Αφιέρωμα

Όταν ο Νίκος Σταυρίδης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πρόσωπα Θεάτρου» (video)

Με το φακό να μας ξεναγεί στο εσωτερικό του σπιτιού του, ο Νίκος Σταυρίδης ξεκινά την αφήγηση της ζωής του στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΑΤΡΟΥ», μιλώντας για τα νεανικά του χρόνια στον τόπο καταγωγής του, τη Σάμο, και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες

Περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης μετά την άφιξή του στην Αθήνα και εξιστορεί περιστατικά που αφορούν στο ξεκίνημα της καριέρας του το 1929. Μιλάει για τη συμμετοχή του σε επιθεωρήσεις, οπερέτες, παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και για τη συνεργασία του με σπουδαίους συναδέλφους του.

Στη διάρκεια της αφήγησης παρεμβάλλεται σύντομο αφιέρωμα στην ελληνική επιθεώρηση. Στη συνέχεια, ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος αναφέρεται στο ταλέντο των μεγάλων κωμικών της γενιάς του Νίκου Σταυρίδη στο θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και στον χαρακτηριστικό τύπο που ενσάρκωσε ο ίδιος και με τον οποίο ταυτίστηκε.

Μιλούν επίσης για τον Ν. Σταυρίδη, οι ηθοποιοί Ντίνος Ηλιόπουλος και Σωτήρης Μουστάκας. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται πλάνα από κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη νεανική ηλικία του ηθοποιού, τις θεατρικές παραστάσεις όπου συμμετείχε αλλά και φωτογραφίες διακεκριμένων καλλιτεχνών της εποχής.

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!