Γιάννης Κουνέλης – Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας εικαστικός έφυγε από τη ζωή

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_texnes_kounelis01

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Arte Povera, (φτωχής τέχνης, τέχνης με ευτελή υλικά) έφυγε χτες από τη ζωή αφήνοντας την τέχνη φτωχότερη.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, αλλά αφού απορρίφθηκε από τη σχολή Καλών Τεχνών, έφυγε για την Ιταλία όπου σπούδασε και τελικά την επέλεξε για να ζήσει. Έκανε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις, ταξίδεψε παντού, μέχρι την Κίνα, οι Κινέζοι λάτρευαν την τέχνη του και έκανε πολλές εκθέσεις εκεί.

Ταξιδιώτης της ζωής αλλά και του νου, μελετητής, διανοούμενος με αξίες και άποψη, έκανε τέχνη «επιθετικά & ριζοσπαστικά».

Αντιμετώπιζε κάθε έργο του σα να είναι το τελευταίο, έβρισκε το «κέντρο» του μέσα από την αρχαία ελληνική ιστορία, και τους αρχαίους Έλληνες, ζωγραφίζοντας. Φοβόταν την κρίση, κυρίως την πολιτιστική, αυτή που περνάμε εδώ και κάποια χρόνια, διότι πολιτιστική κρίση σημαίνει ότι τα πολιτικά συστήματα βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον άνθρωπο.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Κωνσταντίνος Μάμαλης: Το νέο του τραγούδι φέρει την υπογραφή των Παπαδόπουλου-Φιλίππου και προκαλεί… «Χαμό»!

Ο Κωνσταντίνος Μάμαλης συνεργάζεται και πάλι με το δίδυμο των επιτυχιών, σε ένα τραγούδι που αναμένεται να προκαλέσει πραγματικό… χαμό.  Μετά το τραγούδι «Χάρισμά σου»,