Στέφανος Μπίος: Ο έρωτας όπως και η μουσική είναι πηγή ενέργειας - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Στέφανος Μπίος: Ο έρωτας όπως και η μουσική είναι πηγή ενέργειας

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Στέφανος Μπίος!!! Μια μικρή ανάκριση σε ένα καλλιτέχνη που έχει πολλά να μας πει από την εμπειρία του στον χώρο των μουσικών περιπλανήσεων!! 

Μιλήσαμε με τον Στέφανο με αφορμή την νέα του δισκογραφική δουλειά!! Μια καταπληκτική διασκευή του «Part Time Lover» του Stevie Wonder!! Και να τι είπαμε…..!!!

Τι σημαίνει για σένα η μουσική και τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης για εμένα είναι ρυθμός στη ζωή μου. Η μουσική γενικότερα είναι διέξοδο από την καθημερινότητα και είναι αυτή που με κάνει να έχω ενέργεια και να μου δίνει δύναμη για οτιδήποτε θέλω να κάνω. Γενικότερα θα έλεγα ότι η μουσική είναι πηγή ενέργειας για εμένα

Με τι μεγάλωσες και με τι μεγαλώνεις μουσικά;

Μεγάλωσα και πρόλαβα έστω και μικρός τη δεκαετία του 80 που άνθισε μουσικά σε όλα τα είδη της μουσικής και είμαι πολύ χαρούμενος που πρόλαβα να τη ζήσω έστω και σε μικρή ηλικία. Μεγαλώνω και ωριμάζω και ως άνθρωπος αλλά και ως μουσικός κάθε μέρα με οτιδήποτε νέο έρχεται και μπαίνει ευχάριστα στα αυτιά, μου χωρίς να βάζω ταμπέλες στη μουσική.

Νέο single «Part time lover Cover». Γιατί Stevie Wonder και όχι κάτι δικό σου;

Ναι έχω λίγες ημέρες από την απόπειρα που έκανα μετά από 6 χρόνια περίπου από την τελευταία διασκευή του Down Under απο Men at Work. Part time lover και Stevie Wonder απλά και αυθόρμητα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη γιατί απλά είναι ένα τραγούδι το οποίο κάθε φορά που το ακούω μου φτιάχνει τη διάθεση. Αυτό είναι αρκετό για να με κάνει να μπω στο στούντιο δε μου δωσε ευχάριστα τις ώρες που θα ηχογραφήσουμε πάντα με φίλους. Κάθε φορά πράττω αυθόρμητα κι έτσι θέλω να το κρατήσω, οταν κάνω κάποιο βήμα μουσικά, τώρα ένιωσα απλά ότι ήθελα να κάνω μετά από έξι χρόνια μία διασκευή και όχι την ανάγκη να μπω στο στούντιο για δικό μου τραγούδι

Τι πιστεύεις ότι έχει αλλάξει στην νυχτερινή διασκέδαση μιας και οι περισσότερες σκηνές έχουν κλείσει.

Γενικότερα έχουν αλλάξει και στη νύχτα όπως και σε άλλους τομείς της ζωής μας πολλά πράγματα, μαγαζιά έχουν κλείσει ο κόσμος δεν έχει χρήματα, βγαίνει κυρίως ένα Σάββατο και γενικότερα το να είσαι μπάντα και να βρεις μία στέγη και ένα καλό μαγαζί είναι αρκετά δύσκολο. βΒλέπω όμως με χαρά ότι ο κόσμος θέλει να δει live και αυτό αναγκαστικά οδηγεί αρκετά μαγαζιά να φερνουν μπάντες για αυτό το λόγο.

Τι ρόλο παίζει ο ερωτάς, η οικογένεια και οι φίλοι στη ζωή άλλα και στη δουλειά σου;

Ο έρωτας όπως και η μουσική όπως προανέφερα είναι πηγή ενέργειας ... Το θέμα είναι πλέον αν υπάρχει αγνός έρωτας στις μέρες μας... τροφή για σκέψη

Οι φίλοι και η οικογένεια είναι το στήριγμα στην καθημερινότητα αλλά γενικότερα εκεί που όλοι τους χρειαζόμαστε δίπλα μας, είναι οι δύσκολες στιγμές. Είμαι αρκετά ρομαντικός πιστεύω και κρατάω ψηλά τη σημασία των λέξεων φίλος και φυσικά οικογένεια.

Που μπορεί να σε δει κάποιος φέτος;

Φέτος είναι ο τρίτος χρόνος που συνεχίζουμε τις αρκετά επιτυχημένες εμφανίσεις με την party band - Group in Therapy. Μπορεί κάποιος να μας βρει σε αρκετά μαγαζιά σε Πειραιά και σε Αθήνα, σε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στο κέφι και στο χορό από 60s, 70s, 80s, 90s Pop, Rock, swing, funk και Disco. Περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις της μπάντας υπάρχουν τόσο στη σελίδα της μπάντας στο Facebook: Group in Therapy αλλά και στο προσωπικό μου site www.stefanosbios.gr

Πότε έχεις σκοπό να κυκλοφορήσεις ολοκληρωμένη δουλειά ξανά;

Μεγάλη κουβέντα δεν το έχω σκεφτεί και δεν είναι αυτοσκοπός, όταν νιώσω ότι έχω πράγματα να εξωτερικεύσω και να εκφράσω, τότε σίγουρα θα το κάνω.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Έλληνας και ποιος ο αγαπημένος σου ξένος καλλιτέχνης ανεξαρτήτως μουσικού είδους;

Αγαπημένοι καλλιτέχνες υπήρξαν πολλοί και από πολλά είδη μουσικής, χαρακτηριστικά μπορώ να σου αναφέρω ενδεικτικά σε μικρή ηλικία Michael Jackson αλλά και μετέπειτα σε πιο ροκ μονοπάτια Whitesnake, Bon Jovi αλλά και πιο πρόσφατα Heat, Gotthard και ίσως είναι ενδεικτικά αυτοί που με έχουν επηρεάσει μουσικά περισσότερο. Έλληνα δεν έχω κάποιον τόσο αγαπημένο που θα μπορούσα να αναφέρω.

Στέφανε σε ευχαριστούμε και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις στην ζωή σου αλλά και στο τραγούδι!! Πάντα επιτυχίες!!!

Εγω ευχαριστώ για την όμορφη κουβέντα που κάναμε!  Υγεία και αγάπη καλη χρονια σε όλους!!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations