Θοδωρής Ζευγαράς – Συνέντευξη: «Δεν κυνηγάω το γρήγορο «μπαμ», δεν βιάζομαι»

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
zeugaras1

Από πολύ μικρός, ανακάλυψε την αγάπη του, για την ερμηνεία και τη μουσική, ξεκινώντας να εργάζεται επαγγελματικά, από την εφηβεία του

Νοσταλγώντας το πρώτο του νυχτοκάματο, και πώς το ξόδεψε, αλλά και μιλώντας για τα όσα έχει βιώσει μέχρι σήμερα, στην καλλιτεχνική του διαδρομή, που χαίρεται που ήταν στρωμένη με αγκάθια, και εξηγεί το γιατί, ο Θοδωρής Ζευγαράς, βάζει το δικό του λιθαράκι, στο πεντάγραμμο. Φέροντας την υπογραφή επιτυχίας του Τόνυ Μαυρίδη, που έχει συνθέσει τη μελωδία του νέου του τραγουδιού, με τίτλο «Στη Φωτιά», και σε στίχους του Νίκου Δούρου, ο Θοδωρής Ζευγαράς, μπαίνει δυναμικά στη μουσική «βιομηχανία», και έχει όλο το «πακέτο», φωνή, ερμηνεία, ψυχή, και σκηνική παρουσία, για να τα καταφέρει.

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στο «Στη Φωτιά» και θέλησες να το ερμηνεύσεις;

Αυτό που με κέρδισε, στο «Στη Φωτιά», είναι ο δυναμισμός του, η μελωδία, που με ταξίδεψε από την πρώτη στιγμή, και που με πολύ μεράκι, εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Τόνυ Μαυρίδης, και που την αγκάλιασαν, οι υπέροχοι στίχοι, του Νίκου Δούρου.

Τόνυ Μαυρίδης. Πώς ήταν η συνεργασία σου μαζί του; Τι εφόδια σου έδωσε;

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ, όταν συζητώντας με τον φίλο μου, τον Νίκο Δούρο, μου πρότεινε, ότι μπορεί να με φέρει σε επαφή με τον Τόνυ Μαυρίδη. Όπερ και συνέβη. Τον Τόνυ Μαυρίδη, τον γνώρισα πριν από ένα χρόνο, αλλά είναι σαν να γνωριζόμαστε χρόνια, και μου συμπεριφέρεται, σαν να είμαι καλλιτεχνικό παιδί του. Όταν ξεκινήσαμε, είδα, ότι ήθελε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα εφόδια που μου έδωσε και μου δίνει, είναι πάρα πολλά. Μοιράζεται τις εμπειρίες του, μαζί μου, μου λέει τι να προσέξω, τι να βελτιώσω, κ.α. Είναι για εμένα, ένας θεόσταλτος άνθρωπος.

«Στη φωτιά»… Σου έχουν συμβεί ποτέ στη ζωή σου, τα όσα ερμηνεύεις;

Πολλές φορές. Γιατί ένα τραγούδι, πολλές φορές, μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει, έχοντας άλλα πράγματα στο μυαλό του. Όσον αφορά εμένα, όποτε το σιγοτραγουδάω, ταξιδεύω, σκέφτομαι τη ζωή μου, που το εν λόγω τραγούδι, ταιριάζει πολύ, σε αυτή.

Κάνεις τα πρώτα σου βήματα, που από ότι γνωρίζουμε είναι πολύ προσεκτικά. Τι σε έχει οδηγήσει σε ένα πιο low profile «δρόμο»;

Θέλω τα βήματά μου, να είναι σταθερά, προσεγμένα, και ομαλά. Δεν κυνηγάω, το γρήγορο «μπαμ», δεν βιάζομαι, και θέλω όλες οι κινήσεις μου, να είναι μετρημένες, και σοφές, μέσα από τις σκέψεις μου, και τις συμβουλές, που παίρνω από τους ανθρώπους μου. Δεν μου λείπει η δημοσιότητα. Κάνω αυτό που αγαπώ, και θα αγαπώ για πάντα, και δεν είναι άλλο, από το να δημιουργώ συναισθήματα στους ανθρώπους, μέσω της ερμηνείας μου.

Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα;

Η μουσική που μου αρέσει να ερμηνεύω και με εκφράζει, είναι η λαϊκή μουσική. Και λέω ερμηνεύω, γιατί αυτό που κάνει τους άλλους να νιώθουν συναισθήματα, είναι όταν τα νιώθεις και εσύ, πρώτα από όλους.  Το υποσυνείδητο των ακροατών, είναι πανέξυπνο, και  αν δεν νιώσεις, δεν νιώθουν, ούτε εκείνοι.

Αν δεν γινόσουν τραγουδιστής, με ποιο άλλο επάγγελμα θα μπορούσες να ασχοληθείς;

Έχω κάνει πάρα πολλά επαγγέλματα για βιοποριστικούς λόγους , οπότε καταλήγω, στο ότι αυτό με γεμίζει περισσότερο από όλα, είναι το να ερμηνεύω.

Περιέγραψέ μας τον χαρακτήρα του Θοδωρή.

Μου αρέσει να μοιράζω την αγάπη και να μην την κρατώ μόνο για εμένα.  Μου αρέσουν οι όμορφες ποιοτικές στιγμές , προτιμώ να είμαι μόνος μου, από το να είμαι με ανθρώπους, που νιώθω ότι δεν υπάρχει επικοινωνία , είμαι πολύ δραστήριος και ονειροπόλος, και προσπαθώ, για τα όνειρά μου.  Το μυαλό μου, τρέχει γρήγορα και δε μπορώ την στασιμότητα και την μιζέρια. Νιώθω ότι, από καταστάσεις που πέρασα, βγήκα πιο δυνατός και αυτή τη δύναμη πλέον την χρησιμοποιώ. Θέλω να τραβάω μπροστά, και γενικά, δε μπορώ να νιώθω, ότι εξαρτώμαι από άλλους. Και αυτό, δεν το λέω εγωιστικά, γιατί σίγουρα σε αυτή τη ζωή, ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου , αλλά θέλω να πατάω στα πόδια μου γερά και να βοηθώ και άλλους ανθρώπους γύρω μου,  να κάνουν το ίδιο.

Μίλησέ μας για τον ερμηνευτή και τα όνειρά του;

Τα όνειρα μου, εγώ τα λέω στόχους, και έχω πάρα πολλούς στόχους . Αλλά,  τον κάθε στόχο, επιλέγω, να το διαιρώ σε μικρότερους, για να είναι βατοί και να γίνονται τα βήματα ένα ένα , και σταθερά! Γιατί, αν δεις μόνο το τελικό αποτέλεσμα του στόχου, θα σου φανεί βουνό και θα μπεις σε κατάσταση οκνηρίας, με αποτέλεσμα να αφήσεις τον στόχο. Ο μεγαλύτερος μου στόχος λοιπόν, είναι να κάνω αυτό που με γεμίζει και να καταφέρνω πάντα, να νιώθω ότι γεμίζει και ο κόσμος, μαζί μου.

Αν το τραγούδι και η μουσική είχαν χρώματα για εσένα, ποια θα τους έδιναν;

Πολλά πολλά χρώματα, τόσα όσοι οι κόκκοι της άμμου. Θα ήταν χρώματα, που δεν έχει δει ανθρώπινο μάτι , όμως, όλα τους θα ήταν πολύ έντονα όπως και η μουσική.

Θυμάσαι το πρώτο σου νυχτοκάματο, και πώς το ξόδεψες;

Το θυμάμαι σαν εχθές και ας πέρασαν 7-8 χρόνια. Να σου πω την αλήθεια, ήταν 50€ το πρώτο μεροκάματο, ξόδεψα τα 30€ και τα 70€ τα αποταμίευσα, δηλαδή το μεροκάματο, του διημέρου. (γέλια).  Πάντα, ήθελα να μαζεύω λεφτά, για να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου.

Ποια είναι η πιο συγκινησιακή στιγμή που έχεις βιώσει μέχρι σήμερα σε κάποια νυχτερινή σου εμφάνιση;

Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο, όλες οι στιγμές, είναι έντονες στη δουλειά.  Τώρα που το σκέφτομαι όμως καλύτερα, ένα περιστατικό, μία στιγμή, που θυμάμαι έντονα,  ήταν ένα βράδυ, που αν και ήμουν πιεσμένος, από ένα συμβάν που είχε προηγηθεί, και βγαίνοντας στην πίστα, αφού είχα πει, 4 με 5 τραγούδια, ήθελα να πω και εκείνο το κομμάτι, που είχα στο μυαλό μου, και ταίριαζε με την κατάσταση, που βίωνα. Θυμάμαι λοιπόν, όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω μου, που μόλις το ολοκλήρωσα, το έζησαν τόσο πολύ μαζί μου, που ακόμα ακούω, τις κραυγές του, και το χειροκρότημα.

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ή και με αγκάθια; Πώς έχεις σκοπό να αποφύγεις τα δεύτερα;

Όποιος σου πει, ότι είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, δε θα είναι αληθινός, κατά την γνώμη μου , γιατί είναι στρωμένος, με πολλά «αγκάθια» … Έρχεται όμως η στιγμή, που μπορείς να τα αποφεύγεις,  επειδή σε έχουν καρφώσει αγκάθια, την προηγούμενη φορά.   Και αν θες τη άποψή μου, αν βρεις έναν δρόμο, στρωμένο μόνο με ροδοπέταλα, δεν θα είσαι ικανοποιημένος. Αν τον βρεις με αγκάθια, τότε σίγουρα, θα νιώσεις πιο δυνατός, γιατί θα ξέρεις ότι τα κατάφερες, και θα είσαι πιο έμπειρος.

Όταν αγαπάς, μέχρι που μπορείς να φτάσεις;

Μέχρι άλλη ήπειρο και κυριολεκτώ…

Η λέξη σ αγαπώ, βγαίνει εύκολα από τα χείλη σου ή δεν είσαι τόσο εκδηλωτικός ως άνθρωπος;

Δεν είμαι τόσο εκδηλωτικός , αν και προσπαθώ όσο μπορώ, να το δείχνω με πράξεις.

Υπάρχει κάποιο στοιχείο του εαυτού σου, που θα ήθελες να αλλάξεις;

Θέλω πολλά να αλλάξω, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι , και νομίζω πώς, μόνο έτσι, μπορείς να δεις καθαρά τη ζωή. Αν έχεις τα αυτιά σου και τα μάτια σου ανοιχτά,  και αν προσπαθείς, να εξελίσσεσαι κάθε ημέρα.

Τι άλλο περιμένουμε στο μέλλον από τον Θοδωρή Ζευγαρά;

Θα κάνουμε, ότι περνάει από το χέρι μας, για να βγαίνει το αποτέλεσμα που πρέπει και να αγγίζουμε τις ψυχές των ανθρώπων . Εμείς κάνουμε τα μικρά βήματα και ο θεός δίνει τα μεγάλα.

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε