Ίδρυμα Μιχαλης Κακογιάννης: «Χώρα Έλληνας – Η άφθαστος χώρα» 2 & 3 Οκτωβρίου

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
idryma-michalis-kakogiannis-chora-ellinas-i-afthastos-chora-2-amp-3-oktovrioy

Στο πνεύμα των παραστάσεών της η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επιχειρεί να αναπτύξει μία υπόθεση εθνικής ταυτότητας, προσεγγίζοντας το θέμα μέσα από πτυχές που διαδραμάτισαν ρόλο και άσκησαν επιρροή στον ψυχισμό και την σκέψη ενός λαού.

Ενός λαού είτε ως έθνους, είτε ως πρόσωπα, είτε ως σύνολο κοινοτήτων. Η δομή της παράστασης είναι τέτοια που την «εξάγει» χρονικά στο μακρόχρονο πριν και στο αέναο μετά. Θα προσπαθήσει να επιβιβάσει τον θεατή στα μέσα μιας διαδρομής ενός ταξιδιού που έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και θα συνεχίζεται όσο οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από το «μαζί», που αναπάντεχα στερηθήκαμε από αυτονόητο στις μέρες μας.

Ο τρόπος που επικοινωνούνται οι σκέψεις είναι μέσα από σπαράγματα του λαϊκού μας πολιτισμού παραστατικά δοσμένα, όχι απλά απέχοντας από υποτιθέμενες χορευτικές ακριβολογίες, αλλά συχνά χρησιμοποιώντας βήματα, σχήματα, μαρτυρίες, αναπαραστάσεις γεγονότων στη θέση νοημάτων.

Παραστάσεις:
Σάββατο 2/10 20.30
Κυριακή 3/10 17.00

Τιμή εισιτηρίου: 12€ (Γενική είσοδος)

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 14:00, μόνο με ηλεκτρονική πληρωμή.

243341994-1294081147692953-7342021532994397437-n

Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, (Δευτέρα & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 15:00).

Μέσω τηλεφώνου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας:
o στο τηλεφωνικό κέντρο της Ticketservices 210 7234567.
o Μέσω διαδικτύου στις διευθύνσεις:
www.mcf.gr
www.ticketservices.gr

Συνιστάται η προσέλευση εγκαίρως και όχι τελευταία στιγμή για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και ο συνωστισμός. Η ιδανική ώρα προσέλευσης είναι περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Θα τηρηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να «παραμείνουμε όλοι υγιείς» 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

  • ΟΜΑΔΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΛΥΜΠΙΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»
  • ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
  • ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

«Δεν τρέχει τίποτα» από τον Χρίστο Αντωνιάδη: Η νέα του δυναμική ερωτική μπαλάντα με την υπογραφή της Ελένης Γιαννατσούλια (βιντεοκλίπ)

Ως άξιος εκπρόσωπος και υποστηρικτής, του καλού και αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού, ο Χρίστος Αντωνιάδης, μετά και την τεράστια επιτυχία, του «Πέσαν οι Γέφυρες», επιστρέφει δισκογραφικά,