Τα άλλοτε κοσμοπολίτικα Καμένα Βούρλα και το Ράδιον που γυρίστηκε η ταινία «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός» (pics)

kamena-vourla-radion-hotel
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Η αφρόκρεμα της «υψηλής» κοινωνίας στις ιαματικές πηγές, ο κινηματογραφικός φακός και το συνεργείο της φίνος φιλμ με Αυλωνίτη, Βασιλειάδου και Ρίζο αποβιβάζεται στο Ράδιον

Στο ξενοδοχείο γυρίστηκε το 1961 η γνωστή ταινία της Φίνος φιλμ «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός» όπου ο Β. Αυλωνίτης και ο Νίκος Ρίζος επισκέφτηκαν τα Καμένα Βούρλα για ιαματικά λουτρά. Μάλιστα πολλές ήταν και οι σκηνές της ταινίας που διαδραματίστηκαν στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Όταν το 1961 Ρίζος και Αυλωνίτης ξενογλυκοκοίταζαν κοπελάρες με μαγιώ στην παραλία των Καμένων Βούρλων, στην κωμωδία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο Κοντός», η λουτρόπολη ήταν στην ακμή της! Τα ξενοδοχεία, οι σταρ και οι πλούσιοι της εποχής είχαν μετατρέψει τα Καμένα σε…ριβιέρα της Στερεάς!

Το Ράδιον σταμάτησε να λειτουργεί το 1989 και η σημερινή του εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα τις ένδοξες εποχές του, η εγκατάλειψη και η λεηλασία του κτιρίου είναι εμφανής.

πηγή φωτογραφιών: greekarchitects.gr

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

    Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
  2. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

    Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε

Έρχονται στον Αντ1 (video)

Ένα teaser trailer είναι ο προπομπός του «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη να ετοιμάζεται να… ξυρίζει το μουστάκι του. Με ποδοσφαιρική περιβολή ο Μάρκος