e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Περί Mουσικής

Ένα γράμμα για τον Jeronimo Groovy

Μάιος 1989. Μπορεί και Πρωτομαγιά. Δευτέρα βράδυ και αν θυμάμαι καλά 10 με 12. Η Σαρίτα, ο Γιώργος και ο Στράτος ήταν «αυτός, αυτή και οι μυστήριοι». Ποιος ήταν ποιος; Εκτός από ’’αυτή’’ που ήταν μία η γυναίκα της παρέας.

Η βελόνα του SANYO που κρεμόταν πάνω από το κρεβάτι μου, κόλλησε στους 88.9.  Κάτι γινόταν εκεί. Γέλιο, κέφι, έξυπνες ατάκες, ωραία τραγούδια. Ο θρυλικός Jeronimo Groovy μπήκε στη ζωή μου κι έγινε λατρεία. Τελειώνοντας την Α’ Γυμνασίου, τα ραδιοφωνικά ξενύχτια με συντρόφεψαν για πολλά χρόνια. Οι εκπομπές αμέτρητες, τα ονόματα των παραγωγών το ίδιο. Όμως θα σταθώ στο ανεπανάληπτο «Δίδυμο της Συμφοράς» που με γαλούχησε με τον.. χειρότερο τρόπο! Τάκης Καραγιάννης – Στράτος Αγιοστρατίτης. Η καλύτερη συνταγή ever. H χημεία, ο οίστρος, είχα την τύχη να τους απολαύσω κι από κοντά στα μεταγενέστερα χρόνια..

Σωροί κασέτες στο προσωπικό αρχείο του καθενός, αλλά οι καλύτερες αναμνήσεις βρίσκονται στη καρδιά και το μυαλό αποθηκευμένες.  Το πνιχτό γέλιο κάτω από το πάπλωμα, να κουτουλάς το πρωί να πας στο σχολείο.. Τα άπειρα πάρτι, οι Κυριακές μεσημέρι στο Αίθριο, αργότερα ο J.G.T.V, το Groovy Magazine. Όλοι ήταν τρελοί για δέσιμο! Ήταν μια εποχή μεγάλης έμπνευσης και επιτυχίας. Ένα ραδιόφωνο αναντικατάστατο, αμίμητο, που σημάδεψε την εφηβεία μας και πόσο τυχεροί αλήθεια όσοι ζήσαμε εκείνα τα χρόνια. Μαγεία.

Το φως όμως έσβησε κάπου στο 2005, Σεπτέμβρης. Θυμάμαι εκείνη τη νύχτα. Ο Τάκης Φωτίου, ο Ραδιόπληκτος  που ανατράφηκε με J.G.R.S ήταν εκείνος που θα έριχνε την αυλαία. Η τελική αποφώνηση ήρθε αναπόφευκτα. «πονάει σα θάνατος». Συγκράτησε τους λυγμούς του ο Τάκης. Ο πομπός έσβησε. Μία γραμμή σαν καρδιογράφημα απλώθηκε, που περίμενες πως θα επανέλθει. Δε μπορεί και καθόσουν εκεί να ακούς μια βοή που είχε ακόμα ψυχή. Πολλές ψυχές. Των χιλιάδων ακροατών, των ιδιοκτητών, των ανθρώπων που δούλεψαν με ζήλο και μεράκι σε κάθε πόστο, ώρες ατέλειωτες.

Πέρασαν τα χρόνια. Βουβά. Το ύφος και η αίσθηση του Groovy για μένα επανήλθε το 2014 πάλι τυχαία, στον sport fm. Ήταν ο Στράτος, αυτό το γνώριμο τέρας που όπου κι αν πάει, το Jeronimo κουβαλάει. Γιατί εκεί «σπούδασε». Αυτό ξέρει να κάνει καλύτερα απ’ όλα. Αυτό είναι το πτυχίο του, η ζωή του. Αυθόρμητος και ειλικρινής, τρελοκομείο και ταλεντάρα. Αργότερα ήρθε ο ΑRT, το e-stage..

Για δες. Τελικά οι αληθινές αξίες δε χάνονται. Οι άνθρωποι φτιάχνουν τις συνθήκες. Όλα είναι στο χέρι μας.

Αυτή την κατάθεση συναισθημάτων που ίσως δεν αποτυπώνονται με λέξεις, θα την συνόδευα μ’ ένα τραγούδι. «Ράδιο αγάπη μου» και Πωλίνα.

«Σ’ ευχαριστώ για όλα. Για όσα ζήσαμε παλιά μα πιο πολύ για τώρα. Ράδιο αγάπη μου».


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here