e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Ρεπορτάζ

Δημήτρης Μεντζέλος – Etsi De – Fantastic 4 στο MiKE’S Irish Bar

         Βράδυ Σαββάτου στο ζεστό χώρο του Mike’s Irish Bar φτάσαμε μαζί με τον Βασίλη (ναι τον Στασινόπουλο!), για να παρακολουθήσουμε το Live των Δημήτρη Μεντζέλου, Etsi De και Fantastic 4. Στις 10.30 που

φτάσαμε, ο χώρος ήταν ακόμα άδειος, οπότε είχαμε το χρόνο να περιπλανηθούμε λίγο και να μιλήσουμε με τους συντελεστές του Live.
         Λίγο με την κουβέντα, λίγο με μια μπύρα που είχαμε στο χέρι, πέρασε η ώρα κι ήρθε η στιγμή για να ξεκινήσει το Live.
         Στη σκηνή ανέβηκαν πρώτα οι Fantastic 4. Είναι, όπως λέει και τ’ όνομά τους, τέσσερα άτομα, ο Γιάννης στην κιθάρα, ο Παναγιώτης στο μπάσο, ο Στράτος στα τύμπανα κι η Χριστίνα στα φωνητικά. Η οποία, αν κι εντυπωσιακή εμφανισιακά, ξεκίνησε λίγο σφιγμένη κι εμφανώς τρακαρισμένη στο Fly Away, αλλά γρήγορα ζεστάθηκε και μας ταξίδεψε με την όμορφη φωνή της στο πρώτο μέρος της εμφάνισής τους, που ήταν σε πιο ροκ ήχους βασισμένο. Καλύτερες στιγμές, σίγουρα ο «Τρελός», αλλά και το medley με τα κομμάτια της Joan Jett και των Guns ‘n’ Roses.


 

         Υπό τους ήχους του Eye of the tiger των Survivor (yo Andrian για τους μυημένους), ανέβηκαν στην σκηνή οι Etsi De κι ο Δημήτρης Μεντζέλος. Εκεί κάπου ξεκίνησε και το μεγάλο πανηγύρι! Ένα pot pouri από κομμάτια των θρυλικών «Ημισκουμπρίων» και των Etsi De. Η διαφήμιση της Sereneta (της γνωστής γκοφρέτας) ήταν το έναυσμα για το πανηγύρι. Πολύ καλή εντύπωση μού έκανε το δέσιμο των Fantastic 4 – που ήταν Fantastic 3 σε αυτό το μέρος, μιας και η Χριστίνα είχε κατέβει, αλλά οι υπόλοιποι ήταν πάνω στη σκηνή δίνοντας έναν ιδιαίτερο ηλεκτρικό ήχο στα κομμάτια των «Ημισκουμπρίων». Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο «Μια βραδιά στου Τζιλιβάκη», που μου προκάλεσε το ίδιο εύθυμο συναίσθημα με όταν το είχα πρωτακούσει πριν αρκετά χρόνια, αλλά και στον «Κύρη του Σπιτιού» που με γύρισε 15 και πλέον χρόνια πίσω, όταν μ’ έναν πολύ καλό φίλο ακούγαμε και σιγοτραγουδάγαμε «Εγώ είμαι ο Κύρης – είσαι κακομοίρης».


 

           Το πρόγραμμα είχε και μια νότα έντεχνη, με το τραγούδι «Έντεχνος», το οποίο άφησε και μια ιδιαίτερη οσμή στο κοινό, μιας και ο καλλιτέχνης που διακωμωδείται στους στίχους, έχει την κακή συνήθεια να μην πλένεται!
            Εδώ κάπου ήρθε η ώρα για το διάλειμμα, ο Θεός να το κάνει, μιας και ήταν διάλειμμα μόνο για τους μουσικούς! Οι Etsi De έμειναν επί σκηνής, τραγουδώντας τα εξής σοβαρά άσματα:

• Ντάπα Ντούπα.
• Ο χορός των Μπιζελιών.
• Το σχολείο των Στρουμφ.
• Δευτέρα κάτι έχω (Η εβδομάδα των Στρουμφ).
• Μπουγκαγκά μπουμπα μπουμ.
• Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν.
• Φρουτοπία.
• Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ.

           Κάπου εκεί, το χαρωπό διάλειμμα έλαβε τέλος κι οι Fantasic 4 ανέβηκαν και πάλι στη σκηνή, με disco διάθεση αυτή τη φορά. Πάλι το καλύτερο μέρος τους ήταν το Medley από κλασσικές «καρέκλες» των δεκαετιών του 70 και 80. Bee Gees, Gloria Ganor, Lora Branigan, Alphaville και Michael Jackson ήρθαν να γεμίσουν αυτό το πολύ όμορφο Medley, ακριβώς πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους του πανηγυριού των Etsi De και του Δημήτρη Μεντζέλου.
          Αυτό ξεκίνησε με το «Je suis bossu», με εισαγωγή το «Σαν με κοιτάς»! Πολύ όμορφα κομμάτια που προκαλούσαν γέλιο, ο «Βηματοδότης» και η «Ξενιτιά» που είχε μια ιδιαίτερη χροιά από Πελοπόννησο. Δηλαδή, αυτό το ιδιαίτερο νι και λι που έχουν στην προφορά τους στην ευρύτερη περιοχή! Το πρόγραμμα είχε και καλεσμένους, μ’ έναν τρόπο. Ο Γιάννης, που έπαιζε με μοναδικό τρόπο κιθάρα, μαζί με τους Etsi De, τραγούδησαν τον «Γουΐλι» μιμούμενοι τις φωνές των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Θάνου Μικρούτσικου και Κώστα Χατζή!


 

            Ακολούθησε ένα τραγούδι που έλεγε την ιστορία της Ευλαμπίας του Γιοκαρίνη 20 χρόνια μετά, όταν και το ζευγάρι πια είχε παντρευτεί. Κι αν πιστεύατε ότι αυτό ήταν με τα medley, κάνετε λάθος!. Είχε άλλο ένα, επικών διαστάσεων! Με ελληνικά κομμάτια από τις δεκαετίες 60-70-80. Το κλείσιμο γαρ δεν μπορούσε να μην έχει ύφος παραλίας και μυρωδιά παλιάς ντισκοτέκ!
           Στο δια ταύτα: ήταν ένα πολύ καλό Live, το οποίο είχα την τύχη να δω. Διασκέδασα πάρα πολύ και μου έκανε εντύπωση το πολύ καλό δέσιμο των Fantasic 4 και ως μπάντας –  καθώς ήταν εξαιρετικά προβαρισμένοι και πολύ ταλαντούχοι μουσικοί – αλλά και στα κομμάτια των Ημισκουμπρίων, που τους έδωσαν ένα πιο δυνατό και ηλεκτρικό ύφος.
            Αν τους πετύχετε στο δρόμο να παίζουν πάλι, τους προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα περάσετε εξαιρετικά και θα γελάσετε με την ψυχή σας!
 
 
Set List

 1. Fly Away
 2. Just Like a Pill
 3. Τρελός
 4. Paparazzi
 5. Mad About You
 6. Rock Medley (Hate myself for loving you, I Love Rock ‘n’ Roll, Paradise City, Sweet Child O’ mine)
 7. Eye Of The Tiger (instrumental)
 8. Serenata
 9. Μια Βραδιά στου Τζιλιβάκη
 10. Το Sex
 11. Ο Κύρης του Σπιτιού
 12. Με τη Μαμά σου
 13. Εξ Αγχιστείας
 14. Καθυστέρηση
 15. Νωρίς
 16. Γιατί Δεν Με Αγαπάς Όπως Παλιά
 17. Ανομολόγητα
 18. Χαραμοφάης
 19. Έντεχνος
 20. Brazil – Hmiz 1 – 0
 21. Μπισκοτάκι
 22. Follow Rivers
 23. Like the Way I Do
 24. You Know I’m No Good
 25. Disco Medley ( Staying Alive, Hot Stuff, Self Control, Big in Japan, Billie Jean)
 26. Je Suis Bossu
 27. Χοτέλ Καλιφόρνια – Εγώ να δεις
 28. Βηματοδότης
 29. Ξενιτιά
 30. Ο Γουΐλυ
 31. Αχ Κουνελάκι
 32. Επιστροφή στη Φύση
 33. Από Μικρός Φαινόμουνα
 34. Ευλαμπία 2007
 35. Medley 60 -70 – 80 (Crazy Girl, Τρελοκόριτσο, Ροζ Μπικίνι, Πόσο μ’ Αρέσει, Τρικυμία, Εζα ε, Το ξέρω θα ‘ρθεις, Μου λείπεις εσύ, Τσικαμπούμ, Το Μπριγιόλ, Disco Τσουτσούνι)
 36. Παραλία
 37. Ντισκοτέκ.

{gallery}reviews/mentzelos-etside-fantastic4-mikes{/gallery}

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here