Αποστολία Ζώη: Όταν ο κόσμος ήδη σε ξέρει είναι πιο αυστηρός στην κριτική του!

images_Sunenteukseis_apostolia-zoi_apostolia01
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Λίγα μόνο λεπτά να περάσεις δίπλα στην Αποστολία Ζώη, είναι αρκετά για να σε γοητεύσει και να σε συνεπάρει μαζί της. Πολύ γλυκιά, άμεση και οικεία, νομίζεις πως είναι μια φίλη που είχατε καιρό να βρεθείτε.

Εμείς περάσαμε ένα μεσημέρι μαζί της, και στο τέλος της συνέντευξης δεν μπορούσαμε όλοι οι συντελεστές να καταλάβουμε πραγματικά αν ήταν ένα επαγγελματικό ραντεβού για συνέντευξη ή αν απλά ήπιαμε έναν καφέ και κάναμε χαλαρή κουβεντούλα σαν μια παρέα.

Αρχικά θα ήθελα να σε καλωσορίσω στο περιοδικό μας, χαίρομαι που σε γνωρίζω από κοντά και νομίζω πως έχουμε να πούμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Κι εγώ χαίρομαι, καλώς σας βρήκα! Είμαι έτοιμη να ξεκινήσουμε.

Νομίζω δικαιωματικά, μπορώ να σε χαρακτηρίσω πολυτάλαντη. Σε έχουμε δει σε διάφορες φάσεις, στην τηλεόραση ως ηθοποιό, στο τραγούδι που δικαίως έχεις κατακτήσει την θέση που βρίσκεσαι, όπως επίσης και σε πολύ καλές επιδόσεις σε αθλήματα.

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα ξεκίνησαν κάπως αλλιώς από τον τρόπο που τα έμαθε ο κόσμος. Θέλω να πω, λίγο ανάποδα. Πρώτα στην ζωή μου ήρθε ο αθλητισμός, όταν ήμουν τεσσάρων με ενόργανη και καταδύσεις και μάλιστα ήμουν και στην Εθνική Ελλάδος για πέντε χρόνια περίπου, με αρκετά βραβεία και διακρίσεις. Στα 8 μου χρόνια συμμετείχα σε μια θεατρική παράσταση όπου εκεί αποφάσισα πως θέλω να γίνω ηθοποιός. Έκανα μεταγενέστερα και κάποια μαθήματα σεμιναριακού τύπου στο θέατρο των αλλαγών. Το τραγούδι ήρθε αργότερα στην ζωή μου. Όμως ο κόσμος με έμαθε όταν το τραγούδι είχε πάρει τον δρόμο του και μετά ήρθε η ευκαιρία να με δει και μέσα από την υποκριτική.

Στην συμμετοχή σου στο YFSF ήταν ένας συνδυασμός και των δυο. Πως προέκυψε η συμμετοχή σου εκεί;

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να πειραματίζεται και αν μου γίνει μια πρόταση που να με ιντρικάρει, θα πω εύκολα το ναι. Έτσι μέσα από μια σειρά συζητήσεων με την παραγωγή αποφάσισα να το κάνω. Ήταν και η στιγμή κατάλληλη, μιας και είχα και χρόνο και διάθεση. Βέβαια πρέπει να σου πω πως αυτό που έκανα στο YFSF ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για μένα γιατί δεν είναι ακριβώς πάνω στην πεπατημένη της υποκριτικής. Θέλω να πω πως δεν δημιουργείς έναν ρόλο μέσα από ένα κείμενο, που θα το εφαρμόσεις πάνω σου, ή ένα τραγούδι που θα το πεις με τον δικό σου τρόπο ή όπως σε εκφράζει καλύτερα. Εκεί έπρεπε να μελετήσεις έναν άνθρωπο και να πατήσεις πάνω στα δικά του βήματα και να το κάνεις όπως το έκανε αυτός. Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο, με λίγες μόνο πρόβες. Θεωρώ πως εκεί ξεπέρασα τον εαυτό μου και θεωρώ πως είναι ότι πιο δύσκολο έχω κάνει καλλιτεχνικά μέχρι τώρα.

Ήταν λίγο ρίσκο η συμμετοχή σου στο YFSF; Ήσουν ένα όνομα ήδη γνωστό και στον χώρο του τραγουδιού και στον χώρο της υποκριτικής. Δεν φοβήθηκες μήπως σχολιαστείς αρνητικά πως το κάνεις για περισσότερη αυτοπροβολή; Μιας και στο επόμενο YFSF είδαμε πρόσωπα τα οποία δεν ήταν γνωστά στον χώρο αλλά ήταν μια ευκαιρία για να αναδειχθούν. Εσύ που ήσουν ένα γνωστό όνομα, γιατί;

Το επόμενο YFSF από αυτό που συμμετείχα δεν το παρακολούθησα πολύ όποτε δεν μπορώ να σου πω. Για την δική μου συμμετοχή ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ήταν και το φιλανθρωπικό κομμάτι του show όπου ήταν κάτι που συνέβαλε σημαντικά στο να πω το ναι πέρα από την πρόκληση σαν «δουλειά» όπως είπα πριν. Από κει και πέρα, δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη «αρνητικά» αλλά «αυστηρά». Όταν ο κόσμος ήδη σε ξέρει είναι και πιο αυστηρός στην κριτική του γιατί περιμένει περισσότερα πράγματα από σένα. Ποτέ δεν φοβήθηκα να δουλέψω περισσότερο, να δουλέψω πιο σκληρά για να κάνω κάτι παραπάνω. Οπότε δεν το θεωρώ τόσο ρίσκο, όσο θέμα δουλειάς.

Η συμμετοχή σου στο Nomads;

Και αυτή προέκυψε μέσα από μια σειρά συζητήσεων και σκέφτηκα πως ήταν κάτι που μπορούσα να το κάνω, και λόγο αθλητικότητας, βέβαια τα πράγματα εκεί ήταν πολύ πιο σκληρά και δύσκολα από ότι τα περίμενα.

Εκεί, μιας και δεν ήταν ένα show, μια σκηνή, ένα τραγούδι, μια παράσταση, αλλά ένα reality, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είδαμε και άλλες πτυχές του εαυτού σου. Εκεί ήσουν πραγματικά ο εαυτός σου; Δεν σε απασχόλησε το τι εικόνα μπορεί να δώσεις προς τα έξω;

Μιλάς για το πώς το έζησα εγώ ή για αυτό που είδε ο κόσμος στην τηλεόραση;

Μπορούμε να μιλήσουμε και για τα δυο.

Κοίταξε, τα επεισόδια δεν τα έχω δει. Το μόνο που είδα στην επιστροφή μου ήταν μόνο ο τελικός, όπου τον είδα μαζί με τον μπαμπά μου μιας και ήταν δική του επιθυμία. Εκεί αυτό που είδα ήταν καθαρά και μόνο το αθλητικό κομμάτι, έναν αγώνα. Αυτό που έζησα εγώ ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο ταξίδι, αν και τον τελευταίο μήνα προέκυψαν αρκετά προβλήματα υγείας, και μυϊκά και οστικά, κάποια από τα οποία με ταλαιπωρούν ακόμη. Τώρα, από την στιγμή που κάτι δεν είναι live και είναι μαγνητοσκοπημένο και προϊόν μοντάζ, ξέρεις από την αρχή πως κάποια πράγματα δεν θα βγουν ακριβώς έτσι όπως είναι. Εμείς εκεί το ζούσαμε 24 ώρες, πώς να δοθεί η πραγματικότητα μέσα σε μια δυο ώρες επεισοδίου;

Ήταν μια ευκαιρία το Nomads να επιστρέψεις στο τραγούδι;

Μα δεν είχα σταματήσει να δουλεύω. Όλο το προηγούμενο καλοκαίρι ήμουν σε συναυλίες με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον αμέσως προηγούμενο χειμώνα εμφανιζόμουν με τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Στέλιο Ρόκκο.

Δισκογραφικά εννοώ. Μόλις τώρα κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι, «Φεύγω»

Δισκογραφικά ναι, δεν ήμουν τόσο «συνεπής» ας το πούμε έτσι. Έβγαζα ένα τραγούδι ανά εξάμηνο ή και παραπάνω. Αλλά δεν είχα σταματήσει να δουλεύω. Απλά θεωρώ πως τώρα ήρθε η ώρα του, να γίνει κάτι τέτοιο. Είχα ακόμη ένα τραγούδι για να κυκλοφορήσω από το Σεπτέμβρη ακόμη, όμως ήταν μια μπαλάντα και ήθελα το πρώτο πράγμα που θα έκανα γυρνώντας από το Nomads να είναι κάτι χαρούμενο, γιατί θέλω μόνο χαρά στην ζωή μου, τουλάχιστον σε αυτήν την φάση που βρίσκομαι τώρα. Έτσι ήρθε το «Φεύγω». Το ακούσαμε σε μια πολύ πρώιμη φάση με τον παραγωγό μου και είπαμε πως θέλουμε να το δουλέψουμε και η αλήθεια είναι πως μας έχει ικανοποιήσει πολύ το αποτέλεσμα.

Πραγματικά είναι ένα πολύ καλοκαιρινό τραγούδι και με πάρα πολύ ωραίο βίντεο κλιπ το οποίο γυρίστηκε στην Κολομβία αν δεν κάνω λάθος;

Ναι σε ένα εξαιρετικό μέρος. Έγινε στα πλαίσια της εκπομπής Celebrity travel όπου έτυχε να συνάδει ο χρόνος των γυρισμάτων εκεί με τον χρόνο που έπρεπε να βγει το βίντεο κλιπ. Η αλήθεια είναι πως ήθελα πολύ να κάνω ένα ταξίδι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο γιατί ήταν ζωτικής σημασίας για μένα. Όποτε όταν βεβαιωθήκαμε πως θα υπάρχει χρόνος ανάμεσα στα γυρίσματα της εκπομπής για τα γυρίσματα και του βίντεο κλιπ χάρηκα πάρα πολύ. Μάλιστα για πρώτη φορά έκανα και ένα «πείραμα» αν μπορούμε να το πούμε έτσι, πήρα το κινητό μου και άρχισα να τραβάω πλάνα και εικόνες από την ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί και ήταν πραγματικά κάτι συγκλονιστικό. Μας άρεσε πολύ το αποτέλεσμα γιατί νομίζω ταιριάζει πολύ και με το τραγούδι.

Γενικά τι εντυπώσεις αποκόμισες από αυτά τα δύο μέρη; Ταξιδεύεις συχνά;

Τα λατρεύω τα ταξίδια. Γεμίζω τις «μπαταρίες» μου μέσα από αυτά. Το ιδανικό για μένα θα ήταν κάποιες φορές να έχω ένα εξάμηνο, για παράδειγμα, να πάω σε κάποια μέρη και να τα δώ, όχι για λίγες μέρες σαν τουρίστας, αλλά να έχω χρόνο να τα γνωρίσω και να αφουγκραστώ το τι γίνεται στον κόσμο εκεί. Στην Κολομβία ήμουν καθαρά σαν τουρίστας και για δουλειά, οπότε δεν μπόρεσα και να δω πράγματα όπως ήθελα. Όσο για το Παλαουάν, ούτε εκεί καταφέραμε να δούμε πράγματα γιατί όταν έγινε ο τελικός φύγαμε εσπευσμένα λόγο τυφώνα, που μάλιστα μετά από δυο μέρες υπήρξαν και θύματα, οπότε φύγαμε πραγματικά την τελευταία στιγμή. Εκεί είχα στο νου μου πως ήθελα να επισκεφτώ κάποια γύρω νησιά, όπου είναι δημοφιλή για τις καταδύσεις που γίνονται εκεί και πάνε άνθρωποι από όλον τον κόσμο για αυτόν τον λόγο. Αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να το κάνω.

Θα ξαναπήγαινες σε ένα τέτοιου είδους reality όπως το Nomads ή show όπως το YFSF; Σαν διαγωνιζόμενη ή σαν κριτής;

Κοίτα σε κάτι ίδιο δεν θα πήγαινα. Ήταν κάτι μοναδικό, για μια φορά έκλεισε τον κύκλο του, τελείωσε. Τώρα όσον αφορά σαν κριτής, δεν ξέρω και η αλήθεια είναι πως δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Αν ήταν κάτι που πραγματικά το γνώριζα το αντικείμενο, ίσως και να το έκανα.

Με τη ιδιότητα του ηθοποιού θα σε δούμε ξανά;

Η πρώτη νύξη και αγάπη όπως σου είπα ήταν το θέατρο. Οπότε πάντα είναι μέσα στο μυαλό μου να κάνω κάτι τέτοιο, και πιο συγκεκριμένα μιούζικαλ, που θεωρώ πως είναι πιο κοντά σε μένα και με εκφράζει περισσότερο, μιας και συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες! Μου έχει γίνει πρόταση που όμως την απέρριψα γιατί δεν με κάλυπτε απολύτως το concept. Ξέρεις πρέπει και λίγο να με ιντρικάρει το θέμα, το κείμενο, να το δω ως πρόκληση.

Επόμενα σχέδια δισκογραφικά;

Αρχικά υπάρχει στα σκαριά ακόμη ένα τραγούδι που πιστεύω πως θα βγει μέσα στο καλοκαίρι. Σχέδια υπάρχουν συναυλιακά, καθώς φεύγω με τον Γιώργο Σαμπάνη στην Αμερική για συναυλίες και μόλις γυρίσω από εκεί θα ακολουθήσει μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, όπου για πρώτη φορά θα είναι ένα πρόγραμμα όπου θα είμαι solo, στο τραγούδι εννοώ, καθώς μέχρι τώρα ήταν πάντα στα πλαίσια συνεργασίας. Αυτό το project ήταν μια ιδέα δική μου και είναι κάτι που πραγματικά θα ήθελα να κάνω με τραγούδια παλιά σε ύφος party που δεν ακούγονται πια. Θα είναι κάτι πολύ χαρούμενο και καλοκαιρινό. Η διαδικασία του live είναι αυτή που με εξιτάρει πιο πολύ από όλες. Είναι μοναδικό να γίνεσαι ένα με το κοινό και να βλέπεις άμεσα τις αντιδράσεις του. Να βλέπεις να απολαμβάνει αυτό που έχει ξεκινήσει από δικιά σου ιδέα.

Στο τραγούδι «Φεύγω» την μουσική έχει γράψει ο Χρήστος Σαντιγκάι. Πως ήταν η συνεργασία σου μαζί του; Γενικά εμπιστεύεσαι νέους δημιουργούς για τα τραγούδια σου;

Όταν αποφασίσαμε πως δεν θα βγει τελικά η μπαλάντα που ήταν στα σχέδια αλλά θέλαμε να κάνουμε κάτι χαρούμενο, είδαμε υλικό από το Χρήστο Σαντιγκάι και η αλήθεια είναι πως εντυπωσιάστηκα γιατί έχει ένα εξαιρετικό υλικό και σαν παιδί είναι καταπληκτικό. Όλα πήγαν πραγματικά πολύ καλά, και χαίρομαι πραγματικά να βρίσκω τραγούδια από νέους δημιουργούς, αν θα μπορούσα θα επέλεγα να είναι μόνο από νέους δημιουργούς τα τραγούδια μου.

Πολλοί καλλιτέχνες όμως θα ήθελαν ένα δυνατό όνομα δημιουργού. Ίσως θεωρούν πως είναι εξασφαλισμένη έτσι η επιτυχία.

Η επιτυχία για ένα τραγούδι θεωρώ πως δεν την φέρνει το όνομα του δημιουργού. Δηλαδή δεν σημαίνει πως επειδή το έγραψε ο τάδε θα γίνει σίγουρα επιτυχία. Αν το τραγούδι δεν είναι από μόνο του αυτόφωτο… ερμηνευτικά ναι, πρέπει να το αποδώσεις καλά. Αλλά μπορείς να βρεις τέτοια τραγούδια και από νέα ονόματα στο χώρο και θα είναι χαρά μου αν μπορώ να δίνω ευκαιρία και σε νέους δημιουργούς.

Η οικογένεια είναι μέσα στα σχέδια σου;

Κοίτα, η αλήθεια είναι πως με φοβίζει λίγο ο τρόπος που βλέπω πως αντιμετωπίζεται στις μέρες μας ο γάμος, είναι κάτι σαν fast food. Νομίζω πως αν θα τύχαινε κάτι τέτοιο θα γινόταν γρήγορα γρήγορα χωρίς να το πολύ σκεφτώ. Και δεν έχω νιώσει την ανάγκη να κάνω ένα παιδί, έτσι, ξέρεις, απλά για να το κάνω. Νομίζω πως χρειάζομαι ακόμη χρόνο με τον εαυτό μου. Νιώθω πως έχω ακόμη πράγματα να κάνω επαγγελματικά. Ίσως ακούγεται λίγο εγωιστικό αυτό, αλλά εγώ το λέω υπευθυνότητα. Αν είναι να κάνεις παιδί και να μην μπορείς να το ζήσεις και να το χαρείς, νομίζω δεν έχει αξία. Επειδή θέλω να είμαι απολύτως υπεύθυνη σε ότι κάνω, όταν και αν κάνω παιδί θα ήθελα να είμαι αποκλειστικά και μόνο εκεί.

Εμείς ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία στην Αποστολία Ζώη και καλοτάξιδο το νέο τραγούδι «Φεύγω» που πραγματικά θα πάει πολύ μακριά. Ραντεβού ξανά, συναυλιακά….

photo credits: Peter Papapepetros


 
Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

    Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
  2. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε

Σάλτο για να ανέβει στο πλοίο (video)

Ο άνδρας καθυστέρησε να φτάσει στον Πειραιά για να επιβιβασθεί στο πλοίο που θα τον έπαιρνε μακριά από την πρωτεύουσα. Φτάνοντας στην αποβάθρα, διαπίστωσε πως