Νάσια Κονιτοπούλου: Μουσική είναι o καλύτερος τρόπος να εκφράσεις, σε κάποιον/ κάποια, αυτό που νοιώθεις! - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Νάσια Κονιτοπούλου: Μουσική είναι o καλύτερος τρόπος να εκφράσεις, σε κάποιον/ κάποια, αυτό που νοιώθεις!

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Η Νάσια Κοντοπούλου ζει την  παραδοσιακή  μουσική απο μικρή, είναι αυθεντική και δεν διστάζει να πειραματίζεται. Μας μίλησε για όλα, τον πατέρα της που υπήρξε μεγάλος δάσκαλος και δημιουργός, την πορεία της, αλλά και το σήμερα.

Πώς είναι να μεγαλώνει κανείς σε ένα σπίτι γεμάτο παραδοσιακή μουσική με δεδομένο ότι ο πατέρας σας υπήρξε μεγάλος δάσκαλος και δημιουργός;

Ευχάριστο αλλά και αγχωτικό. Πολλές φορές μας ρωτούσε τη γνώμη μας για το στίχο των τραγουδιών. Μας μετέδιδε την αγωνία που είχε για το αν θα αρέσει και για το αν είναι σωστός ο στίχος.

Κάνατε τα πρώτα σας βήματα στο χώρο, δίπλα στον πατέρα σας. Αν γυρνούσατε το χρόνο πίσω, θα αλλάζατε κάτι στη επαγγελματική σας πορεία;

Ναι Φυσικά τα πρώτα μου βήματα ήταν δίπλα στον πατέρα μου.

Όχι δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι.

Τι είναι για σας η μουσική;

Μουσική…. είναι ένας τρόπος έκφρασης, τρόπος εκτόνωσης, τρόπος ζωής. Ο καλύτερος τρόπος να εκφράσεις, σε κάποιον/ κάποια, αυτό που νοιώθεις!

Εκτός από τον πατέρα σας, έχετε συνεργαστεί και με άλλους πολύ αξιόλογους συνθέτες και τραγουδιστές. Κάτι που σας δίδαξαν αυτές οι συνεργασίες;

Πράγματι έχω συνεργαστεί με τον αείμνηστο  Αντώνη Βαρδή, ο οποίος έχει βαπτίσει και τον γιό μου. Την Ελένη Δήμου, τον Νίκο Νομικό,  την Ελπίδα, την Κατερίνα Κούκα, την Κωνσταντίνα, τους Ζιγκ Ζαγκ, την Οπισθοδρομική κομπανία, την Αθηναϊκή Κομπανία, την Βίκυ Μοσχολιού, Χαρούλα Λαμπράκη και πολλούς ακόμα…

Με όλους είχα όμορφη συνεργασία  κι έχω καλές σχέσεις μέχρι και σήμερα

Οι συνεργασίες αυτές μου δίδαξαν να είμαι απλά ο εαυτός μου, ειλικρινής, αληθινή, αυθεντική , να είμαι ανοιχτόμυαλη και να είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τα πάντα.

Εκτός από νησιώτικα τι άλλες μουσικές επιρροές έχετε και ποια άλλα είδη μουσικής ακούτε;

Ακούω τα πάντα, ξένα, ελληνικά, παλιά, νέα τραγούδια, ροκ κλπ.  Πιστεύω πως η μουσική είναι μια. Γενικά, μου αρέσει η καλή, ποιοτική μουσική που ανεβάζει το επίπεδό μου αισθητικά!

Όσο αφορά την δουλειά μου, μου αρέσει να πειραματίζομαι και με άλλα είδη μουσικής. Μου αρέσει να τραγουδάω ότι αγγίζει την ψυχή μου και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο.

Παρ' όλο που ο χώρος που εκπροσωπώ θεωρείται παραδοσιακός άρα ίσως και συντηρητικός εγώ δεν είμαι.

Είναι αλήθεια ότι όταν κάποιος κουβαλά ένα «βαρύ» όνομα στο τραγούδι, αυτό λειτουργεί και θετικά αλλά και αρνητικά. Μιλήστε μας γι΄αυτό, πώς το διαχειριστήκατε;

Φυσικά έχει πολλά θετικά αλλά και κάποια αρνητικά.

Καλό είναι ότι βρίσκεις έναν δρόμο μπροστά σου στρωμένο αλλά από την άλλη έχεις και το άγχος του να φανείς αντάξια. Υπάρχουν και οι κακεντρεχείς που θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν και να σε προκαλέσουν. Προσωπικά ήμουν ο εαυτός μου και απόλυτα ειλικρινής στην πορεία μου απέναντι στο κοινό και στο χώρο. Βρήκαν τοίχο.

Το νησιώτικο είναι αγαπημένο είδος για πολλούς από μας, ωστόσο θα λέγατε ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό; Οι νέοι ακούν αυτό το είδος;.

Νομίζω ότι όλος ο κόσμος μικροί μεγάλοι ακούνε νησιώτικα τραγούδια. Άλλοι πιο πολύ άλλοι πιο λίγο. Σε κάποια στιγμή της ζωής τους όλοι οι άνθρωποι ακούνε νησιώτικα. Επομένως δεν  πιστεύω ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

Τι θέλετε να περάσετε και να εκφράσετε στον κόσμο μέσα από τα τραγούδια σας;

Το νόημα βρίσκεται στο να αγγίζεις την ψυχή του άλλου. Με το στίχο, την μουσική. και προ πάντων την ερμηνεία ό,τι είδος και να τραγουδάει κάποιος.

Μιλήστε μας για την τελευταία σας δουλειά. «Ερωτεύτηκα», πολύ όμορφος και αισιόδοξος τίτλος.

«Ερωτεύτηκα κι άγκυρα έχω ρίξει τώρα. Σε λιμάνι όμορφο με θέα το Θεό…» Έχει κυκλοφορήσει  ένα μήνα περίπου.Οι στίχοι και η μουσική είναι  του Αντρέα Λάμπρου - Vinilio Music Ένα νησιώτικο τραγούδι που μας  ταξιδεύει στο Αιγαίο, με έντονες επιρροές από το έντεχνο, λαϊκό.

Σας βρίσκουμε σε κάποιο χώρο αυτή την εποχή και ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Τις Κυριακές, το μεσημέρι, εμφανίζομαι στον «Αστρολάβο της Γεύσης» στον Αγ. Ι. Ρέντη , στην οδό Περικλέους 7.  Δίπλα μου είναι και  ο Γιώργος Λαγουδάκης όπου κάνουμε όλοι μαζί ένα ταξίδι στο Αιγαίο και στην Κρήτη .

Στις 23/11 θα  κάνω μια εμφάνιση  στο «Point 50» στο  Γκάζι μαζί με έναν νέο καλλιτέχνη Τον Νικόλα Γεωργανή, θα τραγουδήσουμε μαζί έντεχνα, παλιά κινηματογραφικά τραγούδια και το πρόγραμμα  θα τελειώσει με  τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Γιώργου Κονιτοπούλου.

Το ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιάσουμε και στις 7/12, στο  Hollywood Stage, στον Άγιο Δημήτριο.

Τα σχέδια δεν σταματούν εδώ. Αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσω γι’ αυτά.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations