Ρεπορτάζ

«To δικό μας σινεμά» στο δικό μας Άλσος (pics)

Ένα θεατρικό μιούζικαλ με την υπογραφή των Μιχάλη Ρέππα, Θανάση Παπαθανασίου και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινό. Η επιτυχία προς των πυλών…

Πέμπτη απόγευμα, στο ανακαινισμένο θέατρο Αλσος και η αυλαία ανοίγει. Μπροστά στα μάτια μας ένα επιτελείο ηθοποιών «πρωτοκλασάτων» μιλούν για το νέο εγχείρημα του επιχειρηματία Ηλία Μαρασούλη και Αγγελου Κοταρίδη.

Ονόματα όπως Σπύρος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Λέχου, Δέσποινα Βανδή, Ευγενία Σαμαρά, Κώστας Κόκλας, Παύλος Χαϊκάλης, Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Παρθένα Χοροζίδου, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Χρανιώτης, Σύλβια Δελικούρα μιλούν για τη καινούρια τους θεατρική συνεργασία και για το γεγονός της αναβίωσης της χρυσής εποχής του καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Μια εποχή που αγαπήθηκε πολύ. Γράφτηκαν επιτυχίες που χαράχτηκαν στη μνήμη και στην καρδιά μας. Ήταν «Το δικό μας σινεμά». Μια ιστορία που ξεκινάει το 1955 και περιγράφει μέσα από τη ζωή των πρωταγωνιστών της, τη μεγάλη άνοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπέροχα τραγούδια, κοστούμια, χορογραφίες, 12μελή ζωντανή ορχήστρα, 24μελές μπαλέτο, ήχος και φώτα αντάξια της μεγάλης αυτής υπερπαραγωγής και όλα αυτά σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον, στο θέατρο Αλσος, Πεδίο του Αρεως, χωρητικότητας 2.000 θέσεων.

Δύο λόγια για τους πρωταγωνιστές: O Σπύρος Παπαδόπουλος (Πέτρος) είναι πρωταγωνιστής του έργου, στη δεκαετία του ’50 και παντρεμένος με την Κατερίνα Λέχου (Μιράντα), η οποία είναι σταρ του θεάτρου. Η Μιράντα έχει μια κόρη από τον προηγούμενο γάμο της, την Ευγενία Σαμαρά (Δανάη). Ο Κώστας Κόκλας (Γιώργος) είναι σεναριογράφος σκηνοθέτης, παντρεμένος με μια πετυχημένη τραγουδίστρια, τη Δέσποινα Βανδή (Μαίρη).

Ο Παύλος Χαϊκάλης (Χρόνης) είναι χορογράφος των επιτυχιών της εποχής. Η Ελένη Γερασιμίδου (Ζωγραφούλα) είναι η μαμά του Σπύρου Παπαδόπουλου (Πέτρου), ενώ ο Γιώργος Κωνσταντίνου (Κώστας) και η Πηνελόπη Πιτσούλη (Δέσπω)  είναι γονείς δύο κοριτσιών, της Παρθένας Χοροζίδου (Ντίνα) και της Δέσποινας Βανδή (Μαίρη).

Ο Μέμος Μπεγνής (Στέφανος) είναι ανερχόμενος ζεν πρεμιέ της εποχής, όπως και ο Γιώργος Χρανιώτης (Παύλος), ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Σύλβια Δελικούρα (Φανή).

Όταν ο Πέτρος και η Μαίρη συναντιούνται στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, στην ταινία που ετοιμάζει ο Γιώργος, ξεκινά μια ιστορία με έρωτες ανταγωνισμούς, φιλοδοξίες και υπέροχα τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!