e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Περί... "ανέμων"

Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Β’)

Τρίτη 25 Σεπτέμβρη κοντά ένα χρόνο μετά, η κόρη μου είναι πλέον δίχρονο παιδάκι, και όχι μηχανάκι, και αύριο έχει γενική απεργία.

Κάτι θυμίζει ε;…ναι. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία της Ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η κυβέρνηση, μετά από διπλές εκλογές τον περασμένο Μάη – Ιούνη (2012) αποτελεί ένα μόρφωμα ψιλοτραβεστί πολιτικού στόχου και ένα ορυμαγδό από νέους και νέες, απόγονους ή συγγενείς των μέχρι πρότινος εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Έχουμε σαν πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις τους δεξιούς, που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

Δεύτερο τους εναλλακτικούς-κοινωνικά αριστερούς και τρίτο τους φασίστες, οι οποίοι ανεβαίνουν (και εδώ σκέφτομαι σαν τον Σαββόπουλο: «Κωλοέλληνες»).

Η εκπομπή μου από το καλοκαίρι που μας πέρασε βρήκε στέγη στον …δρόμο.

Τα νούμερα στην παρούσα φάση δεν έχουν αξία. Απλά για την ιστορία η καλύτερή μου ήταν με 34. Μαζί με τον Θέμη. Ο οποίος πλέον έγινε Σαλονικιός.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για τις εκλογές τους, το ίδιο και οι Γερμανοί.

Ζούμε με τα ψιλά (με τα λίγα με τα απολύτως αναγκαία).

Το μυαλό μας ανθίζει.

Σαν την ελπίδα που μας την τρέφει η σημερινή λιακάδα.

Πρέπει όμως να φύγω τώρα. Θα περιμένει και το σχολικό από το Σοκολατένιο Καστράκι της Πριγκίπισσας μου.

Πέμπτη 4 Οκτώβρη. Παγκόσμια ημέρα των ζώων. Παραθέτω περσινή σημείωση.

Σήμερα και κάθε 4 Οκτώβρη, η παγκόσμια κοινότητα καθιέρωσε, η μέρα αυτή να είναι αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική αλλά και στα ζώα όλου του κόσμου. Φαντάζομαι ότι το μυαλό σας κάνει συνειρμούς με ή χωρίς λογική, για τούτο το παράδοξο μοίρασμα του 24ώρου σε αυτές τις δύο έννοιες. Σε πρώτο πλάνο, η σκέψη πάει στα οικόσιτα της πανίδας. Κυρίως στα οικόσιτα. Γατάκια σκυλάκια…Κατόπιν εμφανίζονται στο προσκήνιο πτηνά ή ερπετά ή θαλάσσια ζώα…πανίδα.

Ο άνθρωπος, αυτός ο μικρός θεός του πλανήτη, στα πλαίσια της εξουσίας του, αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα σε μια μεγάλη συνομοταξία της γης. Θεμιτό. Αποδεκτό. Είπαμε: μικρός θεός. Ο Μεγάλος, στα πλαίσια της δικής του ευχαρίστησης (κάποιοι το λένε και αγάπη), του αφιέρωσε την έβδομη μέρα της δημιουργίας.

Την δική μας Κυριακή. Την ανθρώπινη. Πριν 2 χρόνια, μια τέτοια Κυριακή, η χώρα μας είχε εκλογές. Ανατρεπτικές της κατάστασης εκλογές. Ο σημερινός πρωθυπουργός, έγινε ο μπροστάρης με αυτό το "πάμε" και το βήμα(!) σαν άλμα της φυγής προς το μέλλον. Ήταν 4 Οκτώβρη του 2009…και ήμασταν όλοι νεότεροι, με τα σχέδια μας και τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο. Μόλις 5 χρόνια μετά από το καλοκαίρι του 2004…αλλά αυτά, είναι γνωστά.

Μετά την παρένθεση της πολιτικής, θέλω να κάνω μια αναφορά και στην άλλη έννοια. Την αρχιτεκτονική. Δεν ξέρω αν, η αρχιτεκτονική σαν επιστήμη συγκαταλέγεται στις λεγόμενες "καλές τέχνες". Θα έπρεπε.

Είναι μια έννοια, που βοηθάει πολύ το γένος μας, το ανθρώπινο, από την προϊστορική περίοδο…από την έβδομη ημέρα του Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος, γνωστού και ως Ο.Μ.Α.Σ. για τους θαμώνες των μασονικών στοών…προσωπικά προτιμώ την Στοά Πεζματζόγλου στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι τις μέρες μας, όλοι μας έχουμε γνωρίσει την αρχιτεκτονική.

Άλλοι πιο επιδερμικά άλλοι πιο ουσιαστικά. Μέχρι και στους πολέμους, αντί να μιλάνε κάποιοι για στρατηγούς, θέλοντας να δείξουν το υψηλό πνεύμα σε ένα τέτοιο τιποτένιο και απάνθρωπο δημιούργημα όπως ο πόλεμος, μιλάνε για αρχιτέκτονα της νίκης. Καμία κουβέντα για τους ηττημένους. Ούτε τους αιχμαλώτους. Ούτε τους νεκρούς και τα νεκρά ζώα. Η αρχιτεκτονική, είναι μια δημιουργική διαδικασία. Αντικαταστροφική και ελπιδοφόρα. Είναι ζωντανή και άρρηκτα δεμένη με τον άνθρωπο, για τον άνθρωπο και φορές φορές και για την πανίδα όλη. Μην ξεχνάμε λοιπόν την 4 Οκτώβρη. Μην ξεχνάμε τον Καλλικράτη του 5 π.Χ. αιώνα ούτε τον Rob το αξιαγάπητο Yorkshire αλλά ούτε το …πάμε, που πρώτο-ακούστηκε το βράδυ της Κυριακής εκείνης…ακόμα πάμε, ακόμα πλησιάζουμε και ακόμα ελπίζουμε να φθάσουμε…που; Το ταξίδι πάντως, είναι ωραίο.

Καλά ταξίδια αγαπητοί μου.

Συνεχίζεται…

Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος A')
Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Γ')
Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Δ')
Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Ε')
Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος ΣΤ')


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Comment here