I’m here without you babe! (3 Doors down medley)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_kseni-mousiki_3Doorsdown

Είναι δύσκολο να μην σ’ αρέσουν αυτά που αρέσουν στους άλλους. Ειδικά όταν έχεις να παλέψεις για αυτά! Ως αγόρι που συναναστρεφόταν μια ζωή με λαϊκούς άντρες, μεγάλος αδερφός, πατέρας και φίλοι, δεν περίμενα ποτέ να ασχοληθώ με τίποτα παραπάνω από την σχολή, τα πτυχία, το σκυλάδικο.

Εάν η ζωή κάποιου πρέπει να αλλάξει ριζικά και δεν είναι έτοιμος να την δεχτεί τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι επέρχεται η ολοκληρωτική καταστροφή. Η «καταστροφή» για μένα ήρθε από την μικρή μου αδερφή. Πάντοτε ντυμένη στα μαύρα συνήθιζε να ακούει εκείνες τις περίεργες μπάντες. Ως μεγαλύτερα αδέρφια υπήρχε μία κοροϊδία, μέχρι ένα σημείο την υποτιμούσαμε. Οι σχέσεις μας σταματούσαν εκεί.

Καθώς μεγαλώναμε τα πράγματα άλλαξαν λιγάκι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ημέρα που μου ζήτησε να της ανοίξω τον υπολογιστή το 2004 και να την βοηθήσω να κάνει μία εργασία για το σχολείο. «Ο αγαπημένος μου τραγουδιστής» ήταν η εργασία. Όσο και να την παρότρυνα  να ασχοληθεί με κάποιον έλληνα τραγουδοποιό, κάποιον λαϊκό ή συνθέτη, εκείνη είχε πεισμώσει.  Μία μπάντα 8 χρονών είχε καρφωθεί στο μυαλό της.

Ήταν 5 άντρες ντυμένοι στα μαύρα κυρίως με δερμάτινα jackets και άγριες φάτσες. «Γιατί ακούς τέτοια πράγματα; Φρικιά τα λέμε εμείς.» Η μικρή με αγνόησε και άρχισε να μιλάει μόνη της. Να γράφει εργασία στον υπολογιστή. Μέχρι το βράδυ είχε αποκοιμηθεί στην καρέκλα. Την σήκωσα και την πήγα στο κρεβάτι της. Η αλήθεια είναι ότι η οθόνη ήταν ακόμα ανοιχτή, ενώ ως φοιτητής με μεγάλη περιέργεια, ήθελα πολύ να μάθω τι είχε γράψει.

Έκατσα λοιπόν στην καρέκλα και ξεκίνησα να διαβάζω για ένα συγκρότημα που ξεκίνησε με 3 μέλη, εξ’ ου και το όνομα «3 doors down», οι οποίοι μετά έγιναν 5 αμερικανάκια από τον Μισισιπή που βγήκαν στην μουσική σκηνή το 1996 και έγιναν γρήγορα πολύ διάσημοι παγκοσμίως. Το πρώτο τραγούδι που αναφερόταν στο κείμενο ήταν ένα τραγούδι για super ήρωες με το όνομα «Kryptonite» , όπου η κοπέλα είναι η αδυναμία του τραγουδιστή  και το πιο σημαντικό του αγαθό. Την επόμενη μέρα το άκουσα στο δισκοπωλείο

Την επόμενη μέρα την ξαναβρήκα να κάθετε πάνω από τον υπολογιστή προσπαθώντας να συνδέσει καλώδια και να τον ανοίξει. Έκανα την ίδια διαδικασία όπως την προηγούμενη μέρα. Της τον άνοιξα, έγραψε, την πήρε ο ύπνος και την μετέφερα στο κρεβάτι της. Αυτήν την φορά ένα άλλο κομμάτι βρισκόταν μπροστά στα μάτια μου. «Όταν θα έχω φύγει» λεγόταν και με συντάραξε τόσο πολύ που το σκεφτόμουν μέρες. Μου κόλλησε και μου ταλάνιζε ασύστολα το μυαλό. Άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με το φροντιστήριο. Ήθελα να μάθω περισσότερα αγγλικά. Έπρεπε να μάθω τι έλεγε εκείνο το τραγούδι.

Σύντομα έμαθα ότι η αδερφή μου είχε κρυμμένες κασέτες με τα κομμάτια τους από τα 2 πρώτα τους album, the better life και Away from the Sun. O μεγάλος μας αδερφός με το που έμαθε τι έψαχνα άρχισε να με χλευάζει. Ντράπηκα. Τα άφησα στην άκρη για κάμποσο καιρό. Το κομμάτι «Here Without You» είχε χαραχτεί στο κεφάλι μου. Ευχόμουν να μην είχα γνωρίσει ποτέ αυτό το συγκρότημα.

Γρήγορα σταμάτησε να είναι mainstream. Λίγο οι Ολυμπιακοί, η Eurovision και το μπάσκετ, μέσα σε 2 χρόνια τους ξέχασα. Όχι όμως και η αδερφή μου. Τον Αύγουστο του 2016 απεβίωσε ο Matt Roberts o βασικός κιθαρίστας της μπάντας για 20 χρόνια. Δεν την είχα ξαναδεί να κλαίει έτσι. Όσο και να έχουμε μεγαλώσει. Δεν ντράπηκε ποτέ για τις επιλογές της. Μουσικές ή πνευματικές. Ήταν πιο δυνατή από εμένα. Μακάρι να μπορούσα να αγαπήσω κι εγώ την μουσική όπως την αγάπησε κι εκείνη τότε, όταν ήμασταν ακόμη παιδιά.

Όλα τους τα album έφτασαν στο top 5 της χώρας τους και αλλού. Ίσως τώρα 12 χρόνια μετά να κατάλαβα το γιατί. Όσο και να τους φθονώ, όσο και να ζήλεψα ίσως και να εθίστηκα, μερικές μπάντες μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Η Σοφία Μουτίδου στην Ακτή Πειραιώς παρουσιάζει την παράσταση « Το ασήκωτο βάρος της Ελλάδας»

    7 Νοεμβρίου - 28 Νοεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε

Κωνσταντίνος Μάμαλης: Το νέο του τραγούδι φέρει την υπογραφή των Παπαδόπουλου-Φιλίππου και προκαλεί… «Χαμό»!

Ο Κωνσταντίνος Μάμαλης συνεργάζεται και πάλι με το δίδυμο των επιτυχιών, σε ένα τραγούδι που αναμένεται να προκαλέσει πραγματικό… χαμό.  Μετά το τραγούδι «Χάρισμά σου»,