Κυψέλη: Η Αγορά επιστρέφει στη Γειτονιά

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on email
images_ontravel_kipseli-intro

Φίλες και φίλοι γεια σας.

Την χρονιά που διανύουμε, πάντα κάτι πίσω μας πηγαίνει. Η ανηφόρα που μας περιμένει είναι τόσο οικεία και πάντα εκεί. Στην Κυψέλη.

Κάτι σας θύμισα. Άννα Βίσση από το 1988. Σωστά.

Γυρνώντας στο εδώ και το τώρα και διαβάζοντας τα δελτία τύπου του Δήμου Αθηναίων, μαθαίνουμε για τη  σημαντική διεθνή επιτυχία, που σημείωσε το «συνΑθηνά» του Δήμου Αθηναίων αποσπώντας το βραβείο καινοτομίας, στην ετήσια τελετή των Eurocities Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο.

Ωραία, θα πείτε. Αλλά τι είναι το «συνΑθηνά»;

Το συνΑθηνά είναι η πλατφόρμα δικτύωσης, που δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων με τις ομάδες πολιτών της Αθήνας, μέσω της αντιδημαρχίας για τη διασύνδεση με την Κοινωνία των Πολιτών, που λειτουργεί για πρώτη φορά και συστήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Το Eurocities είναι το δίκτυο των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων και απαριθμεί περισσότερα από 130 μέλη. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Sharing Cities».

Θαυμάσια και πολλά μπράβο, θα πείτε και θα έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά ξεκίνησες σε κάποια ανηφόρα στην Κυψέλη. Σωστά.

Την χρονιά που διανύουμε, παραδόθηκε προς χρήση και κατ ’επέκταση στους δημότες, ο ανακαινισμένος χώρος της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Τα εγκαίνια σχεδιάζονταν να πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου 2016.

Κλείνοντας το σύντομο σημείωμά μου με τα λόγια του Δημάρχου που αφορούν όλους τους πολίτες, σας προτρέπω να διαβάσετε τα σχετικά δελτία τύπου, ευχαριστώντας παράλληλα την κυρία Κατερίνα Αποστολοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων.

«μόνο με την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών, η πόλη μπορεί να γίνει πιο φιλική και βιώσιμη», Γιώργος Καμίνης.

Μείνετε συντονισμένοι και πολύ αγαπημένοι.

Δελτίο Τύπου: Η Αγορά επιστρέφει στη Γειτονιά

Η πρώτη φάση κατάθεσης των προτάσεων για τη συν-διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης με τον δήμο Αθηναίων ολοκληρώθηκε: Συνολικά, 17 φορείς της πόλης κατέθεσαν προτάσεις για το νέο μοντέλο διαχείρισης της Αγοράς, με στόχο την καθιέρωση ενός νέου λειτουργικού, βιώσιμου σχήματος αξιοποίησης του κτιρίου που θα συνδράμει στην αναβάθμιση της τοπικής κοινότητας.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από τη συμβουλευτική ομάδα εργασίας του δήμου Αθηναίων που απαρτίζεται από τους Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Βασίλη Φουρλή, Πρόεδρο του Ομίλου «FOURLIS», Πέτρο Μάρκαρη, συγγραφέα, Άρη Καλαντίδη, Πολεοδόμο και Διευθυντή του Institut of Place Management και Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχο Κοινωνίας των Πολιτών. Η απόφαση της αξιολόγησης θα ανακοινωθεί στις 22 Ιουλίου και οι ομάδες που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτικά σχέδια για το μοντέλο λειτουργίας της Αγοράς μέχρι τις  19 Σεπτεμβρίου 2016.

Ωστόσο, μέχρι την ανακοίνωση της τελικής διαχειριστικής ομάδας και την παραχώρηση του κτιρίου σε αυτήν για την εφαρμογή του διαχειριστικού μοντέλου – που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης σταδιακά «θα ανοίγει τις πύλες της» και θα καλωσορίζει τους Αθηναίους. Ήδη το ΚΕΠ Κυψέλης έχει ξεκινήσει να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, οδηγώντας τους καθημερινά στο ανακαινισμένο κτίριο. Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο 2016 ο δήμος Αθηναίων προγραμματίζει να φιλοξενήσει πολλαπλές δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στον κοινόχρηστο χώρο της Αγοράς, ξανα-ζωντανεύοντας σιγά-σιγά ένα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της Αθήνας. Για τον προγραμματισμό των δράσεων στον κοινόχρηστο χώρο οι καλλιτέχνες και οι ομάδες της πόλης μπορούν από τώρα να στείλουν τις προτάσεις τους στο info@agorakyspelis.gr.

Παράλληλα, οι εργασίες ανακατασκευής του ιστορικού κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης ολοκληρώθηκαν με την αφαίρεση των προστατευτικών λαμαρινών και η ανακαινισμένη Αγορά έχει ήδη αποκαλύψει το νέο της κέλυφος που κοσμεί την οδό της Φωκίωνος Νέγρη.

H Δημοτική Αγορά Κυψέλης γυρίζει σελίδα στην ιστορία της και επιστρέφει δυναμικά στη γειτονιά!

Περισσότερες λεπτομέρειες
www.agorakypselis.gr
www.facebook.com/agorakypselis

Πληροφορίες
Αντιδημαρχία Κοινωνίας των Πολιτών
Διεύθυνση: Λιοσίων 22, 104 38 Αθήνα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 5277523
e-mail: info@agorakypselis.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

#Tags:

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, χαρίστε μας το like σας

Latest...

Το e-stage.gr προτείνει:
  1. Η Σοφία Μουτίδου στην Ακτή Πειραιώς παρουσιάζει την παράσταση « Το ασήκωτο βάρος της Ελλάδας»

    7 Νοεμβρίου - 28 Νοεμβρίου

Δείτε πριν φύγετε