Γιάννης Καψάλης – Γιώτα Γρίβα έρχονται με αέρα Παράδοσης στις «Γραμμές»

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
καψαλης γριβα 800 x 533

Ένας χώρος που έχει γράψει τη δική του ιστορία οι Γραμμές επιστρέφουν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου με ανατρεπτική διάθεση στα νυχτερινά δρώμενα.

Δύο σπουδαίοι εκφραστές της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής ο Γιάννης Καψάλης και η Γιώτα Γρίβα έρχονται να αναβιώσουν το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στο κέντρο της Αθήνας. Ένα γλέντι που έχει ταυτιστεί με ξεφαντώματα μέχρι πρωίας και θα ενώσει ολόκληρη την Ελλάδα, από την Ήπειρο ως την Κρήτη και από τη Θράκη έως τις Κυκλάδες.

Έχοντας υπηρετήσει με σεβασμό και αγάπη το παραδοσιακό τραγούδι, ο Γιάννης Καψάλης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του νέου δημοτικού τραγουδιού το οποίο έχει καταφέρει με την προσωπική του επιτυχία να περάσει και στις νεότερες γενιές.

Άλλωστε η διαχρονικότητα του δημοτικού τραγουδιού έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι η μουσική αυτή κυλάει στο αίμα μας και μιλάει απευθείας στο DNA μας.

Σταθερή συνεργάτης του η Γιώτα Γρίβα έχει ξεχωρίσει τόσο με το χρίσμα από την ίδια τη Φυλιώ Πυργάκη ως διάδοχός της όσο και με τo δικό της εκτόπισμα στην ερμηνεία.

Φυσικά παραδοσιακή μουσική χωρίς κλαρίνα δεν υφίσταται. Γι’ αυτό μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται όχι ένα αλλά δύο κλαρίνα: ο Μάκης Τσίκος με το κλαρίνο του που καθηλώνει και ο νεότερος Άρης Μουγκοπέτρος που έχει ήδη ξεχωρίσει. Την όμορφη παρέα συμπληρώνουν οι τραγουδιστές Ρία Ελληνίδου, Κώστας Αντωνίου, Μαρίνα Λαζαράκη και Γιώργος Καραχρήστος.

Η παρουσία του δημοτικού τραγουδιού στη νυχτερινή διασκέδαση ξεκίνησε σαν μια τάση που έγινε μόδα αλλά όλα δείχνουν ότι έχει επιστρέψει για να κυριαρχήσει στην ψυχαγωγία.

Σας περιμένουμε από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο να τραγουδήσουμε το μεγαλείο της  ελληνικής ψυχής που είναι όμορφη, αγέρωχη και ελεύθερη.

ΓΡΑΜΜΕΣ
Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3477058, 6945 106604
Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή και Σάββατο
Ώρα έναρξης: 12.00
Τιμή φιάλης ανά 4 άτομα 130 απλή 150 special 190 premium
Τιμή φιάλης κρασιού ανά 2 άτομα 70 ευρώ.

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
 1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

  Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
 2. Κουσουλός, Μπιμπίλας, Τσούκαλης, Πετρούνιας, Κατερινόπουλος μιλούν για το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου Άννας Τσιάλτα

  Δευτέρα 30 Μαΐου @ 19:30 - 21:30 EEST
 3. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

  Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
 4. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

  Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου
 5. Η Σόνια Θεοδωρίδου ερμηνεύει τραγούδια «Από τη Μεσόγειο ως τα πέρατα του κόσμου» στις 15 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων

  Τετάρτη 15 Ιουνίου

Δείτε πριν φύγετε