Αφιέρωμα

Έρρικα Μπρόγιερ: Ένα απ τα ομορφότερα κορίτσια του Ελληνικού κινηματογράφου μας

Μαζί με την αδερφή της, Μαργαρίτα Μπρόγιερ, ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961, ενώ ένα χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική τους εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα», του Αλέκου Σακελλάριου

Γράφει ο Νίκος Γκάτσιος

Η Έρρικα Μπρόγιερ ήταν περίπου 2,5 χρόνια μεγαλύτερη από την αδελφή της Έρρικα, αν και οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι ήταν δίδυμες. Οι δύο κοπέλες κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους, Μπρόγιερ….

Είχε γίνει γνωστή με αρκετές συμμετοχές σε ταινίες της Φίνος Φιλμ, με κορυφαία όλων την «Παριζιάνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Η Ερρικα Μπρόγιερ, συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο ανήφορος» (1964), «Ο ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ’ έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι απέναντι» (1981).

Το 1965, η Έρρικα Μπρόγιερ παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Ο θυελλώδης έρωτάς τους κατέληξε σε γάμο που όμως δεν κράτησε πολύ.Οι δυο τους απέκτησαν μία κόρη, τη Σάντρα. Υπήρξαν ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ντουέτα του καλλιτεχνικού χώρου.

Δυστυχώς μας άφησε σε ηλικία 77 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια η ίδια δεν επεδίωξε την δημοσιότητα και οι δημόσιες εμφανίσεις της ήταν πάντα επιλεκτικές.

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!