Ελλάδα

Ο Ζαχίρ ανοίγει την καρδιά του στα «Μεσάνυχτα» (video)

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, ο ερχομός στην Ελλάδα και το MasterChef

«Γεννήθηκα στο Αφγανιστάν και έφυγα από εκεί χωρίς τους γονείς μου σε ηλικία 10 ετών. Γλίτωσα από το θάνατο, αλλά συνάντησα πολλές δυσκολίες ώστε να έχω μια καλύτερη ζωή. Σε ηλικία 11 ετών βρέθηκα στο Ιράν και δούλευα για να επιβιώσω. Για ένα χρόνο δεν είχα νέα από την οικογένειά μου.

Η αδερφή μου και ο πατέρας μου πέθαναν μετά από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν. Στο Ιράν έμεινε πέντε χρόνια και δεν είχα να φάω. Πάντα ήθελα να σπουδάσω, αλλά ποτέ δεν ήξερα τι θέλω να γίνω. Έφτασα με βάρκα στη Μυτιλήνη. Η βάρκα σκίστηκε και πέσαμε στη θάλασσα, κατάφερα να σώσω δύο άτομα που δεν ήξεραν κολύμπι!

Έχω να δω τη μητέρα μου 20 χρόνια. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να μην την ξαναδώ. Όταν έφτασα στη Λέσβο δεν είχα λεφτά και κοιμόμουν στα παγκάκια. Όταν ήρθα στην Αθήνα πήγα σχολείο και παράλληλα δούλευα σε οικοδομή. Αποφάσισα να γίνω μάγειρας γιατί κατάλαβα ότι το φαγητό για μένα έχει μεγάλη αξία.

Το Master Chef μπήκε τυχαία στη ζωή μου. Είχε δηλώσει συμμετοχή για μένα ένας φίλος μου από το Αφγανιστάν. Στο MasterChef είχα πολύ άγχος, είχα χάσει τέσσερα κιλά. Δεν ήθελα να μάθει ο κόσμος την ιστορία της ζωής μου μέσα από το παιχνίδι γιατί είμαι πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος. Μετά το παιχνίδι δεν κατάφερα να αξιοποιήσω κάποιες ευκαιρίες που μου είχαν δοθεί. Μετά το παιχνίδι δέχτηκα πολλά μηνύματα από Έλληνες του εξωτερικού και αυτό με συγκίνησε πολύ»

Aυτά μεταξύ άλλων είπε ο συμπαθής μάγειρας Ζαχί Γιαβαρί στην Ελεονώρα Μελέτη

Δείτε το video:

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!