Συνέντευξη – Στέλιος Βραχιόλογλου: Χωρίς το τραγούδι, δεν μπορώ να ζήσω

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
Baptism Agios Eleftherios Alexandroupolis

Το μουσικό του ταξίδι, είναι μοναδικό. Ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, με πολλές πτυχές, όπως αυτή του ερμηνευτή, του στιχουργού, του συνθέτη

Ο Στέλιος Βραχιόλογλου, που πολλές φορές έχει ακούσει το κοπλιμέντο, ότι η φωνή του θυμίζει σε πολλά αυτή του Στέλιου Ρόκκου, ένας καλλιτέχνης που θαυμάζει, όπως και ο Αντώνης Ρέμος, που θα ήθελε κάποια στιγμή να ερμηνεύσουν τραγούδια του, μέσα από το νέο του τραγούδι «Σταγόνα στη Βροχή», καταθέτει μία προσωπική του εμπειρία, για το πώς ένα ζευγάρι, οδηγήθηκε στον χωρισμό , την περίοδο της καραντίνας. Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, και την μπάντα του, να τον συντροφεύει στα μουσικά του ταξίδια, ο Στέλιος Βραχιόλογλους, καταθέσει στο estage.gr, τη ζωή του, τα όνειρά του, τα συναισθήματά του….

Σύστησέ μας μουσικά τον καλλιτέχνη Στέλιo !

«Γεια χαρά ! Είμαι καλλιτέχνης και τραγουδοποιός, με άπειρα ταξίδια στον κόσμο της μουσικής . Ακούω τα πάντα και αφήνω τον εαυτό μου να αισθανθεί αυτό, που έχει να μου δώσει η κάθε νότα . Έχω στο βιογραφικό μου, δυο δίσκους σε κυκλοφορία , αρκετά singles, όλα σε δικούς μου στίχους και μουσική . Ανήκω στον ελαφρολαϊκό και pop rock χώρο, αλλά πάντα πειραματίζομαι σε όλα τα ηχοχρώματα και μουσικούς δρόμους».

Σύστησέ μας τον άνθρωπο Στέλιο;

 «Ο Στέλιος είναι ένας ευαίσθητος τύπος , γεμάτος ενέργεια , χαμογελαστός συνήθως . Δοτικός, με περίσσιο το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς . Αδιάκοπα εξελίσσει τον εαυτό του, με στόχο την εσωτερική γαλήνη και ισορροπία . Δεν μιλάει εύκολα , ερωτεύεται και αγαπάει δυνατά, όταν αγαπάει . Του αρέσει η οικογένεια , οι αληθινοί φίλοι , τα καλά τραγούδια και το καλό φαγητό».

Πώς ξεκίνησε η διαδρομή σου στον χώρο της μουσικής;

«Από πολύ μικρός διέκρινα ότι, έχω ταλέντο να παίζω στο πιάνο, οτιδήποτε άκουγα στο σπίτι . Τραγουδούσα ότι μου έκανε αίσθηση και έτσι βρέθηκα στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, στα πρώτα μου μαθήματα στην κιθάρα . Αργότερα, εστίασα στο κομμάτι της ερμηνείας και έκανα μαθήματα φωνητικής έκφρασης και τοποθέτησης ενώ παράλληλα,το πιάνο με απασχολούσε πολύ . Στα φοιτητικά μου χρόνια στην Θεσσαλονίκη, ήρθανε οι πρώτες μπάντες , οι πρώτες πρόβες , η δημιουργία ρεπερτορίου , η εργασία σε διάφορα μαγαζιά και κάπως έτσι έφτασα στην σύνθεση , στον στίχο, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσω, όλα αυτά που έχω αποκομίσει από την διαδρομή μου».

 Γράφεις τραγούδια, συνθέτεις, ερμηνεύεις…

«Αν θα έπρεπε να βάλω μια άλλη σειρά των ιδιοτήτων μου στην ερώτηση, θα έλεγα ότι είμαι πρώτον ερμηνευτής , δεύτερον συνθέτης και κατά τρίτον στιχουργός . Προσπαθώ, και δουλεύω πάρα πολύ στα τραγούδια μου και νομίζω πλέον ότι οι τελευταίες μου παραγωγές, έχουν την ωριμότητα που φέρνει ο χρόνος, σε όλα τα επίπεδα . Το να δημιουργείς τραγούδια, για μένα είναι λυτρωτικό , βγάζεις την ψυχή σου στον ήλιο και την μοιράζεσαι με ανθρώπους που μπορεί να μην τους συναντήσεις ποτέ, μα τους έχεις γνωρίσει, γιατί άκουσαν τα τραγούδια σου» . 

«Σταγόνα στη βροχή», είναι ο τίτλος του νέου σου τραγουδιού; Πώς «γεννήθηκε»;

« Η σταγόνα στη βροχή γεννήθηκε μαζί με ένα σύνολο τραγουδιών, τα οποία έγραψα στην πρώτη καραντίνα . Περιγράφει το τέλος μιας σχέσης το οποίο προήλθε από την ανασφάλεια και τον φόβο, που δημιούργησε η καραντίνα και η επιδημία, σε ένα φιλικό μου ζευγάρι . Ξέρετε καμιά φορά, στις δύσκολες συνθήκες, πέφτουν οι μάσκες και βγαίνουν οι πραγματικοί ήρωες στην επιφάνεια και φαίνεται αν τελικά αυτό που μας έδενε είναι η συνήθεια , η βόλεψη μας , ο έρωτας , το πάθος , η αγάπη;».

  Είναι βιωματικό τραγούδι. Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας, τον λόγο και τις στιγμές που βίωσες και θέλησες να το κάνεις τραγούδι;

«Ναι βέβαια. Υπάρχει ένα τραγούδι, από αυτά που σου κάθεται ένας κόμπος στο λαιμό, όταν πας να το ερμηνεύσεις, γιατί είναι σαν τσουνάμι συναισθημάτων, που πρέπει να διαχειριστείς και πολλές φορές, λυγίζεις στη σκηνή . Ο τίτλος του είναι ΚΡΑΤΑ ΜΕ και περιγράφει την ζωή των συνανθρώπων μας, που παλεύουν με τις ουσίες και την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν για την ζωή . Θυμάμαι πως κάναμε μια συναυλία υποστήριξης για το ΚΕΘΕΑ και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτά τα παιδιά, τους γονείς τους, τους οικείους τους και συγκλονίστηκα . Θύμωσα , λυπήθηκα , έκλαψα και έβαλα όλα μου τα συναισθήματα σε μια κόλλα χαρτί και έγραψα μουσική. Δυσκολεύομαι να το ερμηνεύω , αξίζει να το ακούσετε» .

Χρόνια τώρα, ακούγεσαι στην Αλεξανδρούπολη αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, για τις live εμφανίσεις με την μπάντα σου… Πώς υλοποιήθηκε αυτή η ιδέα;

«Ήταν η εσωτερική μας ανάγκη να παίξουμε μουσική, να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, γιατί αυτό μας δίνει δύναμη και ενέργεια για να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα .Έτσι βρεθήκαμε κάποιοι άνθρωποι , γίναμε φίλοι με κοινά ακούσματα και ευαισθησίες και απολαμβάνουμε την μουσική μαζί με το κοινό μας» .

 Ποιος συνάδελφός σου, θα ήθελες να ερμηνεύσει κάποιο δικό σου τραγούδι;

« Ο Αντώνης Ρέμος, που τον εκτιμώ απεριόριστα σαν καλλιτέχνη και τον θαυμάζω» .

Ακούγοντάς σε, πολλά από τα «χρώματα» της φωνής σου, θυμίζουν πολύ τον Στέλιο Ρόκκο… Σου το έχουν ξαναπεί;

«(Χαχαχαχαχα)!  Ναι μου το έχουν ξαναπεί και μου αρέσει πολύ ο Στέλιος Ρόκκος ! Καλλιτέχνης μεγάλος, με αξιόλογη πορεία στον χώρο, όλα αυτά τα χρόνια» .

 Τι σημαίνει το τραγούδι για εσένα;

«Πολύ απλά θα το πώ, γιατί το έχω σκεφτεί πολλές φορές το ερώτημα αυτό. Το τραγούδι για μένα είναι η αναπνοή μου , το νερό μου , το δάκρυ μου και η αγάπη μου . Εσύ μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά;».

Ποιο τραγούδι σε κάνει να δακρύζεις;

«Πολλά τραγούδια με κάνουν να δακρύζω , τώρα τελευταία όμως το ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ του Απόστολου Καλδάρα σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου,  νομίζω ότι με συγκινεί απίστευτα» .

Αν η ζωή σου γινόταν τραγούδι που θα έγραφες ο ίδιος, τι τίτλο θα έβαζες και γιατί;

«Το Ταξίδι, θα ήταν ο τίτλος γιατί έτσι βλέπω την ζωή μου, σαν ένα ταξίδι , όμορφο , με πλήθος συναισθημάτων , με ανθρώπους που συναντώ εκ των οποίων, άλλοι μένουν και άλλοι φεύγουν , με εμπειρίες , με νέους ορίζοντες , νέους στόχους . Αυτό αξίζει στο τέλος, Το Ταξίδι» !

Ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα σου;

«Η καλή μου η καρδιά και το φιλότιμο μου».

Ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχεις κάνει, όντας ερωτευμένος; «Να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό , να την συναντήσω για 45 λεπτά στη δουλειά της , να της δώσω ένα φιλί και να επιστρέψω Ελλάδα το ίδιο απόγευμα γιατί δούλευα το βράδυ . Έρωτας , το απόλυτο καύσιμο ζωής».

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
 1. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

  Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
 2. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

  Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου
 3. Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Κακοσαίος & Κατερίνα Tour 2022 – Θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη

  Τρίτη 5 Ιουλίου
 4. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Faliro Summer Theater!

  Τετάρτη 13 Ιουλίου
 5. Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Θέατρο Άλσος «Μια Μεγάλη Λαϊκή Βραδιά»

  Δευτέρα 18 Ιουλίου

Δείτε πριν φύγετε

Survivor: Ο τραυματισμός του Άρη (video)

Στην χθεσινή «αναμέτρηση» μεταξύ του Άρη Σοϊλέδη και της Ασημίνας Χατζηανδρέου, ο Άρης τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά όπως αποδείχθηκε. Η Ασημίνα διέκοψε αμέσως την δοκιμασία