Είδαμε την ταινία «Η Κοιλάδα των Σκιών» (Valley of Shadows), ένα πραγματικό νορβηγικό κομψοτέχνημα

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
valley-of-shadows

Μια ταινία του Τζόνας Μάτζοου Γκούλμπράντσεν, που κακώς έχει χαρακτηριστεί ως θρίλερ διότι θα έπρεπε να αναφέρεται ως κυρίως φαντασίας, μυστηρίου και δράμα, κάνει την εμφάνιση της, τη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Το μιάμισης ώρας περίπου ατμοσφαιρικό αυτό έργο, μας μεταφέρει σε ένα μικρό χωριό της Νορβηγίας που συνορεύει με ένα σκοτεινό δάσος γεμάτο μυστήριο και ανατριχίλα. Δυο αγόρια είναι πεπεισμένα πως οι πρόσφατες σφαγές προβάτων στην περιοχή προέρχονται από έναν λυκάνθρωπο ο οποίος ζει στα βαθύ του δάσους. Μια μέρα, ο μικρός Άσλακ χάνει τον σκύλο του μέσα σε αυτό και αποφασίζει να μπει εκεί και να τον ψάξει παρόλο τον φόβο του για το άγνωστο κακό που καραδοκεί.

Ενώ η ταινία παρουσιάζεται σαν έναν όμορφο γκόθικ παραμύθι ταυτόχρονα είναι αρκετά προσγειωμένο από την ηθοποιία τους διαλόγους αλλά και το ίδιο το σενάριο.

Ο τρόπος που πρέπει να κοιτάξεις και να αισθανθείς την ταινία είναι μπαίνοντας στη θέση του μικρού Άσλακ, ένα παιδί που μαγεύεται από το φανταστικό και υπερφυσικό διότι η πραγματικότητα του είναι ήδη πολύ σκληρή με την μητέρα του και τον μεγαλύτερο τοξικομανή αδερφό του. Είναι μια διαφυγή ένας τρόπος να νικήσει τους φόβους του, ένας τρόπος να «μεγαλώσει».

Έχει επιλεχθεί με ιδιαίτερη προσοχή ο μικρός πρωταγωνιστής, τα χρώματα του τοπίου, η ατμόσφαιρα, η μουσική υπόκρουση, όλα για να δηλώσουν έντονα την αντίθεση της αθωότητας με αυτή της βίας.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=sQNqwIyYpXQ&width=800&height=450[/embedyt]

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

The Voice : Γιάννης Γέροντας ξεσήκωσε την Έλενα Παπαρίζου αλλά πήγε στην ομάδα του Κώνσταντίνου Αργυρού

Το βράδυ του Σαββάτου προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ ακόμη ένα επεισόδιο του “The Voice”.Στην σκηνή του “The Voice” εμφανίστηκε ο ταλαντούχος τραγουδιστής Γιάννης Γέροντας , ο οποίος ερμήνευσε το