Το εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα της Madame de Florian

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
madam-de-florian-apartment3

Το 1939, παραμονή της ναζιστικής εισβολής, η 29χρονη νεαρή Florian φεύγει από το Παρίσι κλειδώνοντας πίσω την πόρτα του διαμερίσματός της για πάντα

Έζησε το υπόλοιπο της ζωής της στη Νότια Γαλλία, πληρώνοντας επί 75 χρόνια, περίπου, τα έξοδα του σπιτιού της στο Παρίσι, χωρίς κανείς να ξέρει γι’ αυτό, αλλά και για τη ζωή της στην Πόλη του Φωτός.

Μετά το θάνατό της, το σπίτι κληρονομήθηκε από την οικογένειά της. Ειδικοί, διορισμένοι από τoν δήμο, κατέγραψαν τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονταν στο διαμέρισμα, μην πιστεύοντας στα μάτια τους για τους θησαυρούς που έβλεπαν.

Το διαμέρισμά της είναι κοντά στη συνοικία του θεάτρου, όχι πολύ μακριά από το Moulin Rouge στην άκρη της Μονμάρτης. Στην περιοχή των διανοοούμενων, των τσίρκων και της πορνείας. Ολόκληρος ο χώρος ήταν σε ύφος Belle Époque. Γεμάτος σκόνη, λαμπρότητα, κοσμήματα, πίνακες ζωγραφικής, μία στρουθοκάμηλο ντυμένη μ’ ένα σάλι, μπουκάλια αρώματος πραγματικά αριστουργήματα., ενώ ένας πίνακας ζωγραφικής της Marthe de Florian αποδεικνύει πως το διαμέρισμα ανήκει σ’ αυτή. Μια στοίβα από ερωτικά γράμματα δεμένα με μεταξωτές κορδέλες απέδειξαν μεταξύ άλλων πως το πορτρέτο της ήταν πρωτότυπο Giovanni Boldini.

Η μούσα του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου αποδείχτηκε ήταν μια όμορφη Γαλλίδα ηθοποιός και socialite της Belle Epoque εποχής!

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε