Ελλάδα

Κανελόνια με κιμά και φέτες ψητής μελιτζάνας

Μοναδική συνταγή για όλη την οικογένεια

Υλικά

  • 500γρ φύλλα λαζάνια
  • 100γρ πεκορίνο Αμφιλοχείας, τριμμένο

Για τον κιμά

  • 500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο μια φορά
  • 2  ξερά κρεμμύδια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένο μαύρο πιπέρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι σπασμένο στο γουδί
  • 1 κουταλιά γλυκού ξερό δυόσμο
  • 2 κουταλιές σούπας σόγια σως
  • 1 κονσέρβα τομάτα κομμένη
  • Λίγη ζάχαρη και λίγο ξύδι

Για τη γέμιση

  • 30 φέτες μελιτζάνες φλάσκες, πάχους 0,5 εκ
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • Μπόλικα φύλλα βασιλικού

Για την σάλτσα τομάτας

  • 6 μεγάλες φρέσκες τομάτες ξεφλουδισμένες
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε

Σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε λίγο λάδι και σωτάρετε τον κιμά. “Σπάστε” τον με το πηρούνι. Αφήστε να καβουρντισθεί χωρίς να κουνάτε συνέχεια (έτσι κλείνει, κρατάει τα υγρά του και γίνεται ζουμερός). Προσθέστε τα  κρεμμύδια και  τα μπαχαρικά. Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει ο κιμάς -σημάδι ότι εξατμίστηκαν τα υγρά, σβήστε με τη σόγια σως, προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε. Προσθέστε την  τομάτα, λίγη ζάχαρη και λίγο ξύδι. Αφήστε να βράσουν  σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να ενωθούν οι γεύσεις και να φύγουν τα πολλά υγρά. Ο κιμάς πρέπει να είναι σχετικά στεγνός……..

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://www.tastefull.gr/recipe/kanelonia-kima-melitzana-anthotiro

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!