Το 1957 ο Elvis Presley γυρίζει την τρίτη του ταινία «Jailhouse Rock»

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
jailhouse-rock

Το «Jailhouse Rock» είναι μια αμερικανική μουσική δραματική ταινία που σκηνοθετεί ο Richard Thorpe  και πρωταγωνιστεί ο Elvis Presley, η Judy Tyler και ο Mickey Shaughnessy.

Γράφει ο Νίκος Γκάτσιος

Η ταινία διανέμεται από τον Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) και δραματοποιείται από τον Guy Trosper από μια ιστορία που γράφτηκε από τον Nedrick Young.

Η ταινία αφορά έναν νεαρό άνδρα που καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ανθρωποκτονία, και ξαφνικά συνειδητοποιεί τις μουσικές ικανότητές του. Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, ενώ ψάχνει για δουλειά ως τραγουδιστής, ο νεαρός συναντά έναν μουσικό υποστηρικτή που τον βοηθά να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του. Καθώς αναπτύσσει τις μουσικές ικανότητές του και γίνεται αστέρι, η εγωκεντρική του προσωπικότητα αρχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις του.

Η σύζυγος του παραγωγού Pandro S. Berman τον έπεισε να δημιουργήσει μια ταινία με τον Presley στο ρόλο. Ο Berman ανέθεσε το casting στον Benny Thau, επικεφαλής του στούντιο και τον Abraham Lastfogel, τον τότε πρόεδρο του οργανισμού William Morris.

Ο Berman προσέλαβε τον Richard Thorpe , ο οποίος ήταν γνωστός για τη γρήγορη παραγωγή γυρισμάτων. Η παραγωγή του Jailhouse Rock ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 1957 και ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Η σκηνή του χορού στο ομώνυμο τραγούδι τίτλου “Jailhouse Rock” της ταινίας αναφέρεται συχνά ως «η μεγαλύτερη στιγμή του  Presley στην οθόνη».

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Δείτε πριν φύγετε

Μπάμπης Βώρος: Νέο τραγούδι και Music Video «Παθολογική Aγάπη»

Ο Μπάμπης Βώρος κατάγεται από την Κεφαλονιά και την Λευκάδα. Σπούδασε μουσικολογία στο Τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής στην Άρτα. Πλέον ζει μόνιμα μόνιμα στην Αθήνα και έχει στο ενεργητικό του επαγγελματικές

Μαρία Καρλάκη: Χαίρομαι που πλέον οι κακοποιημένες γυναίκες ακούγονται. Όταν είχα μιλήσει εγώ δεν είχα ακουστεί, ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος!

Συναντήσαμε τη εξαιρετική καλλιτέχνιδα, Μαρία Καρλάκη, η οποία μίλησε ανοιχτά στο e-stage.gr για όλα! Για τη νέα της επιτυχία, την πανδημία, την επικαιρότητα αλλά και