e-Stage.gr

Η Μουσική και όχι μόνο… στο διαδίκτυο

Movie History

Ford Mustang Fastback και Bullitt

Μήπως το αυτοκίνητο δεν είναι ένα από τα κύρια συστατικά στοιχεία του κινηματογράφου;

Στο Hollywood τουλάχιστον το έχουν σχεδόν μυθοποιήσει και είναι δεκάδες οι ταινίες που το αυτοκίνητο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και όπως ξέρουμε, δεν υπάρχει ταινία δράσης, πού να σέβεται τον εαυτό της και να μην συμπεριλάβει τουλάχιστον μία εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης, με τούς πιο πολλούς σκηνοθέτες (κάποιοι με μεγάλη επιτυχία) να έχουν αποθανατίσει στη μεγάλη οθόνη φοβερές σκηνές.

Το task, φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο. Περιλαμβάνει κλείσιμο δρόμων, stunt doubles, σωστό σχεδιασμό και πάνω από όλα πολύ χρήμα.Το αυτοκίνητο αποτέλεσε ανέκαθεν αγαπημένο θέμα του κινηματογράφου από τις αρχές ακόμη του 20ου αιώνα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Έτσι, διάφορα μοντέλα πρωταγωνίστησαν σε πολλές ταινίες δράσης και αναδείχθηκαν σε ξεχωριστά αυτοκίνητα που έμειναν στην ιστορία κάνοντας τους θεατές να αναρωτιούνται αν μπορούν να τα αποκτήσουν.

Σταχυολογούμε τα Τα 5 Διασημότερα Αυτοκίνητα σε Κινηματογραφικές Ταινίες που κυριάρχησαν  τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτοκίνητα που έγιναν θρύλος μέσα από τον κινηματογράφο, ή που χωρίς αυτά, κανείς δεν θα θυμόταν πλέον τις ταινίες. Μερικά από αυτά είναι πλέον κλασικά και έχουν τεράστια αξία. Όλα όμως έχουν καταγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως σύμβολα. Πάμε να τα ξαναθυμηθούμε. Κλακέτα!

Εντάξει, ίσως μιλάμε για την γνωστότερη ταινία δράσης με αυτοκίνητα με πολύ κυνηγητό στις ανηφόρες και κατηφόρες του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Ποιος petrolhead μπορεί να ξεχάσει την στιγμή που πρωτοείδε τη Mustang του McQueen να πηγαίνει με…όσα στις πλαγιές της πόλης δίνοντας υπέροχο θέαμα και ατελείωτη αδρεναλίνη;

Η Mustang του 1968 ήταν ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα δυνατό για την εποχή του. Φορούσε έναν V8 6.4 λίτρων που έβγαζε έναν υπέροχο μπάσο ήχο και απέδιδε 320 ίππους με τελική στα 170χλμ με χρήση κόφτη.

Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν 2 αυτοκίνητα και ο αστικός μύθος λέει ότι το 2ο μοντέλο τράκαρε άσχημα παθαίνοντας μεγάλη ζημιά. Από τότε το αυτοκίνητο εξαφανίστηκε ενώ και ίδιος ο McQueen το έψαχνε. Τελικά βρέθηκε σε ένα διαλυτήριο στο Μεξικό όπου και αναγνωρίστηκε και τελικά διασώθηκε.

BMW E34 535i και Ronin

Κατά τη γνώμη μας η καλύτερη ταινία με κυνηγητό μέσα σε πόλη. Πρωταγωνιστές σε αυτή την ταινία του 1998 ήταν πολλά μοντέλα όπως ένα Audi S8, Peugeot 406 αλλά εμείς ξεχωρίσαμε την BMW E34 535i. Κλασσικό υπέροχο αυτοκίνητο με ένα 6κύλινδρο μοτέρ 3,4 λίτρων απόδοσης 211 ίππων και τελική που άγγιζε τα 235χλμ.

Το χαρακτηριστικό της ταινίας ήταν ότι όλες οι σκηνές δράσης έγιναν με απλά καθημερινά αυτοκίνητα και όχι με υπερκατασκευές τύπου Porsche, Ferrari και παρόμοια. Όσοι είχαμε την τύχη να δούμε την ταινία στο σινεμά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις 2 δεκαπεντάλεπτες σκηνές όπου το ένα αυτοκίνητο κυνηγούσε το άλλο στους δρόμους του Παρισιού χωρίς να ακούγεται τίποτα άλλο παρά τα μοτέρ και οι φυσικοί ήχοι των ελαστικών και των εξατμίσεων.

          

Σου άρεσε αυτό που διάβασες; Χάρισε μας το like σου!