«Ο Θησαυρός Του Μακαρίτη»: Μια από τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Τσιφόρου στην Φίνος Φιλμ

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
thysavros-makaritis

Η ταινία «Ο Θησαυρός Του Μακαρίτη», είναι για μένα μία απ’ τις καλύτερες κωμωδίες του αγαπημένου μας ελληνικού κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν οι Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος και η Ξένια Καλογεροπούλου

Τι κοινό όμως έχει η ταινία «Ο θησαυρός του Μακαρίτη», με τις ταινίες «Υπάρχει και φιλότιμο», «Η κυρία του κυρίου», «Εχθρός του λαού», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός»; Είναι το κάδρο ενός άντρα με το χαρακτηριστικό τσιγκελωτό μουστάκι, που εμφανίζεται σε διάφορες σκηνές και το μόνο που αλλάζει είναι η κορνίζα του.

Η πιο διάσημη εμφάνιση είναι στον «Θησαυρό του Μακαρίτη». Στο έργο είναι ο Χαράλαμπος, που πέθανε από το πολύ φαΐ και τον κλαίει η χήρα του, Γεωργία Βασιλειάδου: «Και του ‘λεγα μην τρως Χαράλαμπε. Μην τρως. Θα σκάσεις, Χαράλαμπε. Α μπα το φαΐ δεν βλάφτει. Δεν βλάφτει, δεν βλάφτει, να ο Χαράλαμπος. Από άνθρωπος με τα ούλα του, κατάντησε κορνίζα».

Το δίδυμο Βασιλειάδου – Αυλωνίτης νομίζω ότι έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ με την εξαιρετική χημεία που είχαν στην ταινία αυτή αλλά και σε πολλές άλλες. Να αναφέρουμε μερικές όπως «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (όπως ανέφερα και παραπάνω), «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Η ωραία των Αθηνών», «Η Κυρία Δήμαρχος», «Η καφετζού».

Εμφάνιση στην ταινία κάνει και η τραγουδίστρια Άντζελα Ζήλια, ο νεαρός ζεν πρεμιέ Στέφανος Ληναίος, ο Νίκος Ρίζος και η Ξένια Καλογεροπούλου. Η Νίκη Λινάρδου συμμετέχει ως «Μπέμπη Κούλα».

Η αρχική έκδοση της ταινίας περιλάμβανε μία τελευταία σκηνή, διάρκειας 45 δευτερολέπτων περίπου, η οποία σήμερα δεν υπάρχει στην ταινία. Στην σκηνή αυτή, μετά το ρύζι που πετάει ο Χαράλαμπος (πορτραίτο), βλέπαμε τους οκτώ βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας να βγαίνουν από ένα κατάστημα με είδη γάμου. Ενώ όλοι στρίβουν δεξιά μόλις βγουν, ο Αυλωνίτης στρίβει αριστερά για να ξεφύγει, αλλά η Βασιλειάδου, χρησιμοποιώντας ένα στεφάνι ως λάσο, τον πιάνει και «τον επαναφέρει στην τάξη».

Δείτε την κομμένη σκηνή:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
 1. Μάνος Λοΐζος: 40 χρόνια μετά – Από την καρδιά στην μνήμη

  Τετάρτη 4 Μαΐου - Κυριακή 26 Ιουνίου
 2. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

  Τετάρτη 1 Ιουνίου - Σάββατο 16 Ιουλίου
 3. Γιώργος Σαμπάντης: Καλοκαίρι 2022 – Θέατρο Γης & Κατράκειο Θέατρο

  Τετάρτη 8 Ιουνίου - Δευτέρα 18 Ιουλίου
 4. Λάκης Παπαδόπουλος – Γιάννης Γιοκαρίνης – Νίκος Ζιώγαλας – Γιάννης Μηλιώκας: Οι τέσσερις θρύλοι της ροκ στο Faliro Summer Theater!

  Τρίτη 28 Ιουνίου
 5. Δημήτρης Μπάσης – «25 Χρόνια» στο Faliro Summer Theater

  Τετάρτη 29 Ιουνίου

Δείτε πριν φύγετε