Το 1957 ο Elvis Presley γυρίζει την τρίτη του ταινία «Jailhouse Rock»

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
jailhouse-rock

Το «Jailhouse Rock» είναι μια αμερικανική μουσική δραματική ταινία που σκηνοθετεί ο Richard Thorpe  και πρωταγωνιστεί ο Elvis Presley, η Judy Tyler και ο Mickey Shaughnessy.

Γράφει ο Νίκος Γκάτσιος

Η ταινία διανέμεται από τον Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) και δραματοποιείται από τον Guy Trosper από μια ιστορία που γράφτηκε από τον Nedrick Young.

Η ταινία αφορά έναν νεαρό άνδρα που καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ανθρωποκτονία, και ξαφνικά συνειδητοποιεί τις μουσικές ικανότητές του. Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, ενώ ψάχνει για δουλειά ως τραγουδιστής, ο νεαρός συναντά έναν μουσικό υποστηρικτή που τον βοηθά να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του. Καθώς αναπτύσσει τις μουσικές ικανότητές του και γίνεται αστέρι, η εγωκεντρική του προσωπικότητα αρχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις του.

Η σύζυγος του παραγωγού Pandro S. Berman τον έπεισε να δημιουργήσει μια ταινία με τον Presley στο ρόλο. Ο Berman ανέθεσε το casting στον Benny Thau, επικεφαλής του στούντιο και τον Abraham Lastfogel, τον τότε πρόεδρο του οργανισμού William Morris.

Ο Berman προσέλαβε τον Richard Thorpe , ο οποίος ήταν γνωστός για τη γρήγορη παραγωγή γυρισμάτων. Η παραγωγή του Jailhouse Rock ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 1957 και ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Η σκηνή του χορού στο ομώνυμο τραγούδι τίτλου “Jailhouse Rock” της ταινίας αναφέρεται συχνά ως «η μεγαλύτερη στιγμή του  Presley στην οθόνη».

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Mίνως Μάτσας – Σοφία Καψούρου – Πάνος Μουζουράκης – «Ε! Φίλε» – Το τραγούδι της σειράς «Κομάντα και Δράκοι»

Ο βραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας υπογράφει τη μουσική και το τραγούδι της σειράς του MEGA «Κομάντα και Δράκοι» σε σενάριο και σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη Ο Πάνος Μουζουράκης, ο

Η Minos EMI, a Universal Music Company υποδέχεται την μεγάλη νικήτρια της Eurovision το 2018, Netta!

Η Netta είναι η πρωτοποριακή superstar που μόνο με το τραγούδι της “Toy” σημειώνει 157.000.000 χτυπήματα στο Youtube. Το νέο εθιστικό τραγούδι της Netta είναι το bop🔥 “CEO”. Η δημοφιλής Netta κυκλοφορεί το “CEO”, ένα powerhouse pop κομμάτι