Η σεξιστική διαδικασία πρόσληψης των αεροσυνοδών από το 1930! (video/pics)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_viralnews_aerosynodoi30s

Σοκαριστικά πλάνα από το 1930 δείχνουν την σeξιστική διαδικασία πρόσληψης των αεροσυνοδών, η οποία περιελάμβανε έναν άντρα γιατρό να αγγίζει το στήθος τους, ενώ τις μετράει. 

Σοκαριστικά πλάνα από το 1930 δείχνουν την σeξιστική διαδικασία πρόσληψης των αεροσυνοδών, η οποία περιελάμβανε έναν άντρα γιατρό να αγγίζει το στήθος τους, ενώ τις μετράει. Το βίντεο γυρίστηκε το 1936 και δείχνει τις υποψήφιες αεροσυνοδούς να πετούν πάνω από την γέφυρα Golden Gate πριν την σωματική εξέταση και τις μετρήσεις.σο Ένας αφηγητής περιγράφει τους αυστηρούς ηλικιακούς περιορισμούς, ενώ φαίνεται ο γιατρός να αγγίζει τις γυναίκες σε περίεργα μέρη.

Δείτε το βίντεο

«Η ανάπτυξη των αερομεταφορών ώθησε της αεροπορικές εταιρίες να αναζητήσουν αεροσυνοδούς», αναφέρει ο αφηγητής στην αρχή του βίντεο.

«Αυτά τα κορίτσια όχι μόνο πρέπει να σερβίρουν γεύματα, αλλά πρέπει να είναι εγγεγραμμένες νοσοκόμες, κάτω από 24 ετών και να πληρούν πολύ αυστηρές σωματικές απαιτήσεις», προσθέτει ο αφηγητής. 

«Από το τεστ περιστροφής, οι γιατροί της United Airlines μπορούσαν να καταλάβουν τι συνθήκες θα μπορούσαν να αντέξουν οι κοπέλες στον αέρα.»

Οι μετρήσεις μέσης, στήθους και γοφών ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσληφθεί μια κοπέλα ως αεροσυνοδός.

Παρά τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 οι διακρίσεις με βάση το φύλο συνεχίστηκαν και τις επόμενες δεκαετίες.

Αρχικά, η πολιτική της United Airlines ανέφερε ότι οι γυναίκες αεροσυνοδοί έπρεπε να είναι ελεύθερες. Θα απολύονταν αν παντρεύονταν, αν έπαιρναν βάρος ή όταν έφταναν τα 32.

Ο ηλικιακός περιορισμός καταργήθηκε το 1970 μετά από μια ομοσπονδιακή δίκη, ενώ η απαγόρευση του γάμου σταμάτησε το 1980.

πηγή: tilestwra.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

    Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
  2. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

    Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
  3. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

    Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου

Δείτε πριν φύγετε

Η Νατάσα Θεοδωρίδου παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Δεν Ντράπηκες»!

Η Νατάσα Θεοδωρίδου, η πιο επιτυχημένη λαϊκή ερμηνεύτρια ερμηνεύει το ολοκαίνουργιο «Δεν ντράπηκες»! Tο ακούμε για πρώτη φορά, αποκλειστικά στον ΡΥΘΜΟ 94.9 από την Δευτέρα 23 Μάϊου! Το «Δεν ντράπηκες» σε μουσική

Νίκη Σταύρου: H πνευματική δικαιούχος των έργων του Καζαντζάκη απαγγέλει το αριστουργηματικό του βιβλίο «Οι Αδερφοφάδες»

«Θέλει, λέει, να ‘ναι λεύτερος. Σκοτώστε τον!» Νίκος Καζαντζάκης, Αδερφοφάδες. Το αριστοτεχνικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Οι Αδερφοφάδες», ένα ανατριχιαστικά επίκαιρο μυθιστόρημα, συγκινεί και συγκλονίζει με