Σάκης Αρσενίου: Με τα social media δεν ζεις τη στιγμή, την αποτυπώνεις για να τη ζήσεις μετά μόνος σου - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Σάκης Αρσενίου: Με τα social media δεν ζεις τη στιγμή, την αποτυπώνεις για να τη ζήσεις μετά μόνος σου

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Συνάντησα τον Σάκη Αρσενίου ένα χαλαρό Κυριακάτικο μεσημέρι του Γενάρη, σε ένα ήρεμο καφέ στην Αττική και μπορώ υπεύθυνα να σας πω ότι ....γέλασα πάρα πολύ!

Εκτός από καλή φωνή είναι και καλή παρέα με πολύ χιούμορ και για καλή μου τύχη! Τα είπαμε από εδώ τα είπαμε από εκεί ...αυτό ήταν! Μας τα λέει όλα παρακάτω...

Γνωριζόμαστε προσωπικά από τις αμέτρητες φορές που έχω διασκεδάσει στο Frangelico τους τελευταίους μήνες και δικαιολογούμε διότι ολοκληρώσατε μία πολύ δυνατή και επιτυχημένη σεζόν. Θέλω καταρχάς να σε ευχαριστήσω που βρίσκεσαι σήμερα εδώ μαζί μου και να σε ενημερώσω ότι έχω έρθει με πολλές απορίες!

Εγώ σε ευχαριστώ! Όσο για τις απορίες θα σου τις λύσω όλες να είσαι σίγουρη!

Οπότε θα περάσω απευθείας στο «ψητό»! Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η χειμερινή σου σεζόν στο Frangelico, ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια; Ετοιμάζεις την επόμενή σου επιτυχία; Θα σε απολαύσουμε κάπου αλλού; Μήπως μας φεύγεις για τα βόρεια;

Όχι, δεν φεύγω για τα βόρεια. Αρχικά να πω πως ήταν μία πολύ ωραία και γεμάτη σεζόν, κοντά στους 5 μήνες, παρέα με τον Νίκο Μακρόπουλο και την Αμαρυλλίς. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, αυτό φάνηκε και στον κόσμο καθώς το αγάπησε, το αγκάλιασε και περνούσε πάρα πολύ ωραία, κάναμε εμφανίσεις τρεις μέρες την εβδομάδα Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο. Από εκεί και πέρα τα σχέδιά μου είναι κάποια νέα τραγούδια που ετοιμάζω, δηλαδή να μπω στο studio, μέσα με τέλη Φεβρουαρίου λογικά θα έχει βγει νέο κομμάτι. Επιπλέον, δουλεύουμε και γύρω από κάποιον ολοκληρωμένο δίσκο που είναι σε σκέψεις και στα σκαριά για να γίνει, ενώ παράλληλα θα κάνω εμφανίσες σε εξωτερικό και Ελλάδα ...βλέποντας και κάνοντας.

Η νέα σου ραδιοφωνική - και όχι μόνο - επιτυχία «Κόκκινα Φανάρια» έχει ξεχωρίσει και έχει αγαπηθεί από τους θαυμαστές σου. Μίλησε μου για αυτό το τραγούδι αυτό.

Έχει έργο γι αυτό έχει αγαπηθεί! «Κόκκινα Φανάρια» σε στίχους Αγγελικής Μακρυνιώτη και μουσική Χρήστου Χιώνη πρόκειται για ένα πολύ ωραίο και διαφορετικό κομμάτι από αυτά με έχετε συνηθίσει, το αγάπησε ο κόσμος, το αγκάλιασε και άρεσε πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό καθώς μου δίνει κίνητρο να γίνομαι καλύτερος και πιο υπεύθυνος στις επιλογές μου για τα επόμενα κομμάτια!

Θα συνεχίσω με μία ερώτηση που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού, αλλά και όλες τις φίλες μου! Θέλω να μου πεις τι ρόλο παίζει ο έρωτας στην προσωπική σου ζωή αλλά και στην καριέρα σου;

Νομίζω ότι στον κάθε άνθρωπο παίζει ρόλο τον αν είναι ερωτευμένος ή όχι, δημιουργούνται άλλα συναισθήματα, άλλες σκέψεις, άλλοι τρόποι επικοινωνίας. Αυτό τον καιρό δεν υπάρχει κάτι στη ζωή μου – αν με ρωτάς αυτό – αλλά εντάξει ποτέ δεν ξέρεις, δεν ξέρεις από που θα σου έρθει! (γέλια)

Τι σε ελκύει σε μία γυναίκα;

Δεν ξέρω... Αναλόγως τον άνθρωπο και τη στιγμή θα σου βγει κάτι διαφορετικό. Σίγουρα η εμφάνιση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, όποιος λέει ότι δεν μετράει η εμφάνιση είναι ψεύτης! Μετά πρέπει να τον «ψάξεις» τον άνθρωπο και να δεις πως είναι πραγματικά και αν σου κάνει τότε ...προχωράς. Δεν σου κάνει το κόβεις!

Τι ζώδιο είσαι;

Ιχθύς με ωροσκόπο Ζυγό. Είμαι το καλύτερο θεωρώ! (γέλια)

Πες μου ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα σου;

Ένα είναι. Ότι είμαι ειλικρινής. Και αυτό γιατί γενικά οι άνθρωποι στην Ελλάδα θέλουν πάντα να ακούν αυτό που τους «κάνει» οπότε αν πεις την αλήθεια και δεν τους κάνει είσαι ο «ανάποδος».

Τραγουδάς σε νυχτερινά κέντρα αρκετά χρόνια οπότε φαντάζομαι ότι θα έχεις ζήσει ακραίες καταστάσεις από θαυμάστριες ενώ θα τολμήσω να πω και θαυμαστές! Μιλησέ μου για κάποια καταστασή που είτε σε έφερε σε δύσκολη θέση είτε σε έκανε να νιώσεις πολύ ξεχωριστός.

Κοίταξε υπάρχουν πάρα πολλές καταστάσεις δεν μπορώ να μετρήσω πόσες με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Σίγουρα και από άντρα έχω έρθει σε δύσκολη θέση και από γυναίκα! Τώρα δεν μπορώ να κατονομάσω κάτι ακραίο, είναι αρκετά. Το θέμα είναι να μπορείς να χειριστείς την κατάσταση όπως λέω πάντα. Αναλόγως το τι δέχεσαι, τι προκλήσεις και πως συμπεριφέρεται ο άλλος, πρέπει να ξέρεις ώστε να το διαχειριστείς κατάλληλα.

Πέρα από τις εμφανίσεις σου σε πίστες και άλλα κέντρα διασκέδασης, κυκλοφορείς τις νύχτες στην Αθήνα;

Κυκλοφορώ ...όμως δεν κυκλοφορώ σε μέρη τα οποία θα με δεις και θα πεις “Αααα να τος πάλι”. Προτιμώ τις ημέρες ξεκούρασης να κάνω κάτι χαραλό. Να βγω για φαγητό, να πάω σε κάποιο θέατρο ή cinema, να πάω κανένα ταξιδάκι, να ανέβω λίγο Θεσσαλονίκη να δω τους γονείς μου, τα αδέρφια μου, να γυρίσω να ψάξω κάτι στουντιακά ...αυτό. Εντάξει θα βγω όχι όμως αυτό το συχνά – πυκνά!

Τόσο εγώ όσο και πολλές χιλιάδες ακόμη είναι followers σου στο Instagram. Ποια είναι η σχέση σου με τα social media;

Αυτή που πρέπει να είναι διότι εκέι έχουμε φτάσει! Προχθές για να σου δώσω να καταλάβεις έλεγα σε έναν φίλο μου “Θα ήθελα να κάνω μπουζούκια και όποιος μπαίνει μέσα να αφήνει το κινητό του στην είσοδο” και μου λέει “Δεν θα ερχόταν κανείς”. (γέλια) Αλλά ξέρεις κάτι, για σκέψου λίγο ότι δεν ζεις τη στιγμή που το ζεις αυτό αλλά την αποτυπώνεις για να το ζήσεις μετά μόνος σου ενώ είσαι εκείνη την στιγμή εκεί. Είναι πολύ λάθος για μένα. Εν πάση περιπτώσει, τώρα έχουμε μπει όλοι στο τριπάκι των selfie, του instagram, του facebook τα πάντα και αναγκαστικά αφού κινείται όλο το σύστημα και το έργο έτσι, πηγαίνουμε και εμείς έτσι. Εντάξει, είναι πολύ καλή η επαφή μου όσον αφορά το instagram τίποτα άλλο. Τη σελίδα μου στο facebook την διαχειρίζονται κάποιοι άνθρωποι δικοί μου ...αυτό!

Παρόλο που είσαι από τους πιο κοινωνικούς/ανοιχτούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, έχεις δηλώσει ότι ντρεπόσουν πάρα πολύ στην αρχή να τραγουδήσεις μπροστά σε κόσμο. Πως το ξεπέρασες; Πόσο δύσκολο ήταν; Και τι συμβουλές έχεις να δώσεις σε άλλους νέους που θέλουν να επιχειρήσουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο.

Ναι ισχύει, στην αρχή ντρεπόμουν! Όσο όμως υπάρχει τριβή μες την δουλειά σου φεύγει και το άγχος και η ντροπή. Εντάξει, στην αρχή σίγουρα ντρεπόμουν δεν τραγουδούσα ούτε στους γονείς μου μπροστά, ούτε σε κανέναν. Δεν θεωρώ ότι είμαι ο άνθρωπος που θα δώσει συμβουλές, από εκει και πέρα ο καθένας ακολουθεί το όνειρό του. Αν γουστάρει κάποιος να ασχοληθεί με το τραγούδι θα το κάνει. Αν με ρωτήσει την δική μου γνώμη, οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες στο να μπεις στο χώρο επαγγελματικά. Γυναίκες και άντρες μου λένε “ααα και εγώ θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι”, ας πούμε, εγώ είμαι ο άνθρωπος που τους δίνω κατευθείαν να καταλάβουν ότι είναι πολύ δύσκολο το συγκεκριμένο επάγγελμα. Οι άλλοι το βλέπουν απλό αλλά δεν είναι!

Οι νυχτερινές δουλειές είναι δύσκολες και σκληρές. Έχεις δεχθεί ποτέ ανήθικες προτάσεις;

Πολλές φορές! Είναι αυτό που σου είπα, εξαρτάται από την κατάσταση, την περίσταση και το αν ο καθένας μας μπορεί να το διαχειριστεί. Εγώ σχεδόν όλες τις φορές μου το έχω διαχειριστεί σωστά.

Έχεις αποκτήσει φιλίες μέσα από το χώρο;

Αρκετές. Αν και θα πω περισσότερες γνωριμίες διότι οι φίλοι είναι λίγοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού!

Καθώς φτάνουμε προς το τέλος θα ήθελα να μου μιλήσεις για την σχέση σου με την οικογένειά σου.

Η σχέση με μου με την οικογένειά μου είναι άψογη, νιώθω πολύ ευλογημένος που είναι δίπλα μου οι γονείς μου σε αυτό που επέλεξα να κάνω και που αγαπώ. Το λέω αυτό διότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με κάτι και η οικογένειά τους είναι αντίθετη σε αυτό, οπότε δεν τους παροτρύνουν, αντιθέτως είναι κατά. Εγώ είμαι από τους τυχερούς και τους έχω ακόμη δίπλα μου και θα τους έχω πάντα!

Έχεις άλλα δύο αδέρφια αν δεν κάνω λάθος; Ποια ήταν η μεταξύ σας σχέση στις πιο μικρές ηλικίες;

Ναι, ναι τον Σωτήρη και την Μαριάννα, εγώ είμαι ο μεσαίος. Οι σχέσεις μας ήταν άψογες, τα πηγαίναμε τέλεια!

Έχεις κλάψει ποτέ; Τι μπορεί να σε φέρει σε έντονο συναίσθημα λύπης;

Ε ναι εννοείται πως έχω κλάψει! Το βρίσκω πολύ αστείο να ακούω “δεν έχω κλάψει, οι άντρες δεν κλαίνε ποτέ” την βαρβατίλα αυτή. Εννοείται πως κλαις, υπάρχουν συναισθήματα και στιγμές που δεν ξέρεις πως θα σου βγούνε.

Και θα κλείσω με μία δύσκολη ερώτηση! Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Έχεις πει κατά καιρούς ότι θες να κάνεις οικογένεια. Που θα προτιμούσες να μεγαλώσουν τα παιδιά σου αλλά και να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου;

Ξεκάθαρα στην Θεσσαλονίκη και όχι επειδή είμαι από εκεί – με έχεις βάλει να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο μέρη – η Αθήνα είναι χαοτική. Στην Θεσσαλονίκη θεωρώ ότι μπορείς να ζήσεις πιο ήρεμα, είναι πιο ήρεμη πόλη, πιο μικρή σε σχέση με την Αθήνα. Αν, όμως, με ρωτήσεις επαγγελματικά σε καμία περίπτωση Θεσσαλονίκη καθαρά Αθήνα, διότι δυστυχώς ή ευτυχώς όλα είναι εδώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης δεν λατρεύω και το αγαπώ καθώς από εκεί ξεκίνησα και είναι πολύ πιο απαιτητικό κοινό από αυτό της Αθήνας!

Σάκη σε ευχαριστώ και πάλι για την όμορφη συζήτησή μας και ελπίζω να την συνεχίσουμε σε μία επόμενη συνάντηση! Σου εύχομαι καλή συνέχεια με ακόμη περισσότερες επιτυχίες, και θα ήθελα μία τελευταία φράση/πρόταση προς τους αναγνώστες μας...

Εννοείται! Εγώ ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους να χαμογελάνε... 

 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations