Σπιτικές γεύσεις

Συκώτι στο φούρνο με τηγανητές πατάτες

Ευκαιρία να ανεβάσουμε τον αιματοκρίτη μας και να φάμε κάτι νόστιμο στην καρδιά του χειμώνα

Για ένα κιλό, περίπου, συκώτι μοσχαρισιο θα χρειαστούμε

Υλικά

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • χαρτί ψησίματος
  • ξύδι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το συκώτι σε  μια λεκάνη και το αφήνουμε να βγάλει όλο το αίμα.
  2. Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με μπόλικο ξύδι.
  3. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 β. στο γκριλ.
  4. Σ΄ένα μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι  το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  5. Στο ταψί απλώνουμε το χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε τα κομμάτια από το συκώτι  και τα περιχύνουμε με το μείγμα του λαδολέμονου.
  6. Κλείνουμε σε πακετάκι  και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  7. Ανοίγουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.