Νέες Κυκλοφορίες

Θάνος Μικρούτσικος -«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία»

Νέα κυκλοφορία

Το Ogdoo Music Group έχει τη μεγάλη τιμή αλλά και την ευθύνη της παρουσίασης του τελευταίου δίσκου που επιμελήθηκε ο μεγάλος μας συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος με τίτλο «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία».

EêäÞëùóç ãéá ôçí 72ç åðÝôåéï áðåëåõèÝñùóçò ôçò ÁèÞíáò áðü ôïõò Ãåñìáíïýò.«ÔñáãïõäÜìå êáé ôéìÜìå ôçí åëåýèåñç ÁèÞíá» óôçí ðëáôåßá ÊïôæéÜ Óõíáõëßá ìå ôïõò ÈÜíï Ìéêñïýôóéêï êáé Ìßëôï Ðáó÷áëßäç.(Eurokinissi-ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)Πρόκειται για ένα διπλό cd που περιέχει την ηχογράφηση από τη συναυλία του δημιουργού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τα εμβληματικά έργα «Σταυρός Του Νότου» και «Γραμμές των οριζόντων» βασισμένα στη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Τον Μάιο του 2019 ο Θάνος Μικρούτσικος έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής δύο συναυλίες προσπαθώντας να προσεγγίσει το πιο δημοφιλές έργο του μέσα από μια καινούρια ματιά. Ο κόσμος σιώπησε βλέποντας 3 πιανίστες άλλοτε να παίζουν σαν ένα πιάνο και άλλοτε να αυτοσχεδιάζουν. Ο ίδιος ο συνθέτης δούλεψε όσο καιρό του επέτρεπε η υγεία του και κατάφερε και ολοκλήρωσε το υλικό για την κυκλοφορία του cd.

Τα έργα ερμηνεύουν οι κορυφαίοι ερμηνευτές: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης και Ρίτα Αντωνοπούλου. Στο πιάνο οι εξαιρετικοί σολίστες Μάξιμος Δράκος, Θοδωρής Οικονόμου και ο ίδιος ο συνθέτης. Στα πνευστά ο σπουδαίος Θύμιος Παπαδόπουλος.

Δείτε το video:


Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!