Περί ζωγραφικής τέχνης και αληθοφάνειας (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_texnes_Butterfly-1

Η ζωγραφική τέχνη μπορεί να απεικονίσει πραγματικούς κόσμους ή ιδεατούς, τόσο αληθινούς που εύκολα ταξιδεύεις κοιτάζοντάς τους. Μπαίνεις μέσα στις εικόνες, στα χρώματα,  αγγίζεις τοπία και πρόσωπα. Ένας ζωγράφος μπορεί να κάνει θαύματα κυριολεκτικά. Να θεραπεύσει τον εαυτό του και τα μάτια που θα αντικρύσουν το έργο του. Ο άνθρωπος και η φύση είναι ένα από τα πολλά θέματα που απασχολούν την απαραίτητη αυτή τέχνη.

Πώς θα ήταν αν προσπαθούσαμε να απεικονίσουμε μια ρεαλιστική πεταλούδα; Σχεδιάζοντας και χρωματίζοντας τα γαλάζια φτερά της αρχικά με πολλές αποχρώσεις του μπλε. Σταδιακά το αποτέλεσμα γίνεται όλο και πιο πειστικό, πιο ανάγλυφο. Οι λεπτομέρειες τονίζονται με φωτεινότητα στα σημεία.  Μετά από αρκετά «περάσματα» δημιουργείται και ο κορμός σε πράσινο και καφέ. Το μαύρο παίζει καταλυτικό ρόλο στο περίγραμμα και τις εσοχές. Ρινίσματα λευκού, ραβδώσεις και πιτσιλιές που τελειοποιούν. Τέλος ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα με gel μολύβι και η αληθοφανής μας πεταλούδα είναι έτοιμη να πετάξει από το χαρτί. Η μαγεία ολοκληρώνεται με τη σκιά της που την κάνει να ανασηκώνεται και κόβοντάς την πια, η πεταλούδα απελευθερώνεται για πάντα.

Ένα μικρό ταξίδι τελείωσε στα χρώματα και τις δυνατότητες ενός χεριού κι ας μη ξεχνάμε πως υπάρχουν δημιουργοί που εκτελούν σπουδαία έργα έχοντας «ελλείψεις» που τους κάνουν ακόμα πιο αξιοθαύμαστους. Κι είναι οι περιπτώσεις που λέει κανείς πόση δύναμη μπορεί να κρύβει ο άνθρωπος μέσα του.

Αν η πεταλούδα μπορεί να πετάξει από το χαρτί, τότε όλα μπορούν να γίνουν αληθινά..


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Κωνσταντίνος Μάμαλης: Το νέο του τραγούδι φέρει την υπογραφή των Παπαδόπουλου-Φιλίππου και προκαλεί… «Χαμό»!

Ο Κωνσταντίνος Μάμαλης συνεργάζεται και πάλι με το δίδυμο των επιτυχιών, σε ένα τραγούδι που αναμένεται να προκαλέσει πραγματικό… χαμό.  Μετά το τραγούδι «Χάρισμά σου»,