e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Σπιτικές γεύσεις

Σπιτική gourmet πίτσα

Σήμερα πάμε με για γκουρμέ πίτσα που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

 

Υλικά

Για την ζύμη
420γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά (7γρ)
250γρ χλιαρό νερό
15γρ ζάχαρη
10γρ marvel (γάλα σε σκόνη)
15γρ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι

Για να αλείψουμε την βάση της πίτσας
50γρ ντοματοπολτέ
30γρ κέτσαπ 
40γρ νερό
1 κουταλάκι ρίγανη

Για το πάνω μέρος
360γρ τριμμένο τυρί
90γρ ιταλικό προσουτο 
80γρ κατσικίσιο τυρί
40γρ φύλλα ρόκας
20 φρέσκα φύλλα βασιλικού
20 ντομάτες τσέρι κομμένες στην μέση

{loadmodule mod_custom,inArticle}

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του πολιμιξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το νερό, την ζάχαρη, το marvel, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Κτυπάμε μέχρι η απλά η ζύμη να ενωθεί. Την μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ελαφρώς λαδωμένο μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε 30’ να ψηλώσει.
2. Μοιράζουμε την ζύμη σε δυο κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό και εφαρμόζουμε σε κάθε λαδωμένο ταψί. Καλύπτουμε το κάθε ταψί με την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε ξανά την ζύμη να φουσκώσει για 40’ περίπου.
3. Γυρίσουμε την ζύμη στης αριές για να είναι πιο χοντρό το περίγραμμα της πίτσας. Αλείφουμε την κάθε πίτσα με το άλειμμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε της πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 με 30 λεπτά την κάθε πίτσα.
4. Όταν οι πίτσες ψηθούν, της κόβουμε σε 8 τρυγόνα την κάθε μια. Τοποθετούμε λίγες φέτες προσιούτο , λίγο κατσικίσιο τυρί, λίγα φύλλα ρόκας, λίγα φύλλα βασιλικό και λίγες ντομάτες σε κάθε πίτσα, σερβίρουμε!

{loadmodule mod_custom,inArticle}

πηγή

Comment here