e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Ρεπορτάζ

Mythos Band Contest Day #1

Κυριακή βράδυ κι ενώ στην Βουλή 300 τυχάρπαστοι όριζαν για ακόμα μια φορά την μοίρα μου, αποφάσισα με την υπόλοιπη παρέα να παραβρεθούμε στην πρώτη μέρα του Mythos Band Contest στο οποίο το e-Stage

ήταν και χορηγός επικοινωνίας!!

Η διοργάνωση ήταν σε όλα άψογη παραπέμποντας σε άλλου είδους μουσικών εκδηλώσεων παρά σε έναν διαγωνισμό με νέες ελληνικές μπάντες!!

H 14 MUSIC συνεπέστατη σε ότι είχε συμφωνηθεί !

Η τεράστια κι επιβλητική σκηνή της Αρχιτεκτονικής ήταν  έτοιμη να υποδεχτεί τις 8 μπάντες της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ! Δεξιά και αριστερά της σκηνής  δυο επιβλητικά πράσινα MYTHO..μπάλονα ζωγράφιζαν με τον δικό τους τρόπο το πέτρινο ροκ design του γνωστού χώρου!

Όλα ήταν έτοιμα για να δώσουν στα συγκροτήματα την ευκαιρία να ζήσουν τον δικό τους MYTHO..στο stage μιας από τις πιο γνωστές Αθηναίικες σκηνές!!

Η magic team της κριτικής επιτροπής, είχε ήδη λάβει τη θέση της ακριβώς από πίσω μας!

Ο  μεγάλος Χρήστος Δάντης, η πιο χαρακτηριστική γυναικεία ροκ φωνή που διαθέτουμε στην Ελλάδα η Τζώρτζια Κεφαλά(Μπλε),ο Κωνσταντίνος Καλημέρης  και ο Αλέξανδρος Βραχωρίτης έτοιμοι με τα στυλό στα χέρια και με το μικρόφωνο στην διάθεση τους για να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις στις μπάντες!!

Καθώς οι πρώτες στάλες από το κρασί άρχισε να χαδεύει τον ουρανίσκο της παρέας (Γιώργο, Αλεξάνδρα και αργότερα Βασίλης και Ιώ).. ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει και  η παρουσίαση της βραδιάς!!

Την παρουσίαση της βραδιάς είχε αναλάβει η Κέλλυ Καλτσή, «γνωστή και μη εξαιρετέα» στο  χώρο η οποία έκανε τα πάντα για να πάνε όλα σύμφωνα με το χρόνο της διοργάνωσης, αλλά και δίνοντας  το δικό της χρώμα στην σκηνή!!

Και  κάπως έτσι ξεκίνησε η πρώτη αναμέτρηση των 8 Ελληνικών group του MYTHOS MUSIC CONTEST!!

Από την σκηνή της Αρχιτεκτονικής εκείνο το βράδυ παρέλασαν, οι εξής

ΜΟΡΦΙΝΗ

 1. Δεσποινίς καραμέλα
 2. Εγκαταλείπεις μόνο όταν πάψεις να κάνεις όνειρα
 3. Στο μπαρ το ναυάγιο (Αρλέτα, διασκευή)

H καλύτερη στιγμή τους η διασκευή αυτή, χωρίς να υστερούν στο υπόλοιπο σετ τους!!

RUNAWAY JESTER

 1. Drops of Rain
 2. In disguise
 3. Another Fool

Kαλή αγγλόφωνη ροκ, προσωπικά θα ήθελα να ακούσω και κάτι ελληνικό!!

BAREFOOT ON EARTH

 1. Να μη σε νοιάζει
 2. Τι να θυμηθώ
 3. Barefoot on earth song

Tο φόρτε τους ήταν το “Barefoot on earth son”!!

ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

 1. Θα με χάσεις
 2. Πόσο
 3. Rock n Roll στο κρεβάτι (Παύλος Σιδηρόπουλος)

Ωραία μπάντα με φωνή και παιξίματα  σε ίσους ρόλους, πιο δυνατή στιγμή τους το Rock and roll στο κρεβάτι, όπου ξεσήκωσαν το μαγαζί…!!

BRANDY ΣΟΥΑΡΕ

 1. Κάτι ξέρει κι ο φτωχός
 2. Happy
 3. Black Betty

Μας γύρισαν πίσω στην δεκαετία του 1920-30. Όμορφα παιξίματα σε swing –jazz ρυθμούς και βέβαια με μια ιδιαίτερη διασκευή στο μοναδικό Black Betty!!

ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ

 1. Ας γινόταν
 2. Άντε γεια
 3. Μαργαρίτα κομμένη

Καλό ελληνόφωνο ροκ από μια μπάντα που σίγουρα σε βάζει στο τρυπάκι να υποψιάζεσαι όμορφα την συνέχεια της!!

THE FINAL ACT

 1. Η διαδρομή
 2. Ο Τέλειος Εργάτης
 3. Ο παλιάτσος κι ο ληστής (Αφοί Κατσιμίχα)

Οι The Final Act ήταν όντως Ελληνικό ροκ σαν παλιό καλό κρασί που λέμε εμείς οι παλαιότεροι και σε  αυτήν την περίπτωση βέβαια ο κακός χαμός έγινε με το Ο παλιάτσος και ο Ληστής …

PLAYLOUD

 1. Όμορφη Πόλη
 2. Δεν θυμήθηκα
 3. Billy Jean (Michael Jackson, διασκευή)

Για τους Playloud τι να πω τα είπανε μόνο τους! Οι μεγαλοκοπέλες σύμφωνα με τον leader με μια πανκ ελληνική διάθεση σύμφωνα με το σχόλιο της Τζώρτζια και με μια disco rock διασκευή του “Βilly Jean” μας τρέλαναν κλείνοντας έτσι την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ!!

Αν θα έπρεπε να κάνω κάποια σχόλια για την βραδιά σίγουρα δεν θα ήταν επί των συγκροτημάτων μιας και πρόκειται για διαγωνισμό, το μόνο που θα ήθελα θα ήταν σίγουρα παραπάνω συμμετοχή του κόσμου σε τέτοιες προσπάθειες πράγμα όμως που δικαιολογείται μιας και εκείνη την ημέρα υπήρχε γενική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς λες και θα άλλαζε κάτι  στο σύστημα που ζούμε!!

Εκείνο που δεν με ξετρέλανε ήταν το desiblometrο ως μονάδα μέτρησης της αξίας των γκρου, σύμφωνα με το χειροκρότημα και τις φωνές μας, καθώς επίσης και οι αλλαγές των ρούχων της παρουσιάστριας που ενώ την κολάκευαν εμένα προσωπικά μου θύμιζε παρουσίαση διαγωνισμού Γιουροβίζιον ή Βραβείων MAD, παρά φεστιβάλ ελληνικών συγκροτημάτων. Θα προτιμούσα κάτι σε πιο ροκ που να ταιριάζει με τον χώρο και με την εκδήλωση, (προσωπική άποψη) χωρίς να σημαίνει ότι η Κέλλη δεν ήταν άψογη σε αυτό που έκανε!!

Και μετά, τα φώτα έσβησαν όπως γίνεται συνήθως μετά από κάθε παράσταση!!

Όλοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής, έχοντας στο μυαλό μας ένα πράγμα, να συνεχίζουν να γίνονται τέτοιες προσπάθειες για να ζούνε και τα δικά μας group τον δικό τους MYTHO!!

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ!!!


{gallery}reviews/mythos-band-contest/semifinal1{/gallery}

Comment here