Κριτικές Κινηματογράφου

Είδαμε την ταινία «Ο Ράλφ Σπάει το Ίντερνετ»

Η δεύτερη ταινία του Ραλφ και της παρέας του που περιμέναμε με ανυπομονησία, επιτέλους βγήκε στο σινεμά.

Ένα τιμόνι σπάει, ένα παιχνίδι μένει χωρίς σπίτι, και το Ίντερνετ έρχεται να δώσει λύση σε όλα.

Ο αγαπημένος σε όλους Ραλφ, ο κακός χαρακτήρας ενός παιχνιδιού arcade, και η καλύτερη του φίλη Βανέλοπι, αντιμετωπίζουν μια μέγιστη κρίση. Το arcade παιχνίδι της Βανέλοπι, Sugar Rush, σπάει, με αποτελέσματα όλοι οι χαρακτήρες του παιχνιδιού αυτού να μείνουν άστεγοι. Τη λύση έρχεται να δώσει το eBay, καθώς εκεί βρίσκεται το πολυπόθητο ανταλλακτικό, και το τρελό δίδυμο δεν διστάζει να πάει στον άγνωστο κόσμο του Ίντερνετ για να το αποκτήσει.

Η νοσταλγία για την ποπ κουλτούρα είναι πιο δυνατή από ποτέ και σίγουρα έχει μετράει πολλούς φαν.

Δεν ξεχνάει να μας το υπενθυμίσει αυτό η ταινία, μιας και βλέπουμε cameo από πολλούς αγαπημένους arcade χαρακτήρες όπως ο Sonic the Hedgehog, Pac-Man κ.α.

Παρολαυτά δεν μένουμε μόνο εκεί, καθώς η Ντίσνεϋ αποφάσισε να πάει με τη ροή του σήμερα, το θαυμαστό κόσμο του Ίντερνετ και ότι υπάρχει μέσα σε αυτόν. EBay, Facebook, YouTube (με τη ονομασία Buzztube), Google, Pinterest, Instagram, pop-up διαφημίσεις, Darkweb, χιλιάδες ταμπέλες και αναφορές σε οποιαδήποτε γνωστή εφαρμογή υπάρχει στο διαδίκτυο, κάνουν την εμφάνιση τους στην ταινία, με κορυφαία τη στιγμή επίσκεψης στον επίσημο ιστοχώρο της Ντίσνεϋ, το «Oh My Disney».

Με διαφορά οι πιο αστείες σκηνές του έργου διαδραματίζονται εκεί, καθώς παρουσιάζονται φιγούρες από όλες τις δημιουργίες αλλά και μετέπειτα αγορές τις Ντίσνεϋ όπως Star Wars, ήρωες της Marvel, με μια κλεφτή μάτια και του θρυλικού Σταν-Λί, και χιλιάδες αναφορές που θα λατρέψει ο πραγματικός pop culture geek. Εκεί που κρατάς τη κοιλιά σου από το γέλιο είναι η σκηνή συνάντησης της Βανέλοπι με όλες τις πριγκίπισσες της Ντίσνεϋ και στη συνειδητοποίηση της ίδιας, ότι, ναι είναι και εκείνη μια αντίστοιχη πριγκίπισσα, άρα πακέτο με τις πριγκίπισσες πάνε και τα τραγούδια που τις συνοδεύουν.

Σίγουρα η Ντίσνεϋ αυτοσαρκάζεται και το κάνει υπέροχα. Έχει φτιάξει ένα σύγχρονο ξεκαρδιστικό παραμύθι για τη φιλία, και θέτει σε κάποιο σημείο, που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο, το θέμα του ιντερνετικού μπούλινγκ, την μάστιγα της εποχής.

Αν κάτι δεν έχει καταφέρει, είναι να κάνει ξεκάθαρο το θέμα που θέλει να αναπτύξει. Ξεκινάει στην αρχή με την εσωτερική αναζήτησή, με το ποιος είναι ο προορισμός του καθενός, με τη καθημερινότητα, τη συνήθεια και τη δυνατότητα να πραγματοποιεις τα όνειρα σου. Και καταλήγει με το πόσο σημαντικό είναι μέσα σε μια φιλική σχέση, ο κάθε ένας να έχει τον προσωπικό του χώρο και την ελευθερία του. Ωραία νοήματα, ωραίες ιδέες και αξίες, αλλά πολλά θέματα για μια μόνο παιδική ιστορία.

Το «Ο Ραλφ σπάει το Ίντερνετ» τα πήγε πολύ καλά και μπορεί άνετα να ανταγωνιστεί στον εαυτό του, του 2012, και να διεκδικήσει ξανά μια υποψηφιότητα για τα Όσκαρ.

Βαθμολογία: 3/5

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=DIBw9dSVKdU&width=800&height=500[/embedyt]

 

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!