Συνεντεύξεις

TEREZA: Αγαπώ την αλήθεια της φωνής και της μουσικής και την ίδια στιγμή το ταξίδι!

Η TEREZA επέστρεψε απ΄τη Νέα Υόρκη με το νέο single «Buzy woman» που έγραψε για τις δυναμικές γυναίκες!

Εκπληκτική φωνή, performer, τραγουδά, ταξιδεύει, εξελίσσεται και μαγεύει!

Μας ταξίδεψε με τη χαρακτηριστική lounge φωνή της στο φεγγάρι με την παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια «fly me to the moon»”, συμμετέχει σε πάνω από 550 μουσικές συλλογές, αγαπά τη ζωή, τους τρυφερούς ανθρώπους, τις όμορφες συζητήσεις δίπλα στο τζάκι, το τραγούδι, το γέλιο, τη δημιουργία.

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτή τη συζήτηση αλλιώς, ας μιλήσουμε για μουσική! Τι είναι η μουσική και το τραγούδι για σένα, υπάρχει κάποιο είδος που αγαπάς περισσότερο;

Αγαπώ την αλήθεια της φωνής και της μουσικής και την ίδια στιγμή το ταξίδι!

Αγαπώ τα τραγούδια που μιλούν στην ψυχή μου, μεγάλωσα με Roberta Flack, Nina Simone, Etta James, και jazz, blues, rock, ballads αλλά και καλό ελληνικό τραγούδι, με μοναδικές μουσικές!

Ζω μέσα από αυτό και όταν τραγουδάω αγαπάω να ταξιδεύω τον κόσμο για όσες ώρες διαρκέσει μια συναυλία. Θέλω έτσι να τα ξεχνούν όλα αλλά και να τα θυμούνται όλα, μαζί και εγώ! Βλέπεις, μας δένουν εποχές αξέχαστες, στιγμές μοναδικές, μεγαλώνουμε μαζί και παράλληλα !! Και με τους πιο νέους που συναντώ και έρχονται με αγάπη και θαυμασμό να με ακούσουν, διότι τα παλιά κομμάτια της μουσικής είναι εδώ για πάντα, με αγάπη και χαμόγελα τραγουδάμε και ζούμε την μαγεία !! Νιώθω υπερήφανη που πρόλαβα μια τόσο ωραία εποχή, έστω και στο τελείωμα της. Γινόμαστε ένα όταν ακούω να τραγουδούν όλοι μαζί, είναι μοναδικό και τους ευχαριστώ για την αγάπη τους !!

Τι σου δίνει έμπνευση και ισορροπία ώστε να δημιουργείς; Εκτός απ΄τη μουσική φυσικά που λατρεύεις.

Να ταξιδεύω, να βλέπω καινούργια τοπία να είμαι στην αναζήτηση, ανήσυχη, να θέλω κάτι να αλλάξω, να έχω εξέλιξη, να είμαι με τα αγαπημένα μου σκυλάκια, έξω στην φύση, στην θάλασσα, και να μην με κρατάει τίποτα να με παίρνει ο αέρας! Είμαι αέρας, δίδυμος! Ελευθερία όνομα και πράγμα ! Να ερωτεύομαι την ζωή και τα χρώματα της ! Να είμαι με τρομερούς ανθροπους, τρυφερούς, που να νιώθω ότι με αγαπούν ! Να δίνω την αγάπη μου σε όσους την θέλουν και όλοι μαζί να τραγουδάμε και να γελάμε, να μαγειρεύουμε και να βάζουμε μια φωτιά στο τζάκι και παρέα να μιλάμε για την ζωή και τα παιχνίδια που παίζει !! Και εγώ να γράφω τραγούδια και να τους τα τραγουδάω !!

Σε γνωρίσαμε με το «Κυπελλάκι» που έκανε μεγάλη επιτυχία, μετά τι έγινε, έφυγες από την Ελλάδα, πήγες στην Αμερική και έζησες εκεί για μερικά χρόνια;

Αρκετοί με γνώρισαν από το «Yesterday’s» το πρώτο album που βγάλαμε με το συγκρότημα σε διασκευές όπως «Hit the road jack», «Oh Carol», «Tell me what I say» και αλλά πολλά! Μεγάλη Επιτυχία! Στην συνέχεια ήρθε το τραγούδι που μου έγραψε Ο Λάκης Παπαδόπουλος σε στίχους της μητέρας μου Καίτης Μπόνη το «Σε Πληροφορώ».

Αμέσως ξεκινήσαμε με τη Minos Emi τον πρώτο μου δίσκο «Οπωσδήποτε» από το ομώνυμο τραγούδι, σε στίχους της μητέρας μου και μουσική του Λάκη!

Εμείς πάντα ζούσαμε στην Αμερική. Στην Ελλάδα ήμουν μόνο για την δουλειά μου, το τραγούδι και το ραδιόφωνο, τον «Αθήνα 98.4» τότε, τον ΑNTENNA Radio στην συνέχεια και στην σχολή του Αντέννα και στο «Fame-Studio» με το μάθημα μου PERSONALITY PLUS !)

Έκανα και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό, με πολλούς καλλιτέχνες και συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, όπως τον αγαπημένο Γιώργο Χατζηνάσιο, τον καλό φίλο Χρήστο Νικολόπουλο, με την Γλυκερία, τον Πέτρο Γαϊτάνο και παρά πολλούς ακόμη, με όλους σχεδόν. Ήταν μια «δυνατή» εποχή δεν μπορούσα να περπατήσω στο δρόμο, όπου με έβλεπαν παιδιά έτρεχαν με αγάπη και φώναζαν ΤEREZAAAAAAAA!!!! Σε αγαπάμε !!! Μοναδικές στιγμές και πάντα ήμουν σε τρομερή ένταση!

Ωραία χρόνια! Έτσι ήρθε και ο δεύτερος δίσκος «Στα Κρυφά». Είχα τόση αγάπη από τον κόσμο, τραγουδούσα παντού και ταξίδευα συνεχώς.

Τότε είπαμε…. Μετά από περιοδεία στην Αμερική και επιστροφή στην Ελλάδα, το 2002 να κάνουμε διασκευές και προχωρήσαμε με την Planetworks να κάνουμε μια σειρά από ξένες διασκευές, για όλον το κόσμο και από κει βγήκε το super hit με τη Bianca Nero, «Άκουσέ με» σε στίχους Καίτης Μπόνη. Έγινε τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και πάλι περιοδείες παντού. Επιστροφή στην Ελλάδα και μετά το 2004 έγραψα σε στίχους δικούς μου το «Πάμε εγώ κι εσύ» (το ελληνικό “Fly me to the moon” )

Στο ξένο διπλό CD «TEREZA Fly Me To The Moon» με πολλές διασκευές που ήταν μια πρωτοποριακή δουλειά για την ελληνική δισκογραφία!

Πώς είναι τα πράγματα στο εξωτερικό; Ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί, χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά αν αξίζει κανείς θα βρει το δρόμο του, ισχύει αυτό; Πόσο δύσκολη είναι τελικά μια διεθνής καριέρα;

Με το Internet άλλαξαν! Όταν βλέπεις ότι όλα είναι Marketing και PR αρκεί να έχεις καλά κομμάτια! Σκέφτεσαι ότι μπορείς και στην Ελλάδα να είσαι ! Αρκεί να υπάρχουν επαφές με το εξωτερικό! Μια και μοναδική είναι η Planetworks στο ξένο τραγούδι ειδικά.

Fly me to the moon, παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια, και ένα δύσκολο στοίχημα που κέρδισες. Μίλησέ μας γι αυτό.

«TEREZA Fly me to the moon» είναι το πρώτο διπλό CD που έβγαλε Έλληνας καλλιτέχνης με παγκόσμια εμβέλεια από την Planetworks και που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει γράψει ιστορία! Το άκουσε διαφημιστική και πήρε για 4 χρόνια τις 2 διασκευές. Το Fly me to the moon, έτσι κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 40 χώρες όλο το CD, TEREZA, και σε περισσότερες από 550 συλλογές, όπως «Best Of Buddha», και σε πολλές chill out συλλογές του κόσμου και από EMI και παρά πολλές άλλες!

Στο εξωτερικό φημίζομαι ως η lounge φωνή που με διασκευές που έγιναν classics, όπως το ατμοσφαιρικό «Fly me to the moon» (equaleyes), «Love Me More», «Everybody’s got to learn», «It’s Impossible», «No Ordinary Love» και αλλά! Περιλαμβάνονται σε όλα τα Set List από πολλούς διάσημους DJ’s σε όλο τον κόσμο. Και τώρα το original σε στίχους και μουσική δίκη μου το «Buzy Woman» που έχει 70’s feeling με Sax και Vocals!

Πώς βλέπεις τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα σήμερα; Υπάρχει καλλιτεχνική δημιουργία σίγουρα, όμως έχει αλλάξει ο τρόπος που διασκεδάζουμε;

Ναι, τώρα είναι η ώρα της αλήθειας χρειάζεται να είσαι ταλαντούχος, να τραγουδάς, να ξέρεις την δουλειά καλά! Nα είσαι δημιουργός, παραγωγός και να έχεις γνώση στην μουσική. Μακάρι με αυτό που συμβαίνει να ξεκαθάρισει το τοπίο από πολλούς. Ας γίνουν πιο αυστηρά τα πράγματα για να μείνουν μόνο όσοι αξίζουν πραγματικά!

Ποια η γνώμη σου για τα μουσικά talent shows, θα πήγαινες ως μέλος κριτικής επιτροπής;

Coach είμαι από την δεκαετία των 90’s, στην συνέχεια για χρόνια σε πολλούς famous, secret coach, και CEO / Founder για την μέθοδο μου Personality Plus,Voice & Live Performance, όπως ήμουν και στο Dream Show στον Alpha! Τώρα είμαι κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Art Music Ωδείο Τέχνης Του Φακανά.

Πες μου για τα μελλοντικά σου σχέδια και πού μπορούμε να σε ακούσουμε;

Έχουμε παρουσίαση του καινούριου Single “BUZY WOMAN” στο VINARTE, Μαραγκού 18 ΓΛΥΦΑΔΑ στις 20/12 @ 21:30! ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ HITS! Σας περιμένω να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, τις παραμονές 24,31/12 στο VINARTE! Και Μαγική Πρωτοχρονιά στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο δήμο Καλλιθέας 30/12 στις 18:00 .Για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μου!! Όλα τα τραγούδια μου τα βρίσκετε στο Spotify και Itunes.

Επίσης, κάθε καλοκαίρι έχουμε της συναυλίες με πανσέληνο “TEREZA FLY ME TO THE MOON CONCERTS” θεσμός από την Άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο κάθε χρόνο. Παίζουμε με το συγκρότημά μου σε δήμους για μικρούς και μεγάλους φίλους πάντα! Έτσι έρχομαι κοντά με όλες της ηλικίες κάτι που είναι σκέτη μαγεία.

Πες μου για το νέο σου single

Μήπως είσαι “Buzy woman” και δεν το άκουσες; Βγήκε αρχές Νοεμβρίου από την Planetworks και μπορείτε να το ακούσετε εδώ:
iTunes: https://apple.co/2PxkCBn
Spotify: https://spoti.fi/2zl0kkz
Deezer: http://bit.ly/2DfBS8x
Google Play: http://bit.ly/2DeKBrL

Σας περιμένω όλους την Πέμπτη 20/12 στην παρουσίαση του Buzy Woman που έχω γράψει για τις δυναμικές γυναίκες.

Μια ευχή για τους αναγνώστες του e-stage;

Ελπίζω να σας γνωρίσω από κοντά και να ταξιδέψουμε με τραγούδια που αγαπάμε! Πάντα Υγεία, Αγάπη, Πίστη, Φως, Ευγνωμοσύνη! Με αγάπη TEREZA!

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!