e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Ρεπορτάζ

Είμαι σύρμα από ρεύμα κομμένο

Από το όνομα τους και μόνο , τα «Κίτρινα Ποδήλατα» έχουν κάτι που σε κάνει να ταξιδεύεις … Έρχονται στο μυαλό εικόνες από παιδικά ξέγνοιαστα χρόνια, την ελευθερία που νιώσαμε όταν πήραμε το πρώτο μας

ποδήλατο, τις εξορμήσεις στις γειτονιές και το ατέλειωτο παιχνίδι στις αλάνες…. Όσοι τυχεροί πρόλαβαν να έχουν τέτοιες αναμνήσεις καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ.

  Σάββατο βράδυ λοιπόν, τα «Κίτρινα Ποδήλατα» ήρθαν στον Σταυρό του Νότου για να ταράξουν για τα καλά τα νερά. Οι πόρτες άνοιξαν ακριβώς στις 22:00, ο χώρος γέμισε πολύ γρήγορα και η αναμονή δεν ήταν καθόλου μεγάλη καθώς η μπάντα ανέβηκε στην σκηνή ακριβώς στις 22:30

  Από τις πρώτες νότες τα «Κίτρινα ποδήλατα» γέμισαν κυριολεκτικά την σκηνή με ενέργεια, ένταση, δυναμισμό και πάθος. Με αθωότητα παιδιού και αγριάδα εφήβου άρχισαν ένα ροκ πάρτι ανάποδα και κόντρα στο ρεύμα, όπου με μεγάλη ευκολία παρέσυραν τους παρευρισκόμενους να τους ακολουθήσουν….. Οι στίχοι των τραγουδιών τους κοινωνικοί με έντονους προβληματισμούς και πάντα επίκαιροι…

  «Σαν βγάλεις τα φτιασίδια σου θα δεις τι είναι κράτος, η Λουκριτία του Αρκά κι ο γάτος ο Καστράτος…» τραγούδησαν και ένας κατάμεστος Σταυρός χοροπηδούσε στον ρυθμό τους. Ανάμεσα σε άλλα κομμάτια ακούσαμε το «Ετών 16» «Άμα τα πάρω» «Ταξιδεύω το εγώ μου» «Ακόμη ελπίζω σε κάτι» «Χρόνος» και φυσικά το «Να σε δω να γελάς»

  Το μεγαλύτερο μέρος του live ήταν η παρουσίαση του νέου τους δίσκου «The acoustic project Part I» όπου αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που αναμένεται να ολοκληρώσουν στο τέλος του 2017. Με βάση μια ακουστική κιθάρα και πάθος για καλή μουσική, ερμήνευσαν κομμάτια που έχουν ήδη αγαπηθεί όπως το «Δεν γίνεται αλλιώς» (με την συμμετοχή της Ρίας Αντωνοπούλου στον δίσκο) και «Αυτόν τον κόσμο θέλω» (με την συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα) , το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια παιδική ζωγραφιά όπως μας είπε ο Γιώργος Παντελιάς. Δεν έλειψαν φυσικά και μερικές διασκευές, ανάμεσα τους το «Enjoy the silence» και κορυφαία στιγμή της βραδιάς η απόλυτη και άριστη ερμηνεία του «The wall» όπου το κοινό όχι μόνο τραγούδησε μαζί τους αλλά τους καταχειροκρότησαν όρθιοι.

  Ο Γιώργος Παντελιάς στο τραγούδι και την κλασική κιθάρα και ο αδερφός του Αλέξανδρος στην ηλεκτρική κιθάρα δεν σταμάτησαν στιγμή την επαφή τους με το κοινό. Ιδιαίτερη στιγμή όταν ο ερμήνευσαν το τραγούδι της «Φλόγας» και έστειλαν δημόσια την συμπαράστασή τους στα παιδιά με καρκίνο αλλά και τον θαυμασμό τους για τις αντοχές τους στον δύσκολο αγώνα που κάνουν. Όπως έχουν υπογράψει Γιώργος και Αλέξανδρος το πρώτο τους άλμπουμ «Κάθε παιδί αυτού του κόσμου έχει δικαίωμα να ζήσει το αύριο που του ανήκει …με θαυμασμό στην δύναμη της ψυχής, στην δίψα για ζωή» και με αυτά τα λόγια και την ίδια ιδεολογία πορεύονται ακόμη, δεκαπέντε χρόνια μετά.

  Το φινάλε δυναμικό και εντυπωσιακό και δεν θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει άλλο κομμάτι από το «Μη μ’ αγγίζεις» όπου «Κίτρινα Ποδήλατα» και κοινό “τα έσπασαν” στην κυριολεξία (και με απαίτηση για encore παρακαλώ!!)

  Χωρίς αμφιβολία είναι από τα live που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς, καθώς τα «Κίτρινα Ποδήλατα» θα εμφανιστούν για ακόμη δύο Σάββατα στον Σταυρό του Νότου. Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο τους δίσκο – η οποία είναι ήδη δεδομένη – και αναμένουμε τη ολοκλήρωση του «Acoustic Project»


{gallery}reviews/podilata-stavros{/gallery}

Comment here