Ποιος είναι πραγματικά ο Kendrick Lamar;

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_portreta_kendrick

Παγκόσμια μπορεί ο Kendrick Lamar να είναι ο αγαπημένος ωμός rapper, όμως εδώ ξέρουν μόνο το όνομά του.

Ο Kendrick Lamar Duckworth γεννήθηκε το το καλοκαίρι του 1987 στην California. Από μικρός είχε μία τεράστια κλίση προς την rap μουσική, έτσι ξεκίνησε την μουσική του καριέρα στην εφηβεία του με το ψευδώνυμο K-Dot, εκδίδοντας διάφορες κασέτες που έγιναν αρκετά διάσημες στην περιοχή και σύντομα έκλεισε ένα συμβόλαιο ε την Indie Record Label (TDE). Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα ξεκίνησε μετά το 2010 με το πρώτο του μεγάλο Single, Overly Dedicated.

Tην επόμενη χρονιά ο Lamar εξέδωσε το πρώτο του album με το όνομα “Section.80”, το οποίο είχε μέσα το πλέον αναγνωρισμένο single “HiiiPoweR”. Αυτή ήταν η αρχή για κάτι μαγευτικό για τον καλλιτέχνη. Πριν καν κλείσει τα 25 κατάφερε να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα mainstream ονόματα της Αμερικάνικης rap όπως The game, Snoop Dogg και Busta Rhymes.

Ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του: Δεν μπορεί κάποιος εύκολα να κατηγοριοποιήσει την μουσική μου.

Πράγματι τα album του καλλιτέχνη είναι όλα θεματικά και πλέον δουλεύει και ως παραγωγός σε δουλειές άλλων τραγουδιστών. Οι κριτικοί συχνά τον εισάγουν στις στήλες West Coast hiphop, 90's gangsta rap, funky jazz, soul, spoken poetry και σε άλλες παρόμοιες.

To νέο του τραγούδι με τίτλο HUMBLE, με κεφαλαία, είναι μία γροθιά στο κατεστημένο και στην μόδα της ψεύτικης ταπεινότητας. Εκδόθηκε στις 30 Μαρτίου 2017 και μέχρι και τον Μάη έφτασε τις 150 εκατομμύρια θεάσεις και όχι άδικα. Κατάφερε να ανεβεί στο νούμερο ένα του  US Βιllboard Hot 100 και στην Νέα Ζηλανδία. Όλο το album, με όνομα Damn, αν και είναι μόνο το 4ο του, έχει πάρει πολύ θετικές κρητικές για τον σαρκασμό της σημερινής νεολαίας, την ψευτιά των media, την αναγκαιότητα της διαφήμισης και πως η ταπεινότητα έχει πάρει τελείως διαφορετική έννοια.

Το ίδιο μήνυμα περνάει και το video clip. Ο Kendrick εμφανίζεται με μία ρόμπα ως πάπας μέσα σε μία εκκλησία, μετά τον ίδιο να βρίσκεται ξαπλωμένος πάνω σε ένα τραπέζι με λεφτά, μέσα σε ένα ακριβό αμάξι και σε μία καρέκλα υποδυόμενος τον Χριστό. Χωρίς καμία προσβολή προς τα Άγια, προσπαθεί να δείξει την σκληρότητα της εποχής του, με πολύ στοχευμένο τρόπο.

Βαθιά συμβολικό και πολύ σοβαρό κομμάτι, αξίζει να το ακούσετε. Σας άρεσε; Πείτε μας στα σχόλια από κάτω και καλή ακρόαση!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε