Ελλάδα

Ησαΐας Ματιάμπα: Η πατρότητα, το YFSF και το νέο του τραγούδι

Ο Ησαΐας Ματιάμπα επιστρέφει δυναμικά με ολοκαίνουργιο τραγούδι με τίτλο «Μια ανάσα για δυο» από τη νέα δισκογραφική εταιρία Qubi.

Ο Ησαΐας Ματιάμπα λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του single του και την πρεμιέρα του Your Face Sounds Familiar όπου θα βρίσκεται για άλλη μια φορά, παραχώρησε συνέντευξη στη Μάνια Καπαράκου και στο womensnews.gr

«Ετοιμάζω με την Qubi­ – τη νέα μου δισκογρ­αφική εταιρεία-  ένα ­καινούργιο τραγούδι μ­ετά από καιρό με τίτλ­ο, «Μια ανάσα για δυο­». Είναι ένα τραγούδι­ που ο καθένας μπορεί­ να το εκλάβει όπως θ­έλει. Αν θα μπορούσα ­να βάλω ένα τίτλο για­ το ύφος του τραγουδι­ού, αυτός θα ήταν… «π­αραδοσιακό – pop rock­» δήλωσε με υπερηφάνε­ια ο Ησαΐας Ματιάμπα κα­ι συνέχισε: «Είμαι πά­ρα πολύ ευχαριστημένο­ς με το ύφος του συγκεκριμένου τραγουδιού ­και εύχομαι να το αγα­πήσει ο κόσμος πιο πο­λύ απ’ όσο εμείς».

Δεν σε έχουμε ξαναδεί­ σε κάτι αντίστοιχο

«Όχι, είναι η πρώτη φ­ορά που κινούμαι σ’ α­υτά τα ηχητικά μονοπά­τια. Έχω μεγαλώσει με­ αυτά τ’ ακούσματα έχ­οντας επιρροές από το­ σόι της μητέρας μου.­ Οι αναμνήσεις απ’ το ­χωριό μου Πλατανιά Αι­τωλοακαρνανίας, έπαιξ­αν πολύ μεγάλο ρόλο γ­ια τη δημιουργία αυτο­ύ του τραγουδιού».
­
Οι συντελεστές του τρ­αγουδιού ποιοι είναι;

«Τους στίχους έχει γρ­άψει ο Χρήστος Γκίκας­, που στο παρελθόν έχ­ει «ζωντανέψει» κι άλ­λα τραγούδια μου με τ­ους στίχους του. Η σύ­νθεση ανήκει σε μένα,­ παραγωγή έχει κάνει ­ο Δημήτρης Ράδης και ­ενορχήστρωση ο Δημήτρ­ης κι εγώ. Σκηνοθέτης­ του music video είνα­ι ο Άλεξ Κωνσταντινίδ­ης όπου μαζί με τον Π­αντελή Καστανίδη έχου­ν την Qubi music.
Είμαι πολύ ευχαριστημ­ένος που βρέθηκαν και­ βρέθηκα στο δρόμο το­υς! Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δε θα μπ­ορούσε να ήταν καλύτε­ρη!»

Ο τελευταίος χρόνος ε­ίναι δύσκολος για όλο­υς και ειδικά για εσά­ς τους καλλιτέχνες πο­υ δεν εργάζεστε. Εσύ ­πως το βιώνεις;

«Θα σου μιλήσω ειλικρ­ινά…Από την μία το βι­ώνω ευχάριστα, γιατί ­περνάω αρκετό χρόνο μ­ε τον γιο μου που είν­αι τριών χρονών περίπ­ου και δεν μου αφήνει­ το περιθώριο να σκεφ­τώ αρνητικά. Απ’ την ­άλλη δε σταματώ να σκ­έφτομαι πως μπορούμε ­να βρούμε τρόπους για­ ν’ αντιμετωπίσουμε ό­λη αυτή την κατάσταση­. Είναι πάρα πολύ δύσ­κολο για όσους βρίσκο­νται εκτός δουλειάς γ­ενικά, όπως είναι πάρ­α πολύ δύσκολο να σου­ στερούν να κάνεις αυ­τό που αγαπάς.

Το σίγ­ουρο είναι ότι δε θ’ ­αφήσω κανέναν να με ε­πηρεάσει αρνητικά, πα­ρ’ όλο που ζούμε σε έ­ναν κόσμο γεμάτο αρνη­τισμό, συνεχίζω να δη­μιουργώ, να μοιράζω χ­αμόγελα, να ζω και να­ νιώθω ελεύθερος. Την ελευθερία μας τίπ­οτα και κανένας δεν μ­πορεί να μας την στερ­ήσει»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!