Είδαμε τη «Νούρα – Ένα πένθιμο μπλουζ» της Βάσιας Αργέντη στο Θέατρο Αλκμήνη

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
noura-intro

Η αναζήτηση μιας ανθρώπινης ζωής με αξιοπρέπεια είναι το μέγιστο όνειρο. Στις χούφτες μας πρέπει πάντα να φυλάμε λίγο ήλιο για τη ψυχή μας. Σε όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουμε στην επιβίωση, πρέπει να κοιτάμε ψηλά. Να έχουμε ελπίδα.

Ένα πανανθρώπινο έργο μας χάρισε η Βάσια Αργέντη. Γραμμένο στο σήμερα, για το χθες και το αύριο. Ένα μπλουζ για τη ψυχή, με τα πένθη του και τις ανατάσεις του. Ζωντανά πλάσματα που πάλλονται μαζί με τα όνειρά τους. Ζητούμενο είναι η ειρήνη. Η ηρεμία. Όχι άλλη καταδίωξη. Όχι άλλος πόνος. Όχι άλλα εγκλήματα. Όχι διαφοροποιήσεις άνευ λόγου.

Η Οδύσσεια του καθενός και όλων μαζί. Ο δυτικός άνθρωπος τα έχει όλα και δεν έχει τίποτα. Οι πρόσφυγες πάντα στο περιθώριο, μέσα σε ένα κοπάδι. Είμαστε φυγόπονοι; Πώς είναι να σου κλέβουν τα όνειρα; Ηθική τελειότητα υπάρχει; Η ελπίδα ως ασπίδα. Το μεγαλύτερο όπλο. Στόχος να μη χαθεί η έννοια του ανθρώπου. Μια κραυγή που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Ένα μάθημα να μην αποφεύγουμε τη πραγματικότητα. Μεγάλες δονήσεις στον ανθρώπινο νου με ένα κείμενο γροθιά. Επίκαιρο, διαχρονικό, αναγκαίο.

-Τι είμαστε οι άνθρωποι μαμά;
-Μισός γκρεμός μισή αγκαλιά.
-Κι αυτά τα πουλιά τι είναι μαμά;
-Πρέπει να μπήκε η άνοιξη παιδί μου.

Για να βρει κανείς την ανθρωπιά, πρέπει να τη κουβαλάει μέσα του. Κι όπως λέει η σκηνοθέτης και συγγραφέας του έργου « οι αλήτες δεν υπάρχουν μόνο ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες.  Αλήτες υπάρχουν κι ανάμεσά μας και δυστυχώς δε τους φοβόμαστε, αντιθέτως τους εμπιστευόμαστε».

Οι εικόνες που ξετυλίγονται και οι ιστορίες που συνδέονται, καθρέφτης της ζωής. Με την πρωτότυπη μουσική του Ανδρέα Καρανίκα και την αγγελική φωνή της Αρετής Κετιμέ συμπληρώνεται το παζλ που ηχεί. Εξαιρετικές ερμηνείες και μια σκηνοθεσία που αναδεικνύει κάθε πτυχή του κειμένου με ευαισθησία και γνώση. Μια υπέροχη παράσταση με αγάπη για μικρούς και μεγάλους.

«Μαμά, φοβάμαι μαμά..»

Παίζουν:  Αρετή Κετιμέ,  Τζούλι Τσόλκα,  Γιάννης Χαντέλης,  Θεώνη Φύτρου,  Σωτηρία Χρυσικοπούλου .

Στο πιάνο ο Ανδρέας Καρανίκας

Κείμενο σκηνοθεσία: Βάσια Αργέντη

Κάθε Κυριακή στις 21.00 στο Θέατρο Αλκμήνη. Πρωινές και απογευματινές παραστάσεις για Γυμνάσια, Λύκεια, Συλλόγους και Δήμους.

Ένα ταξίδι ξεκινά.

Καλή Επιτυχία!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη παράσταση μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Η Σοφία Μουτίδου στην Ακτή Πειραιώς παρουσιάζει την παράσταση « Το ασήκωτο βάρος της Ελλάδας»

    7 Νοεμβρίου - 28 Νοεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε