e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Ruby lemonade

«Λεμονάκι μυρωδάτο, κι από περβόλι αφράτο», που λέει και το τραγούδι.

Επίσης η μαμά μου λέει «φτιάξε με φέτος (ή πάρε με, ανάλογα την περίσταση) να μ’ έχεις του χρόνου».

Γι’ αυτό, λοιπόν, κι εμείς φτιάχνουμε την καλοκαιρινή μας λεμονάδα από τώρα για να δροσιζόμαστε το καλοκαίρι, που αργεί, πολύ αργεί.

Διατηρείται στο ψυγείο, σε γυάλινο μπουκάλι που κλείνει καλά

Υλικά

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1/2 κούπα χυμό ροδιού

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το  χυμό λεμονιού και ροδιού.
  2. Το μεταφέρουμε σε καλά αποστειρωμένο μπουκάλι, αφήνουμε να κρυώσει καλά και τη φυλάμε στο ψυγείο.
  3. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αραιώνουμε σε αναλογία 1:3 με παγωμένο νερό ή ανθρακούχο και μια φετούλα λεμόνι.