“Το Πράσινο μίλι”! άλλο ενα αριστούργημα του μεγάλου Στίβεν Κίνγκ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
1280x720-6MN

Πέντε χρόνια μετά το υπέροχο και υπερ-επιτυχημένο  “The Shawshank Redemption”, ο σκηνοθέτης Φράνκ Νταραμπόντ μεταφέρει στην οθόνη άλλο ενα αριστούργημα του μεγάλου Στίβεν Κίνγκ δημιουργόντας ενα αριστούργημα πάλι το οποίο εξελίσεται πάλι στης φυλακές. “το πράσινο μίλι”

Γράφει ο Νίκος Γκάτσιος

Τρομερό δράμα φυλακών, ασχολείται άμεσα και έμμεσα με την θανατική ποινή και την εκτέλεσή της…Ο σκηνοθέτης επιστρέφει στον οικείο του από το «Ρίτα Χέϊγουορθ: Τελευταία Έξοδος» χώρο της φυλακής για να θέσει στο θεατή το διαχρονικό ερώτημα της ορθότητας της θανατικής ποινής, συχνά παίζοντας με τα συναισθήματα, αλλά χωρίς ο ίδιος να παίρνει σαφή θέση. Εξαιρετική η φωτογραφία της ταινίας, αλλά στα μείον η μεγάλη διάρκεια. Πολύ καλός ο Ντάνκαν, που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ, και πάντα θετικός ο Χάνκς. Ο Χάνκς και ο Ντάραμποντ συναντήθηκαν στην απονομή των Βραβείων Όσκαρ το 1994. Ο Στίβεν Κίνγκ δήλωσε ότι οραματιζόταν τον Χάνκς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και χάρηκε όταν ο Ντάραμποντ ανέφερε το όνομά του.

Ο Μορς δεν είχε μάθει τίποτα για το σενάριο μέχρι να του προταθεί ο ρόλος.

Ο Μάικλ Κλάρκ Ντάνκαν στο ρόλο του Coffey είναι απλά με μια λέξη συγκλονιστικός. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία! Η σωματική του διάπλαση σοκάρει, ξέρεις ότι θα μπορούσε να σε λιώσει σαν μύγα κι όμως… κάτω απ’ αυτό τον τεράστιο μυώδη όγκο κρύβεται μια καρδιά μικρού παιδιού, την οποία πολύ όμορφα μας μεταδίδει. Δε νομίζω πως σκοπός του είναι να παραστήσει τον Μεσσία, αλλά το πρόβατο εκείνο που θυσιάζεται .

O Tom Hanks, σαν ο κεντρικός ήρωας Paul Edgecombe, μπόρεσε να ερμηνεύσει τον ήρωα του King, όχι μόνο στα δεδομένα του βιβλίου, αλλά και με την προσωπική του πινελιά.

Η ταινία, μεταφέρει την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του βιβλίου και κοσμείται από τις θαυμάσιες ερμηνείες των ηθοποιών.

Η ταινία είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία του Στίβεν Κινγκ, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως.

 Έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ : Καλύτερης Ταινίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Καλύτερου Ήχου και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Η τελευταία «πρεμιέρα» του Τόλη! (video/pics)

Ένα ρολόι σταματημένο …με τους δείκτες να δείχνουν 3:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου 2021! Είναι η στιγμή που αγαπημένοι φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες, καλλιτέχνες,