25 με 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο