e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Συνεντεύξεις

Ρένα Μόρφη: Η Σουλη Ανατολή είναι ένα πανεποχικό πλάσμα που εκφράζεται αυθόρμητα και τραγουδά για ότι την καίει

Η Ρένα Μόρφη είναι μια ερμηνεύτρια ήδη γνωστή και αγαπητή από το ελληνικό κοινό και αυτό επιβεβαιώνεται σε κάθε εμφάνιση των Imam Baildi, το συγκρότημα μέσα από το οποίο την γνωρίσαμε. Σε αυτήν την συνέντευξη μας μιλάει για την Σούλη Ανατολή, την εκπληκτική περσόνα που θα εμφανιστεί στο club του Σταυρου του Νότου και τον προσωπικό της δίσκο.

Καλησπέρα Ρένα, σε καλωσορίζουμε στο e-stage. Θα ήθελα αρχικά να μας συστήσεις την Σούλη Ανατολή, μέσα από τα δικά σου μάτια. Ποια είναι και τι εκφράζει μέσα από την μουσική της;

Η Σουλη Ανατολή είναι ένα πανεποχικό πλάσμα που εκφράζεται αυθόρμητα και τραγουδά για ότι την καίει χωρίς να βάζει ταμπέλες στις επιλογές της και κουτακια στα συναισθήματα της.

Πως προέκυψε η ιδέα αυτού του χαρακτήρα;

Εδώ και αρκετά χρονια δούλευα στο μυαλό μου τα πάντα γύρω από αυτή την ιδέα ώστε να βγει κάτι ολοκληρωμένο. Έφτασε η στιγμή που ωρίμασε μέσα μου η ανάγκη να το μοιραστώ και μαζί με μια υπερταλαντουχα ομάδα έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο ήχο.

Έχεις ήδη μια πετυχημένη πορεία μέσα από το συγκρότημα των Imam Baildi. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να κάνεις παράλληλα έναν σόλο δίσκο;

Η ανάγκη να δημιουργήσω κάτι προσωπικό που θα με εκφράζει απόλυτα. Με τους κατάλληλους συνεργάτες αυτή η ιδέα έγινε πραγματικότητα και κατάφεραν να ξεδιπλώσουν και αυτοι πτυχές του καλλιτεχνικού τους εαυτού που ίσως δεν γνώριζαν. Οι ίδιοι οι Imam Baildi με στήριξαν πολύ σ' αυτό αφού ανέλαβαν την παραγωγή του δίσκου.

Ποια είναι τα ερεθίσματα από τα οποία επηρεάζεται η Σούλη Ανατολή και ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει στο κοινό της; Πως είναι τα πράγματα μέσα από τα δικά της μάτια;

Με την Σουλη Ανατολή Θέλησα να πάω κόντρα στην κατήφεια και σε όλο αυτό το βάρος που μας επωμίζεται καθημερινά, επαναφέροντας τις παλιές φανταχτερές νύχτες με τα στρας και τα βερμούτ. Νύχτες που δεν έζησα ποτέ η ίδια αλλά έχω φιλτράρει μέσα από το δικό μου φαντασιακό πρίσμα με μια πιο εξωτική προσέγγιση.

Τι ακούμε μέσα σε αυτόν τον δίσκο;

Ακούμε επτά καινούργια τραγούδια και τρεις διασκευές. Κάθε κομμάτι έχει τον δικό του χαρακτήρα και τη δική του ιστορία να αφηγηθεί, όμως όλα μαζί δημιουργούν κάτι πολυ συμπαγές και ολοκληρωμένο. Τα τραγούδια υπογράφουν κατά κύριο λόγο ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Μπαλογιάννης. Ένα υπέροχο τραγούδι μου έχει χαρίσει και ο Λάμπης με την Ματίνα Κουντουρόγιαννη.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην μουσική των Imam Baildi και της Σούλης Ανατολής;

Στους Ιμάμ Μπαϊλντί ακούμε συνήθως διασκευές από παλιά αγαπημένα κομμάτια με ηλεκτρονικά στοιχεία και μοντέρνους ρυθμούς. Η Σουλη Ανατολή είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται δηλαδή για καινουριά τραγούδια με μια πιο αναλογική ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα λιτή αισθητική.

Εσύ προσωπικά ως Ρένα Μόρφη, τι περιμένεις από αυτόν τον δίσκο;

Αυτό που περίμενα από αυτόν τον δίσκο το έχω εισπράξει ήδη. Ήθελα να εξυμνήσω όλες τις μουσικές αναφορές και τις αγάπες μου, συνεπτυγμένες μέσα σε μια καινούρια ιδέα που να αποτελέσει πρόταση. Τα σχόλια του κόσμου ότι πρόκειται για έναν κλασικό δίσκο που θα μείνει στον χρόνο, νομίζω είναι η καλύτερη επιβράβευση.

Πού θα συναντήσουμε την Σούλη Ανατολή; Θα κάνει σόλο live εμφανίσεις; Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Ρένας Μόρφη και της Σούλής Ανατολής;

Θα κάνουμε μια ζωντανή εμφάνιση με την "Σούλη Ανατολή" την Τρίτη 21 Μαρτίου στον Σταυρό του Νότου club όπου παρουσιάζουμε όλα τα κομματια του δίσκου καθώς και αγαπημένα λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας του 60' και του 70' διασκευασμένα με λάτιν παραδοσιακούς ρυθμούς. Προκειται για ένα ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα που μας κάνει να επανασυστήσουμε το κλασικό λαϊκό τραγούδι με έναν φρέσκο και αλλιώτικο τρόπο, σε μυημένους και μη.

Παράλληλα κάνουμε επιλεγμένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με τους Imam Baildi καθώς ετοιμάζουμε το καινούργιο μας δίσκο και την πέμπτη μας ευρωπαϊκή περιοδεία.

Θα ήθελα να κλείσουμε την συνέντευξη με λίγα δικά σου λόγια για τους αναγνώστες του e-stage.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλον αυτό τον κόσμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που μας ακολουθεί, μας αγαπάει και μας αποδέχεται γι' αυτό ακριβώς που είμαστε και να ευχηθώ σε όλους μας να έχουμε τα μυαλά μας και τα αυτιά μας ανοιχτά.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here