Περί ζωγραφικής τέχνης και αληθοφάνειας (video)

images_texnes_Butterfly-1
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Η ζωγραφική τέχνη μπορεί να απεικονίσει πραγματικούς κόσμους ή ιδεατούς, τόσο αληθινούς που εύκολα ταξιδεύεις κοιτάζοντάς τους. Μπαίνεις μέσα στις εικόνες, στα χρώματα,  αγγίζεις τοπία και πρόσωπα. Ένας ζωγράφος μπορεί να κάνει θαύματα κυριολεκτικά. Να θεραπεύσει τον εαυτό του και τα μάτια που θα αντικρύσουν το έργο του. Ο άνθρωπος και η φύση είναι ένα από τα πολλά θέματα που απασχολούν την απαραίτητη αυτή τέχνη.

Πώς θα ήταν αν προσπαθούσαμε να απεικονίσουμε μια ρεαλιστική πεταλούδα; Σχεδιάζοντας και χρωματίζοντας τα γαλάζια φτερά της αρχικά με πολλές αποχρώσεις του μπλε. Σταδιακά το αποτέλεσμα γίνεται όλο και πιο πειστικό, πιο ανάγλυφο. Οι λεπτομέρειες τονίζονται με φωτεινότητα στα σημεία.  Μετά από αρκετά «περάσματα» δημιουργείται και ο κορμός σε πράσινο και καφέ. Το μαύρο παίζει καταλυτικό ρόλο στο περίγραμμα και τις εσοχές. Ρινίσματα λευκού, ραβδώσεις και πιτσιλιές που τελειοποιούν. Τέλος ένα γυαλιστερό αποτέλεσμα με gel μολύβι και η αληθοφανής μας πεταλούδα είναι έτοιμη να πετάξει από το χαρτί. Η μαγεία ολοκληρώνεται με τη σκιά της που την κάνει να ανασηκώνεται και κόβοντάς την πια, η πεταλούδα απελευθερώνεται για πάντα.

Ένα μικρό ταξίδι τελείωσε στα χρώματα και τις δυνατότητες ενός χεριού κι ας μη ξεχνάμε πως υπάρχουν δημιουργοί που εκτελούν σπουδαία έργα έχοντας «ελλείψεις» που τους κάνουν ακόμα πιο αξιοθαύμαστους. Κι είναι οι περιπτώσεις που λέει κανείς πόση δύναμη μπορεί να κρύβει ο άνθρωπος μέσα του.

Αν η πεταλούδα μπορεί να πετάξει από το χαρτί, τότε όλα μπορούν να γίνουν αληθινά..


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

    Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
  2. Ο Κώστας Μακεδόνας στο Ανοιχτό Θέατρου Λευκών Πάρου

    Τρίτη 16 Αυγούστου
  3. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε

Βαρκάδα και Ιππασία στον Αχέροντα (video)

Το μυθικό ποτάμι Αχέροντας, θεωρείται η «πύλη» στον Κάτω Κόσμο. Αυτή η παμπάλαια ιστορία δίνει ακόμη περισσότερη γοητεία στην πανέμορφη περιοχή. Ο Αχέροντας το καλοκαίρι

Ο Tommy Hilfiger στη Μύκονο (video)

Επίσκεψη στο νησί των ανέμων κάνει ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger. Ο Tommy βρέθηκε στην Μύκονο μετά από πρόσκληση της Αθηνάς Μονογυιού, χήρας του