Ζωντανή παρουσίαση του Ω νυχτέρια – Ω πανηγύρια για τον Γιάννη Χαρούλη (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_reviews_charoulis-parousiasi

Ο κρητικός λαουτιέρης και τραγουδιστής Γιάννης Χαρούλης παρουσίασε στη φιλοσοφική τον δίσκο «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου», που αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δίσκο, μιας και είναι όλος βασισμένος στον ομώνυμο έργο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά.

Ο Λουκάς Θάνος πήρε 12 αποσπάσματα από το έργο του Κωστή Παλαμά, τα μελοποίησε και ο Γιάννης Χαρούλης τα τραγούδησε και η MINOS – EMI κυκλοφόρησε το έργο αυτό.

Ο «Δωδεκάλογος του Γύφτου», είναι ένα μνημειώδες, λυρικό έργο, αποτέλεσμα της ανησυχίας του δημιουργού στην πατρίδα του, τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, εθνικές και πολιτιστικές της εκφάνσεις, στην πιο κρίσιμη περίοδο της πρόσφατης νεότερης ιστορίας. Γράφτηκε στην περίοδο 1899 – 1906 και εκδόθηκε σε βιβλίο το 1907.

Έναν αιώνα αργότερα και ενώ οι ανησυχίες παραμένουν αναλλοίωτες και απαράλλακτες ο Λουκάς Θάνος θεώρησε πως ήταν δόκιμο και επίκαιρο να πάρει το έργο του μεγάλου μας ποιητή και να το μελοποιήσει και με τη φωνή του Γιάννη Χαρούλη να το επικοινωνήσει και στις νεότερες γενιές της πατρίδας μας.

Απολαύστε την ζωντανή παρουσίαση, αλλά κυρίως ανατρέξτε να ακούσετε όλον και δίσκο και να διαβάσετε το βιβλίο του Κωστή Παλαμά και θα διαπιστώσετε, πως παρότι έχει περάσει, λίγο παραπάνω από ένας αιώνας από όταν κυκλοφόρησε, παραμένει απίστευτα επίκαιρο και σύγχρονο.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Μαρία Καρλάκη: Χαίρομαι που πλέον οι κακοποιημένες γυναίκες ακούγονται. Όταν είχα μιλήσει εγώ δεν είχα ακουστεί, ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος!

Συναντήσαμε τη εξαιρετική καλλιτέχνιδα, Μαρία Καρλάκη, η οποία μίλησε ανοιχτά στο e-stage.gr για όλα! Για τη νέα της επιτυχία, την πανδημία, την επικαιρότητα αλλά και