Παπανώτας “εναντίον Γεωργούλη (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
georgoulis-papanotas

“Mε πείραξε επίσης που είναι εκπρόσωπος αριστερού κόμματος και τα λέει αυτά”

«Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική και γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και δέκα χρόνια έχω πράσινη κάρτα, άρα έχω μία μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2018, δούλευα στην Αγγλία, εκεί ήταν η βάση μου. Έκανα μία εταιρεία που μπορούσε να τη διαχειριστεί, τα δικά μου δικαιώματα, κάποιος αντί εμού, να υπερασπιστεί τα δικά μου δικαιώματα.

Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ, όπως και στην Αμερική. Εγώ πληρώνω φόρους στην Αγγλία κανονικά. Η διαφορά στους φόρους μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας δεν είναι τόσο μεγάλη. Δεν θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ στην Αγγλία την εταιρεία»

Aυτή η δήλωση του Αλέξη Γεωργούλη ήταν η αφορμή για να ανοίξει ο Δημήτρης Παπανώτας τους ασκούς του Αιόλου και να του δώσει την απάντηση του μέσα απο την εκπομπή που συμμετέχει λέγοντας:

«Άκουσες ο άνθρωπος τι είπε; Κατεβαίνεις υποψήφιος με ένα αριστερό κόμμα για να εκπροσωπήσεις τον ελληνικό λαό. Κάποιος να τον ενημερώσει ότι εδώ είχαμε δέκα χρόνια κρίση. Κάναμε αμάν να βρούμε… πέντε ευρώ να συνέλθει η χώρα… Και βγαίνει αυτός ο άνθρωπος επίσημα και λέει “όχι ότι κέρδιζα και τίποτα που τα έκανα στην Αγγλία και πλήρωνα φόρους, απλά προτιμούσα, σιγά μην τα αφήσω στην Ελλάδα

Ειλικρινά, ένας άνθρωπος δικός του δεν του λέει “μισό λεπτό Αλέξη μου, δεν τα λέμε έτσι αυτά τα πράγματα”. Καταλαβαίνω έναν άνθρωπο που έχει ένα κεφάλαιο και θέλει να υπερασπιστεί τα κέρδη του και κάνε μια δήλωση κάπου που είναι λιγότεροι οι φόροι, είναι το συμφέρον του. Αλλά να μην έχω κανένα συμφέρον, απλά απαξιώνω να το κάνω στην Ελλάδα και πάω και το κάνω στην Αγγλία να πληρώσω τη Βασίλισσα Ελισάβετ καλύτερα. Πες μου τι λογική είναι αυτή;

Δικαίωμά του είναι, δεν έχει και κανένα όφελος, όπως μας λέει. Άρα μήπως δεν είχε ενημερωθεί ότι εδώ είχαμε κρίση και ότι χρειαζόμασταν τα χρήματα εδώ; Αν δεν είχαμε την κρίση εδώ, δεν θα με πείραζε… Και με πείραξε επίσης που είναι εκπρόσωπος αριστερού κόμματος και τα λέει αυτά. Αν ήταν εκπρόσωπος μιας άλλης παράταξης, μπορεί και να μην μου έκανε εντύπωση.

Το να λες δημόσια “μην φανταστείτε ότι έχουν καμιά διαφορά οι φόροι που πληρώνω εκεί κι εδώ, τα ίδια θα πλήρωνα κι εδώ κι εκεί, αλλά προτίμησα να τα δώσω στη Βρετανία”, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ο κύριος Γεωργούλης μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα οικονομικά του, αλλά είναι άλλο να είσαι εκλεγμένος εκπρόσωπος ενός έθνους και να λες αυτά και είναι αλλιώς να το πω εγώ…»

Δείτε το video:

,

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
 1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

  Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
 2. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

  Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
 3. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

  Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου
 4. Λάκης Παπαδόπουλος – Γιάννης Γιοκαρίνης – Νίκος Ζιώγαλας – Γιάννης Μηλιώκας: Οι τέσσερις θρύλοι της ροκ στο Faliro Summer Theater!

  Τρίτη 28 Ιουνίου
 5. Δημήτρης Μπάσης – «25 Χρόνια» στο Faliro Summer Theater

  Τετάρτη 29 Ιουνίου

Δείτε πριν φύγετε

Το «ιδιαίτερο» κατσικάκι (video)

Ένα κατσικάκι διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες για τα… αυτιά του! Ο Σίμπα γεννήθηκε στο Πακιστάν κι από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως θα γίνει διάσημος.