e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Ρεπορτάζ

Είδαμε την παράσταση “Μέθοδος Αντι…σύλληψης” και μιλήσαμε με του συντελεστές του έργου

Μια αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών δέχεται αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις, μια οργάνωση –φάντασμα που αναλαμβάνει την ευθύνη και ένας επιφανής γυναικολόγος που έχει το ιατρείο του εκεί κοντά.

Στη μέση μπαίνει και ένας υπαστυνόμος ο οποίος ψάχνει την άκρη του νήματος που θα τον οδηγήσει στη λύση της υπόθεσης, και γιατί όχι και σε μια προαγωγή. Στο ιατρείο μπαινοβγαίνει κόσμος όπως είναι φυσικό, να΄ναι άραγε κάποιος από αυτούς ο δράστης; Ή μήπως η δράστης να πω καλύτερα, αφού η οργάνωση έχει γυναικείο όνομα;

Το κείμενο είναι καλογραμμένο, φρέσκο, σύγχρονο και ευφυές, με αληθινά έξυπνους διαλόγους, γρήγορο και σφιχτό όσο πρέπει, χωρίς περιττά στοιχεία, κάθε φράση είναι εκεί γιατί εξυπηρετεί την ιστορία.

Υπέροχη περσόνα ο υπαστυνόμος με την καμπαρτίνα και το καβουράκι του και εξαιρετικά τα χορευτικά του Φ. Μεταξόπουλου. Η σκηνοθεσία έξυπνη και ευρηματική, ζωντάνια και κέφι από τους ηθοποιούς, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο εισπράττει απόλυτα ο θεατής. Μια κωμωδία καταστάσεων, η οποία –επιτέλους- κάνει το θεατή να γελάσει (και κάποιες στιγμές να συμμετέχει) και φυσικά να περάσει πολύ όμορφα.

Μια πολύ καλή παράσταση, που δεν πρέπει να χάσετε φέτος!

Οι συντελεστές της παράστασης, μας μίλησαν για το έργο, στην συνέντευξη που μου παραχώρησαν αποκλειστικά για το e-stage:

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση και τον δικό σας ρόλο σε αυτήν

Ζιάγκος Νίκος ( Γιατρός): Είναι μια φρέσκια κωμωδία στην οποία δεν γελάς έτσι για να γελάσεις, αλλά από  τις καταστάσεις γελάς όπως και προβληματίζεσαι. Ο δικός μου ρόλος δε είναι χαρακτηριστικός αυτής της μετάβασης αφού ο γυναικολόγος με το χιούμορ το μπρίο και την ροπή προς το γυναικείο φύλο ,μεταμορφώνεται σε ένα άνθρωπο φορέα καθημερινών προβλημάτων.

Ιωάννου Σπύρος (Αστυνόμος): Ένα καλό νεοελληνικό κείμενο που έγινε μια καλή παράσταση την οποία είχα την τύχη να σκηνοθετήσω και να ενσαρκώσω σ΄ αυτή τον αστυνομικό που ναι μεν βρίσκει λύσεις στο μυστήριο αλλά ταυτόχρονα κουβαλά και τα απωθημένα του νεοέλληνα  όπως τον πόθο για προαγωγή και αύξηση του εισοδήματός του αλλά και την μεγαλοψυχία που δείχνει ο λαός μας σε ευαίσθητες καταστάσεις. Όλα αυτά ζυμωμένα μέσα από το γέλιο και το δάκρυ, όπως συμβαίνει άλλωστε στην καθημερινή μας ζωή.

Αθανασοπούλου Έλενα (Οικιακή βοηθός): Ο δικός μου ρόλος  στην παράσταση είναι η αποτύπωση μιας προσωπικότητας και συμπεριφοράς που παρότι έρχεται από μεγάλο βάθος χρόνου την συναντάμε και σήμερα στην Ελληνική κοινωνία. Με άλλα λόγια όταν η αθωότητα της ψυχής γίνεται εργαλείο στα χέρια της δολιότητας προκύπτει μεν γέλιο από τις καταστάσεις αλλά και μια ψυχολογική ταύτιση του θεατή με ρο πρόσωπο-θύμα της ιστορίας.

Πώς έχει υποδεχτεί μέχρι στιγμής το έργο ο κόσμος και τι εισπράττετε από τους θεατές;

Δεληκωνσταντίνου Μαρία (κ.Καρπερού): Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα της σαιζόν ο κόσμος που έρχεται μπαίνει στην ροή του έργου και φεύγει με την αίσθηση ότι είδε ένα έργο που είχε λόγο που γράφτηκε και ανέβηκε, είναι δηλαδή μια καλή θεατρική παράσταση και όχι άλλη μια θεατρική παράσταση.

Γρηγοριάδη Σοφιάννα (ιδιαιτέρα γιατρού): Τα μικρά θέατρα έχουν το πλεονέκτημα ότι οι αντιδράσεις του κόσμου γίνονται αμέσως αντιληπτές από τους ηθοποιούς και μένα που είμαι νέα στον χώρο και ενσαρκώνω ένα ρόλο πρόκληση κερδίζεται ένα μεγάλο στοίχημα όταν βλέπω και ακούω τον κόσμο ικανοποιημένο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε παράσταση.

Η κωμωδία είναι δύσκολο είδος, δηλαδή δεν είναι εύκολο να κάνεις τον κόσμο να γελάσει. Από την άλλη είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να μιλήσουμε για σοβαρά ζητήματα. Ποια η άποψή σας;

Τοπαλίδης Δημήτρης (Λάκης): Ναι είναι ένα δύσκολο είδος αλλά όταν βλέπεις και επιτυγχάνεται ο στόχος, δηλαδή ο κόσμος γελάει με την ψυχή του αλλά μπαίνει και στην πραγματικότητα του έργου δεν μπορεί παρά να είσαι ευχαριστημένος.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε πατώντας εδώ

PHOTO ALBUM
{gallery}theatro/reviews/methodos-antisyllipsis{/gallery}


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!

Comment here