Είδαμε την ταινία «Ο Ρομπέν των Δασών»

Taron Egerton stars as ‘Robin Hood’ in ROBIN HOOD. Photo by: Larry Horricks.
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email

Αν και το τρέιλερ είχε προδώσει πολλά για την ταινία και τον τρόπο που είναι γυρισμένη έπρεπε να το επιβεβαιώσω και βλέποντας την

Ένα καστ δεν κάνει πάντα την διαφορά και αυτό το επιβεβαίωσε περίτρανα η ταινία «Ρομπέν των Δασών». Από όπου και να το πιάσεις η ταινία έχει πολλές τρύπες, οι οποίες δεν κλείνουν με τίποτα. Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο να σε συγκινήσει, μπας και τη δικαιολογήσεις λιγάκι.

Ο σκηνοθέτης , μάλλον έχει έναν διακαή πόθο, να μοιάσει στον συνάδελφο του Γκάι Ρίτσι και να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο με τον Σέρλοκ Χολμς. Το μόνο κοινό σημείο τους είναι, ότι σκηνοθέτες και ήρωες έχουν την ίδια χώρα καταγωγής.

Το σενάριο μας συστήνει τον κόμη Ρομπέν του Λόξλεϊ (Τάρον Έγκερτον), έναν σκληραγωγημένο από τον πόλεμο Σταυροφόρο, και τον Μαυριτανό  διοικητή του, Λιτλ Τζον (Τζέιμι Φοξ), να ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα.

Από έναν σκηνοθέτη όπως ο Ότο Μπάθαστ, που μας έχει δώσει τις υπέροχες σειρές Peaky Blinders και Black Mirror, σίγουρα δεν περιμέναμε να μας δώσει αυτό το αποτέλεσμα.

Έχουμε μια ταινία που διαδραματίζεται στον μεσαίωνα, αλλά έπιπλα, μαλλιά, ρούχα, μακιγιάζ, είναι όλα από το 2018. Μια σκηνή της ταινίας που διαδραματίζεται στη μακρινή Αραβία, μας θυμίζει στο 100% , μια πολεμική ταινία δράσης, με τη κάμερα να ακολουθεί τους μεσαιωνικούς πεζοναύτες στα μισο-κατεστραμμένα σοκάκια, με τη διαφορά ότι αντί για αυτόματα κρατάνε τόξα.

Άσκοπες σκηνές «εκπαίδευσης» του Ρομπέν σαν να προετοιμάζεται να αναλάβει χρέη σούπερ ήρωα, καθώς παρακολουθούμε και το πρόγραμμα γυμναστικής του, από ξύλινους ανθρώπινους στόχους, σε βάρη με ρόδες από άμαξα και αυτοσχέδιο TRX.

Ο Ρομπέν του Λόξλει είναι ένας άλλος μπάτμαν. Λόρδος υπεράνω πάσης υποψίας την ημέρα, και εκδικητής-επαναστάτης το βράδυ. Όχι και το καλύτερο.

Βαθμολογία: 1/5

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=HdPECjw1EZw&width=800&height=500[/embedyt]

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
 1. «Δώρο Γενεθλίων» στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

  Δευτέρα 1 Αυγούστου - Σάββατο 1 Οκτωβρίου
 2. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Σύρο!

  Τετάρτη 10 Αυγούστου
 3. Ο Κώστας Μακεδόνας στο Ανοιχτό Θέατρου Λευκών Πάρου

  Τρίτη 16 Αυγούστου
 4. Eros Ramazzotti «Πέντε Θέατρα για Δέκα Πρεμιέρες» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

  Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε