Δισκο…πολις – The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_diskopoli_the-rise-and-fall-of-ziggy-stardust-and-the-spiders-from-mars

Ακόμη ένας δίσκος – κληρονομιά πρόκειται να προστεθεί σήμερα στην συλλογή μας. 

 

Η έμπνευση για τον συγκεκριμένο δίσκο ήρθε μετά την τεράστια προβολή και την εκστρατεία που έχει αρχίσει να διεξάγεται, στην μνήμη στο David Bowie.

Ταξιδεύουμε λοιπόν στο 1972 για να συναντήσουμε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, τον ιδιόρυθμο Ziggy Stardust, ο οποίος είναι το alter ego του David Bowie, και ο πέμπτος σε σειρά δίσκος του καλλιτέχνη.

Ο Ziggy Stardust, παρουσιάζεται ως ένας φανταστικός ανδρόγυνος αμφιφυλόφιλος ροκ σταρ που ενεργεί ως αγγελιοφόρος για τα εξωγήινα όντα. Το άλμπουμ και ο χαρακτήρας του Ziggy Stardust επηρεάστηκαν από το glam rock και διερεύνησαν θέματα σεξουαλικής εξερεύνησης και κοινωνικού σχολιασμού, εκτός από τη ασάφεια γύρω από τη σεξουαλικότητα του Bowie .

Θεωρείται το πρωτοποριακό άλμπουμ του Bowie, το The Rise and Fall του Ziggy Stardust και οι αράχνες από τον Άρη, που κορυφώθηκε στον αριθμό πέντε στο UK Album Album και το νούμερο 75 στο Billboard Top LPs & Tape chart. Από τον Ιανουάριο του 2016 είχε πουλήσει 7,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 Το άλμπουμ έλαβε ευρύτατη κριτική και θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Το 2017, επιλέχθηκε για συντήρηση στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής , θεωρώντας ότι είναι «πολιτιστικά, ιστορικά ή καλλιτεχνικά σημαντικό» από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου .

Τραγούδια

 1. Five Years    
 2. Soul Love     
 3. Moonage Daydream        
 4. Starman       
 5. It Ain’t Easy 
 6. Lady Stardust         
 7. Star   
 8. Hang On To Yourself        
 9. Ziggy Stardust        
 10. Suffragette City     
 11. Rock ‘N’ Roll Suicide

{avsplayer videoid=42} 


 

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε